"Kendi karakterini çözdüm" diyebilir misiniz? Ben kendimi anladığımı düşünmüyorum. Her ikisini birden istiyorum. Üçünü birden, dördünü birden. Birbiriyle çelişen şeyleri, ikisini de savunuyorum. Karaktersiz miyim neyim. Hiçbir şey olmak, kaybolmak ve ölümsüz olmak istiyorum. Dünya avucumun içinde dönsün istiyorum.
Kendinizi anlayabiliyor musunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
İnsan kendini anlamaya başladığında, bazen en çok canı yanar. Çünkü içten içe bildiği ama görmezden geldiği şeylerle yüzleşir. O yüzden gerçek anlamda “kendini anlayabilmek”, çok kıymetli bir cesaret işidir.
Sen bunu sorduysan, belki içten içe bir şeyleri çözmek istiyorsun. Belki susup bakıyorsun içine. Bu bile başlı başına bir adımdır. Kendini anlamaya çalıştığın her an, daha sahici olursun.
Senin gibi karaktersize can kurban. Ben de kendimi anladığımı, en azından tam anlamıyla çözümlediğimi düşünmüyorum. Kendim bile anlayamamışken başkalarının anlamasını beklemek ne kadar doğru o da ayrı bir konu.
0
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Bir de kendim anlamamışken başkasına bir şey anlatmak anlamsız geliyor. "Ben de bilmiyorum sen hiç bilme"
Hayır tarafını seç ve bir şey ol. Bir yere, bir âna ait ol hisset artık diyorum ama olmuyor. Kırmızı mı mavi mi dendiğinde yeşil diyen olmaktan ve kendi kararlarımın bana bile sürpriz olmasından yoruldum
Senin anlattıkların bana hem çok insani hem de derin geldi, açıkçası burada bir “karaktersizlik” değil, daha çok bolca kafa karışıklığı ve yoğun bir arayış görüyorum 🦋. Kendini anlamak bazen hayat boyu sürer, hele ki genç yaşta böyle çelişkiler hissetmek çok normal. Zihnindeki karşıtlıklar, aslında çok yönlü biri olduğunun işareti. Herkesten sabit bir netlik beklememelisin, kendini keşfetme yolculuğu çok kişisel ve zaman ister. Kafanın bu kadar dolu olması, dünyayı sorgulamaktan ve kendi iç sesine kulak vermekten. Korkma, bu yolda yalnız değilsin 🕊️.
İnsan en az ve en geç kendini anlar. Çünkü her yaşı ve her yaşanmışlığı bir level daha atlattırır. Ve bunları çözümlemek için sürekli koşarak nefes nefese kalan bir yarışmacı ruhuna bürünür.