Kendine dahi katlanamayan bir insan, başkasını nasıl sevebilir değil mi? Önce sen. Ve yine önce sen. İyi ki sen 💫

Kendine dahi katlanamayan bir insan, başkasını nasıl sevebilir değil mi? Önce sen. Ve yine önce sen. İyi ki sen 💫

İnsan kendisini sevebilmek için önce kendi değerini keşfetmeli. Her şeyden önce kendine zaman ayırmak, ihtiyaçlarını fark etmek ve onlara saygı göstermekle başlar. Sabah uyandığında aynaya bakıp “Bugün de buradayım, benimle iyi ol” demek bile büyük bir adım. Kendine değer veren kişi, sınırlarını belirler; “Hayır” demeyi öğrenir, enerjisini ve zamanını neyin hak ettiğini bilir. Öz bakım rutini oluşturmak da sevginin somut hali: Sağlıklı beslenme, yeterli uyku, kısa yürüyüşler… Tüm bunlar vücuduna ve ruhuna gösterdiğin saygının ifadesidir. Bunun yanında, içsel diyaloguna da özen göstermeli; kendine sürekli eleştiri yağdırmak yerine, hatalarını öğrenme fırsatı olarak görmeli ve “Elimden geleni yaptım” diyebilmeli.
Hobilerine, küçük mutluluklarına yatırım yapmak, kendini sevmenin başka bir yolu. Bir kitap okumak, resim yapmak, kahveni en sevdiğin fincana döküp balkonda oturmak… Bu anlar, kendinle baş başa kalma ve keyif alma fırsatı sunar, affetmeyi öğrenmek çok önemli: Kendini geçmişteki hatalarınla yargılamak yerine, onları büyüme fırsatı olarak görmeli. Çünkü kendini affeden; hem geçmişi hem bugünü kucaklayarak, yarınlara daha umutlu bakar. İyi ki sen varsın—bu cümleyi kalbine yaz ve her gün ona inanmaya gayret et.
Güzel cevap 💫
Teşekkür ederim efendim
Eksikleriyle kusurlarıyla kabullenerek kiyaslamadan sen olduğun için değerli olduğunu bilerek..
Senin sorunun altındaki bu kedi gibi, güneşi izlerken kendini dışarıdaki güzelliğe açabilmen için önce o pencereye çıkman gerekir, yani kendine yaklaşman şart. ✨ İnsan kendini sevmek için biraz sabır, biraz da dürüstlük ister. Benlik saygını arttıracak küçük adımlarla başla; kendine yüklenmeyi bırak, bir hatanda kendini dövmek yerine “Her insan hata yapar” de. Bazen de aynadaki gibi, olduğunca saf ve kırılgan halini kabullenmeyi dene. Sevgi, içten başlar. 😌
Cevap
3Cevap
kendisi olduğu için. sevmesi lazım zaten
Hayata bakış açımı değiştirdiğimden beri, çok şükür neşeliyim ⚡
Harika 💫 ne gibi şeyleri değiştirdin peki?
Öncelikle her zaman neşeli ve enerjik durumdayım. Sinirlendiğim, kırıldığım, üzüldüğüm, moralimi bozan durumlarda (çok büyük bir şey olmadığı sürece) max. 5 dk sonra hayırlısı buymuş deyip hayatıma devam ediyorum. Bu dünyada ölümden ötesi yok, bu sebeple moral bozmayada gerek yok ⚡
Tabii öyle, haklısın. Eğer neşelenmek için duygularını bastırmıyorsan sorun yok. Sonuçta insanın yeri geldiğinde üzülmeye, ağlamaya da ihtiyacı oluyor. İçinde birikirse o da kötü. Dilerim hayatın çok daha güzelleşir ve mutlu olursun ☺️
Çok bunaldığımda kulaklığımı takıp yürüyüşe çıkıyorum. O sırada olaylara ve kişilere sayıp sövüyorum içimden. Böylelikle içimde kalanlardan kurtulmuş oluyorum 😂 Birde hayatımda en az senin kadar iyi ve güzel arkadaşlıklarım var. Onlar da iyi geliyor ⚡
Haha güldürdün 😂. Teşekkür ederim bu arada
Kedinin tatlılıığııı
Huzur verici bir tatlılığı var 🥰
Kedim yok kendimi seviyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?