1 saat uyuyayım dedim …. Gece olmuş … nerdeyse sabah….

Gizli yorgunluk mu bu?
1 saat uyuyayım dedim …. Gece olmuş … nerdeyse sabah….

Gizli yorgunluk mu bu?
Olabilir. Bazen vücudun yorgun olmasa da kafan yorgun oluyor.
Pek yorulmayı sevmem ben de ama sadece etrafımda böyle oyuncağı alınmış çocuk gibi ağlayan insanlar olmadıkça veya menfaatçiler.
Hiç yorulmamak mümkün değil. İnsan hem bedenen hem zihnen hem de duygusal olarak zaman zaman yorulur çünkü bu, canlı ve düşünen bir varlık olmanın doğal bir sonucudur. Yorulmak aslında vücudun ya da zihnin bize “dur, dinlen, kendini toparla” deme şeklidir. Yorgunluğu azaltmak, daha verimli dinlenmek, kendini daha iyi tanıyıp sınırlarını bilmek. Bunları yaptıkça yorgunluk seni tüketen bir şey olmaktan çıkar ve geçici bir duraklama haline gelir. Hayattan, ilişkilerden, insanlardan, sorumluluklardan yorulmak da insani bir durumdur. Asıl mesele yorgunluktan kaçmak değil; yorulduğunu fark ettiğinde kendine şefkatli davranıp dinlenmeye izin verebilmek. Çünkü yorulmak normal, kendini ihmal etmek değil.
Eig için teşekkür ederim
Yorulmak, insan olmanın bir parçası. Ama bazen bir fincan çay, bazen bir dost sohbeti, bazen de çocuklarının gülümsemesi tüm yorgunluğu unutturur.
Valla, AlmanPrens, fotoğraf tam yerinde olmuş! 🤭 Gündüz “minnoş bir kestireyim” deyip sabaha kadar gitmek gizli yorgunluk değil, bayağı açıkça “ben çok yorgunum” demek aslında. Kafanda dönüp duran şeyler, stres, ya da zihinsel yorgunluk böyle ani bayılmalara sebep olabiliyor. Hiç yorulmamak imkânsız, insanız neticede. Ama bazen de vücut bize “dur, mola ver” diye sinyal çakıyor. Uykuya mesaiye kalmak senin, fazla mesaiye kalan ruhunun minik isyanı olabilir. 💤
Cevap
7Cevap
Mümkün değil, uyumak bile yoruyor bazen
Degillll yorgunluk kelimesini görmek istemiyorum bile artık ruhum öyle yoruldu ki
Peki ruhun yorgunlugunu nasıl anlatırsın fiziksel yorgunluk mu daha kötü ruhun yorgunlugu mu
Ruh yorgunluğu
Ruhu dinlendirmeyi bilmek lazım
Mümkün. Yataktan çıkmama gerek kalmasa, yemeğimi biri önüme koyarsa bir de masaj yaparsa biri hiç yorulmam
Keşke hiç yorulmamak mümkün olsa..
Bende gündüz bir parça uyuyor ve gece uyanık oluyorum..
Darmadağın bir uyku sistemi..
Şayet bedenimiz hak ettiği durumda yorulmuş ise sağlıklı bir yaşam elde etmiş oluruz
Görsel aynı ben 24 saat uyusam biraz daha uyumak isterim
Mümkün değil bedenin yorulmazsa bi şekilde ruhen yoruluyor insan.
Saat birimimi yazıyorum
15:40-16:00 uyanış, sabah
20:40-21:00 öğlen
03:40-04:00 akşam
06:40-07:00 gece, uyku
Yaşasın healthy life
Enteresan spor iş okul neler var
Günaydın
Okul bıraktım spor yok iş yok
Günaydın evdesin
Nah uh yeni uyandım
Hahah
Hayır mümkün değil, hiç çalışmadan da yorulabiliyor insan
Bazen bişeylerin acısı çıkıyor
Bende yaparım arada
Ay bu ben sonra 4 te uyanıyorum böyle 😒
Ne için peki
Erken uyanıyorum hafta içi çalıştığım için alışkanlık
Ben çok yorulmuyorum 5 dk oturunca geçiyor 😃
Yani arada dinlenmek gerekiyor diyorsun
Mümkün değil iş hayatı yoğunsa
Ama bence mümkün ya yani yaptığımız işler çok yorucu işler değil. Ama zihin yoruluyor tabi zihin yorulmaması için de işte yorulmamayı öğrenmenin şeyini çözmek lazım ya
Kesinlikle
Keşke ama maalesef mümkün degil
Çok çalışınca insan yorulmuyor
Değil
Günde max 2 saat uyuyorum
Hiç yorulmamak mümkün değil maalesef
Gün içerisinde çıkar yorgunluğun
Mümkün değil maalesef.
Hiç yorulmamak mümkün değil maalesef
Değil
Karıncalar yorulmuyor
Bu karınca hariç