Selam 🌸
Gözlemlediğiniz kadarıyla hangi taraf travmaları yok saymaya daha yatkın 🙃

Selam 🌸
Gözlemlediğiniz kadarıyla hangi taraf travmaları yok saymaya daha yatkın 🙃

Daha önce peçeteye çizdiğin gibi yine güzel bir çizim olmuş. Erkekler daha kolay başa çıkarlar. Duygu eksikliği daha fazla olduğu için erkeklerde her şey ile başa çıkmaları kolay olur. Takmazlar kafaya. Bugün var yarın yok gibi yaşar bir çoğu. Bence erken yaşlanmamak için biraz da gamsız olmak lazım.
Travma oluşturacak olaylar erkekler için çok karmaşık bir hale gelebiliyor zaten kimseyle paylaşamazlar birçok şeyi açamazlar o kadar derinleri...
Yani gördüğünde sanki zafiyet oluşacakmış gibi hisseder ve bu bir güçsüzlük göstergesi gibi kodlandığı için yok gibi davranmaya devam eder..
Bu bir sıkıntı teşkil eder mi güçlü bir psikolojiye sahip değilsen evet eder çünkü aynı yere basıldığında canı çok yanar! Kimsenin bilmediği noktalarda ağrıları vardır erkeklerin kadınları biraz daha bu konuda şanslı görüyorum ben evet kadınların daha çok psikolojik şiddete maruz kaldığını daha çok baskı altında kaldıklarını zaten biliyoruz tramvalara daha yatkınlar ama sanki onlarla yüzleşip onları yenen taraf kadınlarmış gibi geliyor bana çünkü kadınların beyin yapısı biraz daha konuşarak çözmeye meyilli bir beyin yapısı iken erkeklerin ki ört pas etmeyi ister gibi.
Bazı istisna konular hariç erkek 😀
O istisna konular da erkeğin erkek gibi hissetmesini sağlagan rolü gereği olan toplumsal güç ve otoritesi ile ilgili konular.
Diğer her durumda erkek daha avantajlı çünkü kadınlar daha duygusal olduğu için etkisi daha uzun sürüyor.
Yalnız çizimin kötülüğünü geçtim bence baya iyi 🤓
Bir bütünün iki parçası olma özelliğini çok güzel yansıtmış mesela gözler aynı. Hem de bunu kalp gibi göstermiş ki çok çok iyi 🤩
Tam olarak travmalar üzerine düşünürken çizdim işyerinde boş vaktimde 🙃
Hahahah farkında bile değildim onu değiştiriver bir zahmet
Dünden beri o boş sayfanın geldiği hal bu
https://hizliresim.com/7p647o2
Bak bunu da az önce yaptım 🥰
https://hizliresim.com/404heyi
Azıcık şımarayım canım çok sıkılıyor bugün 🥹😂
Hahahah 5-10 dakika boşluğum lafını mı yapacağız 😂
Tabi öyle... Müşteri olmadığı zamanlarda ve kimseyle muhatap olasım yokken yapıyorum bunları 😂
Teşekkürler efennim 🥰
Erkekler yok sayar, kadınlar başa çıkar..
Yok saymak başa çıkmak değildir. Erkeklerin ömrünü kısaltan seblerden biri de budur aslında. Yani her şeyi iclerine atarlar, iclerinde yaşarlar, yok sayarak takmıyorum izlenimi verirler ama o kimselere anlatamadıkları ne varsa içlerini çürütür zaman içinde.
Dır dır ediyor diye söylendikleri kadınlar bu sayede daha uzun yaşıyorlar 😀
Hshahah çok doğru bence de aşkım 😂
Selamımı da iletir misin hahahahahaah 😂😂😂
Bizi sizler yarattınız efennim şimdi hazır olun hahahah 😂😂😂
Hahahaha erkek olsam tepkim şu olurdu ajdjfjf
Gerçekten iğrenç bir hayat...
https://youtu.be/-FpCg0FG7o8?si=lY7lRmZMkeKEdKPU
Çizimin süper tatlı olmuş, çok sevdim valla! 🎨 Travma meselesine gelince, aslında kadınlar ve erkekler farklı şekillerde başa çıkıyor bence. Kadınlar duygularını konuşmaya daha açık oluyor, bu yüzden yüzleşmek ve paylaşmak konusunda biraz daha şanslılar gibime geliyor. Erkekler ise genelde içine atmayı ve yok saymayı seçiyor, yani “yok bi’ şey ya”cı daha çok onlar. Ama tabii istisnalar her zaman var, herkesin yöntemi kendine özel. 😇
Cevap
19Cevap
Karaktere bağlı ama erkekler kolay atlatıyor gibi ve aslında daha uzun zamanda düşünüp tramva altında kalıyor gibi
karaktere göre değişir bu cinsiyetle ilgisi yok
Erkekler daha iyi gibi genel olarak
Erkek bence kadınların çoğu duygusal çünkü
Gözlemlediğim kadarıyla erkekler daha kolay başa çıkıyor bu durumla, sanırım onlar daha düz mantık ilerlediği için kafaya takma gibi bir durum çokta söz konusu değil gibi. Genel konuşuyorum, herkes için geçerli değil tabi ki.
Biz kadınlar daha ince detaylı ve içten içe düşünme mekanizmasıyla çalışıyoruz, daha çok kafaya takıyoruz ve o durum üstünde duruyoruz, dersler çıkarmaya falan çalışıyoruz yani üstesinden gelmek için bile çabalar içine giriyoruz.
erkekler sanki. basa cikiyorlar mi yoksa gormezden mi geliyorlar bilmiyorum ama kesinlikle daha az dile getiriyorlar. kadinlar -en azindan ben- kolaylikla yelkenleri suya indirebiliyorum, erkekler daha dirayetli gibi
Travmalarla başa çıkılır mı emin değilim lulu.
Belirli bir zamanı var o zaman gelmeden imkanı yok başa çıkmanın. Bundan dolayı insan olarak kadın ya da erkek farkeder mi zannetmiyorum.
Bir travma ile başa çıkamamış hiç kimse bu soruya doğru cevabı veremez
Travma, endişe, korku ve kaygı kavramları aynı gibi görünse de aralarında az da olsa farklar vardır ve birbirine benzer kavramlardır.
“Bilinçli korku ile bilinçsiz korku” arasında nasıl bir fark vardır?
Örneğin, “Ha şimdi, ha yarın; ama bir gün mutlaka hepimiz öleceğiz.” derken kişi çok korkusuz ve rahat görünür, adeta ölümden hiç korkmaz gibidir. Ancak ölüm düşüncesi soyut bir kavram olarak değil de, hissedilen bir düşünceyle ya da fiziki ve somut bir durumla karşılaştığında, örneğin gerçekten öleceğini düşündüğünde, insan çok daha fazla korku hisseder.
Bir başka örnek.
Panik atak yaşayan biri, hiç kalp krizi geçirmemiştir ama “Kalp krizi geçiriyorum!” diye yoğun bir korkuya kapılır.
Diğer biri ise, daha önce gerçekten kalp krizi geçirmiştir ve “Acaba yeniden şimdi bir kalp krizi mi geçiriyorum?” diye korkar.
Bir diğer örnek;
Daha önce hiç deprem yaşamamış bir kişi, izlediklerinden etkilenerek deprem korkusu ya da travması yaşayabilir.
Bir başkası ise çok şiddetli bir deprem yaşamıştır ve sürekli yeniden bir depreme yakalanmaktan korkar.
Elbette farklı türlerde travma konuları da vardır. Ancak daha kolay anlamak ve ayırt edebilmek için önce daha net ve belirgin konuları bilmek ve anlamak gerekir.
Erkek muhtemelen.. Kadınlar daha genis specturumda düşünüyor.. Ölçüyor biçiyor tartiyor.. Bu yüzden bazı duyguları çok daha fazla yoğun yaşayıp hissediyorlar.. Biz daha duzuz :)))
Ben kız olarak travmalarımı atlatıyorum ki internette yazar kendi anlatabilir ama erkeği bilemem haliyle
Kadınlar genel olarak daha el üstünde tutuluyor o yüzden erkekler daha çok travmaları ile yaşıyor...
Çizimin maşallahı var ama 😂😂 bence erkek gibi görünsede uzun vadede kadındır
Erkekler daha kolay başa çıkıyor şahit oldum.
Erkekler daha çabuk atlatıyor sanılıyor ama erkeklerinki daha uzun sürüyor aslında
Selam kanks
Bence tabi ki biz erkekler travmalarla daha kolay başa çıkarız
Kadın. Duygusal ve zayıf gibi görünse de gaddar ve acımasızdır kadınlar
Erkekler gibi görünür aslında hayatı boyunca unutmazlar sadece bunu dile getirmezler
Bu konuda kendimin üstüne tanımıyorum ama erkekler genelde jfmfmfm
Libidosu yüksek taraf daha kolay atlatır net 🤞
kadınlar hassas naif ve duygusal oldukları için ben erkekler diyiyorum
Trawma diye bir şey yok yaşıyon bitiyor oraya takılmış kalana trawmadir
Cinsiyetten bağımsız. Kişiyle alakalı
Erkek
Çizimin çok güzel olmuş başarılı buldum 😬
Bence bu tamamen karaktere bağlı.
Konuya göre değişkendir bu durum..
Erkekler kolay atlatır
Bu biraz karaktere bağlı bence
Bence biz kadınlar daha güçlüyüz