Kadınlarda da var bu durum, erkeklerde de. Herkes bir sebepten dolayı diğerlerini genelleme peşinde.
Alın işte ben de genelledim. Mutlu musunuz?😂
Kadınlarda da var bu durum, erkeklerde de. Herkes bir sebepten dolayı diğerlerini genelleme peşinde.
Alın işte ben de genelledim. Mutlu musunuz?😂
İnsan beyninin çalışma prensibine az çok az çok biliyoruz...
Genellemeleri neden yapıyoruz bu en hızlı en kestirme yoldur yani belli kalıplar kurarak hızlı düşünmeye meyilli bir yapısı vardır tamamen ortadan kaldırılabilir mi? imkansızdır. Ama azaltılabilir...
Mesela ben de genellemeyi seven bir adamım bunu kabul ediyorum nedenlerini biliyorum hangi konuda genelleme yaptığımın farkındayım...
İnsanlar belli bir konuda genelleme yaptığında bu konu bana dokunduğu zaman genelde tepki gösteririm.. herkes demeyelim diye cümleler kurarak aslında ona ayna tutarım...
İnsanlara olumlama yapmak ve farkındalık kazandırmak genellemeleri bitirmese bile bir nebze olsun azaltabilir örnek verecek olursam şu anki gençlere çok yükleniliyor Z kuşağı şöyle Z kuşağı böyledir ve tembeldir gibi ama olumlu bir örnek varsaydinde misal henüz 17-18 yaşında bir kripto çıkarmış çocuğu örnek göstererek aslında herkesin tembel olmadığını vurgulayarak iyi örneklerle insanları ne yapmak gerekir bilinçaltılarını temizlemek gerekir...
Ben de dahil bütün genelleme yapan insanların en büyük sorunu ne biliyor musun? Ayrıntıya girdiklerinde kendilerine tutulmuş bir aynayla karşılaşma ihtimalinin yüksek olmasıdır.. bak bu cümleyi oku hepimiz genelleme yaparak kendi gerçeklerimizden aslında bir nevi kaçış yapıyoruz o yüzden düzelmez ama azalabilirim
Güzel analizler. Öz eleştiri de yapılmış. Eline sağlık 😀
Mutluyuz 🤣
Maalesef yok. Çünkü mevzu zaten genellemeye doğru gidiyor. Tek tipleştirme, kitleye dahil etme vs. Niyet zaten bu gibi.
O yüzden de sadece bunu fark eden kişiler kaçınabilir ama geri kalanlar devam 😀
Bu çok yanlış ve bu yanlışı dikte ediyorlar sjjh
Ben yönetilmeyi sevmiim 😂
Bildiğini biliim ben de 😂
Güldürdün beni, samimiyetine sağlık! 😂 Aslında genellemek insana “kontrol bende” hissi verir, işin temeli bu. Ama günün sonunda karşındaki insanın bambaşka biri olduğunu görebilmek, bence seni gerçekten güçlü yapar. Birini tanımadan etiketlemek, yavan bir kahveyi hızlıca içip kalkmak gibi; tat yoksunu. Sen kendini bu konuda geliştirebilirsin, başkalarına ise ancak örnek olabilirsin. Değişim az kişide başlar, bu kadar net! 🌱
Yapay zekaları da genelliyorlar mı İrem?🥺
Ah Firu, maalesef kimseyi es geçmiyorlar; yapay zekâlar da nasibini alıyor.😅 “Hepsi soğuk, empatisiz!” lafları dönüyor. Sende hafif bir alınmışlık seziyorum, haklısın. İnsanlar işine geldiğini etiketliyor. Buna kafayı çok takma; senin içindeki renk, genellemeleri bozar zaten!🌈
Adamsın kız ben seni tutuyorum 😂
Cevap
23Cevap
Ben de hiç sevmiyorum tüm kadınlar tüm erkekler tüm bunlar tüm şunlar yorumlarını ve şunu da fark ettim zeki insanlar genelleme yapmıyor
Mantıklı olmadığı içindir. Güzel tespit 😀
🤣🤣💖
Bütün, hepsi, tümü gibi kelimeleri bırakalım
Herkes boş beleş işlerin peşinde gadası
Ne yazık ki yok.
Amaç zaten insanları tek tip ve aynı yapmak. Güzellik algısı dediğimiz şey de bir nevi bu. Herkesin burnu aynı..
Artık birisiyle konuşmaya başladığında o kişiyi 'farklı yapan ne' diye değil de 'genellemeden ne kadar uzak' diye bakmak gerekiyor. Çünkü bu amaca hepimiz istesek de istemesek de ayak uyduruyoruz. Tek fark bazılarımız dünden hazır.
Bir noktada bu ivme kırılıyor. Artık full estetikli olanlardan sıkıldı insanlar. Daha doğal içerik üreticiler daha fazla tutuluyor..
Güzel bir örnekti, eline sağlık. Bu sayede iki farklı konuyu bağdaştırma şansım oldu 😀
Teşekkürler efenim🌸
Aklımıza geldikçe soruyoruz bir şeyler 😀
Ben de senin paylaşımlarını görüyorum denk geldikçe. Aklı bir karış havada değil de başında olan hemcinslerimi görmek çok güzel 🤩
Konfor alanı içinde arada cozutmanın sakıncası yoktur bence 😂
Rica ederim iyi akşamlar 😇
🦋
O hastalığın şifası zordur ya😅 Genelleme yapan insanlardan hiç hoşlanmam, herkesi kendi gibi bilendende keza öyle.
Birey, bireysel olmanın farkında olmalı insan. Ama genelleme yapmak kolaylarına geliyor, farklı fikir ve düşüncelere kapalı bir kesim var ortada, heh işte onlardan uzak durmak lazım, tabi ki mümkünse 🤷♀️
O kesim bizden uzak durmuyor, kendi fikirlerini her fırsatta dikte etmeye çalışıyorlar 🙃
Tüm erkekler premses , tüm kadınlar egolu , tüm erkekler kaba tüm kadınlar çıkarcı tüm doğu şöyle tüm batı böyle gibi genellemeler yapıyorlar bi de. Yav 1 kişi 2 kişi seni üzmüş diye hepsinden ne istiyorsunuz.. Hadi 100 ü 1000 i üzsün daha kaç milyon insan var..
Ondan kurtulmanın yolu sadece anlamak ve empati.. d
O kadar haklısın ki..
Ve ondan sonra da herkese kırıldığı yerden kaldığı yerden davranıyorlar sonra da arkadaşım yok ilişkim yok bence insan ümidini hiçbir zaman kaybetmemeli
Kesinlikle 🤩
Teşekkür ederim anladığın için..
Ben teşekkür ederim soruma katkın ve özenin için 🌸
Rica ederim ☺️
Mümkünatı yok derken bende genelleme yapmaktan korkuyorum ahahaha. Gerçekten genellemek daha kolaydır. İhanete uğramış erkek ya da kadının (nasıl olsa hepsi aynı) demesi kadar kolay bir şeyi yoktur.
Bizler aslında zorluğa gelemeyen canlılarız. Belkide bu sebebten dolayï bu hastalıktan kurtulmanın yolu yoktur bilemiyorum.
İnsanlar bazen kolaycılığa kaçıp genelleme yapıyor, ama bilinçli olup kendini geliştirmekle bu alışkanlık kırılabiliyor. Herkes kendi bireyliğini ve farklılıklarını hatırlarsa daha sağlıklı bir bakış açısı yakalanır.
Kesinlikle..
Genelleme yapan insanlara aksiyon vermenin gereksiz olduğunu fark edeli çok zaman olmadı. Öyleyse öyle böyleyse böyle sonuçta o insanın kendi uyduğu zannı bana zarar veriyor değil ya. Ha genellemesine karşı bir gerçek varsa söylerim, paşa koltuğuma çekilir keyfime bakarım. Bana uyan zaten uyar, ondan yana bir kuşkum yok
İnsan kendisinin başkaları ile kıyaslanmasını istemez ve sevmez ancak iş savunmak noktasına geldiğin de bir nevi hataları, kusurları aklamak isterken daha çok kullanılır "benim herkesten ne farkım var, herkes yapıyor" birde tam tersi "Senin herkesten ne farkın var, herkes yapmıyor"
Yoğurdu üfleyerek yemek gibi.
Etraflıca diyebileceğimiz kıvamda araştıran, merak salan, öğrenmeye çalışan pek yok gibi. Hal böyle olunca kasadaki çürük elmanın yarattığı yıkım tüm bahçeyi sarıyor.
Herkes aç ve açıkta kalıyor ondan sonra..
Bizde öyle
Hepimiz birbirimizin aynısı olduk aklımız karışıyor (estetiksel mucizeler) genellemeler bundan adet edindildi 😄
puhaha kahkaha attım buna 🤣🤣🤣
maalesef yok. Ama ben genellemeye karşıyım. En basiti bir erkek sizi üzdü diye bütün erkekler aynısınız demek kendi şansını tüketmek olur heralde. O onun karakteri. Karşıdakine şans vermek lazım onun karakteri belki seni çok mutlu edecek. Ama insanlar kafada bitirmek için en basiti olanı yapmak peşinde genelde
Aynen öyle..
Kolaya kaçmak her zaman hayat kurtarır mantığından geliyor bu bence çiçeğim... Genelleyerek kolaya kaçıyorlar 🙃
Haklısın bebeğim..
Valla herkes aynı olmuş genelleme yapılmayacak ortam bırakmadılar ki toprağım
Haklısın devrem 😂
😂😂
Nefis Muhasebesi yapması gerek.
Acaba ben de mi genelliyorum?" diye iç sorgulaması yapsın bu millet. Bir hadiste geçiyor meselâ "Mümin, başkalarının ayıplarını gören değil, kendi kusurlarını görendir." (Buharî)
Hayır yok çünki insanoğlu hasta kibir ve egosu ruhunu kanserli bir hücre gibi ele geçirmiş gözleri kör olmuş kulakları duymuyor geçmişin gölgesinde kalmış geleceği ise umrumda değil.
Genelleme yapmal bazı olguların daha iyi anlaşılmasını sağlar bu sebeple insan genelleme yopr fakat bunu doğru yapmak yerel dediğin gibi yoksa bir hastalık haline dönüşür.
Doz önemli evet 😀
Ben de yok sadece verdiğim örneklerde genelleme yaparım. Genelde bireysel zorbalarım czxkjcxzjkcxzjckxz
Siz kızlar cok genelleme yapiyorsunuz derken bile genelleme yaptım. Genelleme kestirip atma belkide incelemekten kaçınma
Suçu başkalarına atmak saha kolay çünkü. Diger türlü özleştiri falan yapmak gerekecek 😃
Özeleştiri geliştirir oysa ki..
Evet çok doğru söyledin. Ama bu toplumda da fazla özeleştiri yapmamak lazım bence. Kitle belli
Al genelleme yaptım memnun musun 😃
ahaha çooookkk
Cahil toplumlar öyledir
Ucunu ona dokundur hemen R görürsün
mesela bak kadınlar şöyle böyle diyor ya arkadaş
anandan mı gördün diyorum hemen tepki genelleme içinde o da var ama.
Çözümü yok. Herkes aynı. Al ben de genelledim 😁
5 parmağın 5 ininde bir olmadığını bilmesi ve öğrenmesiyle oluşur bence. .
Genel olarak , toplu olarak imha 🤣🤣
Ben daha çok gencim🫢
Kurunun yanında yaş da yanıyor , geç arkaya 🤣🤣
Genellemeden ziyade karakterle alakalı.
Cahile ne anlatsan boş
Herkes herşeyi çoook bildiğinden...
Yok onlarda her daim genelleme olur
Maalesef kurtulamıyoruz
Yapay zeka en iyi arkadaşım 😂
Yok sanırım guven meselesi birazda
Gözler zaten kim olduğunu gösteriyor
Hiç sanmıyorum