Sizce bir insan iyilikten mi, yoksa kötülükten mi daha çok ders çıkarır/çıkarmalıdır?

Sizce bir insan iyilikten mi, yoksa kötülükten mi daha çok ders çıkarır/çıkarmalıdır?
Aslında her ikisi de yol göstericidir. Ama iyilik her zaman gerçek iyilik olmayacağı için kimden geldiği mühimdir. Ve ihanet ise kimden gelirse gelsin, bir yolun eğri ve doğruluğunu bize çok güzel gösterir. Ve o ihanete dayanan ruh daha çok tecrübe ve olgunluk kazanır.
Teşekkürler 🌸
Gönül ister ki ; kimsenin kötülüğü olmadan doğruyu yanlışı görebilelim. İyilikten yana 🌍dünyayı keşfedelim. Bir öğretmenimiz, annemiz, babamız, sadık bir arkadaşımızdan duyalım tüm gerçekleri , hayatı. Ama ne yazık ki ihanet öğretiyor insanlara bazı şeyleri. Bana sorarsan sende hangisi güçlü oldu diye kısmen ihanet, kazık kısmen romanlardan öğrendim dünyayı ve filmlerden. İzlediğim bir korku sinemasını bile insanarın yapabilecekleri kötülüğün boyutu ne kadar olabilir? Bunu öğrenmek için izledim mesela. Nedensiz hiçbir kitap okunmaz veya insan tanınmaz, o insanın gelip sana bir şey öğretmesi lazımdı ve geldi.
🎐🎐
İnsanların iyiliğinden değil de ihanetinden emin oluruz genelde...
İyilikleri değil de ihanetleri kalır aklımızda...
Ama değişkendir kişi için
Kimisi iyilikten yolunu bulur,
Kimisi çarptığı duvarlardan bulur...
İhanetlerden ders çıkarırsan yol gösterici olur evet ama yine aynı hatalara maruz kalıyorsan bir işe yaramamış demektir. Yardım konusunda unutur gider çoğu insan. O yüzden yol gösterici olmaz.
Semih, uzaktan baktığında tabii ki herkes iyilikten ders çıkarsın ister. Ama hayat öyle romantik işlemiyor, kabul et. İnsan bazen en büyük farkındalığı ihanetten, yüzüne kapanan kapılardan ya da hayalkırıklıklarından kazanıyor. Yardım alan da gelişir; ama ihanet insanı sarsar, kırar, yeniden şekillendirir. Sabır sınanır, dost ve düşman ayrılır, olgunluk gelir. Bence her ikisi de şart, ama dürüst olayım: Gerçek büyümeyi genelde tokadı yiyince yaşarsın. Kendine iyi bak, yeni dersler seni bekler! 👀🤌
Cevap
13Cevap
İhanet iyi ders verir insana
ihaneti tabi ki de
İkiside kardeşim iyilikte kötülükte hepsi bizim oluşumumuzda insanlarla tecrübemiz de etmendir.. yapılan iyiliğin ardı ihanetin sicili hepsi.. insanlar çıkarları doğrultusunda hareket eden algıları bu yönde olan varlıklarız ama bize en değerli olan vicdan duygusu bahşedilmiş işte bu inceliği kullanan insan olmak mühim mesele..
Yardım huzur verir, ihanet ders.
Biri yoldaş kazandırır, diğeri kendine dönmeni sağlar.
Ama ne yalan söyleyeyim… ihanet daha derin kazır hafızaya.
Birinin gülüşüne değil, gözlerine bakmayı öğretir sana.
Yardım güzeldir ama ihanet daha çok büyütür.
Çünkü can acımadan akıl uyanmaz bazen
Bence insanların ihaneti ve yaptıkları yanlışlar bize daha fazla yol gösterici oluyor ve bizi daha uygun hale getiriyor
İhaneti. Çünkü gerçek yüzünü görürsün ve ona göre yoluna bakarsın.
Her şerde bir hayır vardır elbette ders almak için başa gelmesi gerekiyor sanırım.
İnsanların yardımı sonradan minnet oluyor , ihaneti ise ders veriyor.
Valla insanların artık hiç bişeyi yol gösterici olmuyor varsa yoksa kendi çıkarları olmuş reis
Evet hemşo
Net ihaneti. Aslında ihanet de değil de, çok fazla değer verince hayat sana dersini öyle bir güzel veriyor ki, neyse ki dersimi aldım, ihanet diye bir şey yok aslında, biz fazla değer veriyoruz
İhanet kötü günümde olan herşeye bakarım ona göre yol çizerim yardımın en güzeli Rabbimde güç verdimi herşeyimi yaparım evelallah 🙏😇
Kötülük den ders çıkarılır ona göre önlem alırsın iyilik bazen yanıltır çünkü sahte iyilik de vardır ama kötülüğün sahtesi olmaz
Elbette kötülük iyilikler çabuk unutulur ama ihanet her zaman diridir
Hepsi hayatın bir bütünün parçaları hayat istediği gibi gelebilir sıkıntı yok.
Bence kötülükten çıkarır iyilik olunca insanlar hayatı toz pembe sanıyor insanların kötü olduklarını düşünmüyor
O yüzden kötüden korkmamak gerek
İhanet daha sağlam bir ders verir insana. Adamın üstünden tırla geçer gibi his verir. Etkisi ve bıraktıkları ağır olur. Fakat ben yinede diğer seçeneği seçerim
Ders diye bir şey yoktur kendin yaşıyorsun bitiyor bugünümüz dün oldu.
Sordum
Güzel soru bilmiyorum dndnf
Bişey deyecektim ama kalsın 🤣😂😂😂
Valla belli olmaz dostun yarın düşmanın, düşmanın yarın dostun olabilir
İhanet yol verir yol gösteren yardımdır.
İnsan olana Yardım edilmelidir..
Aslında aklı olan ikisinden de ders çıkarır
İhanet tam bir yol ayrımı
Yardımı
Ihaneti tokat gibi çarpar insana.
İkisi de yol gösterici oluyor
Her ikisi de ne ekersen onu biçersin
Genelde kötülüktende ders çıkarmıyorum😂
Nolmuşkine jsjfjd
Güzel tespit 😂
Bir musibet bin nasihate bedelmiş
Yardımı