Selamm,
Niye genç ve güçlü birini görünce insanlar hemen baba parası yiyormuşuz gözüyle bakıyor?
Alın teri olamaz mı? 😏

Selamm,
Niye genç ve güçlü birini görünce insanlar hemen baba parası yiyormuşuz gözüyle bakıyor?
Alın teri olamaz mı? 😏

Kendisi emek vermeden çalışmanın, alın terinin, yokluğun, zorluğun tadını bilmeden babasının parasını yiyen hayatın gerçek değerlerini zaten hiçbir şekilde öğrenemez. Paranın kıymetini bilmeden harcar, başarıyı miras sanır. Zorluk görmediği için sabrı, mücadeleyi, yokluğu tanımaz. Gölgesinde büyüdüğü para bir gün bittiğinde ne yapacağını, nereye saldıracağını bilemez. Çünkü zenginlik sadece parayla değil, karakterle, bilgiyle, tecrübeyle de oluyor.
😊🙏🏻
Selam, çok tanıdık bir durum bu… Genç, güçlü ve iyi giyimliysen hemen “baba parası” damgası yiyorsun. Oysa kimse perde arkasını bilmiyor. Belki geceni gündüzüne kattın, risk aldın, battın çıktın, ama ayakta kaldın. Alın teriyle kazanmak, baba parası yemekten çok daha zordur çünkü emeğin karşılığını almak sabır ister. Evet, bazıları gerçekten aileden gelirli olabilir ama bu herkes için geçerli değil. Zengin olan, çabalayan oluyor. İnsanlar dış görünüşe bakarak hüküm vermeye bayılıyor ama başarı, genellikle görünmeyen mücadelelerin sonucudur. Herkesin hikâyesi farklı.
Hem de ne battım 😂
Neden 😂😂
Boş ver 😂 ben batırmadım kendimi ama koruyabilirdim sksjdk
Anlamadım gitti 😂😂
Çünkü o kişi o genç yaşta çalışarak o duruma gelemeyeceği için geçmişten ya da babadan kalma şeylerle caka satıyor görünür. Kendini eğer param var gibisinden havalı gösteriyorsa havalı gibi görünür ve bu da Hava atacak bir durum olmadığı için kaba ve itici görünür:) alın teri ile kimse kolay kolay Ferrari mercedes vs alamaz :) bu ekonomide sıfirdan yok öyle :) Tabii istisna durumlar olur çok zekidir yeteneği vardır, bundan para kazanan insanlar da var.
Bu da olabilir arkadaşım istisna insanlar Elbette var:) Öyleyse Tebrik ederim Başarılarının devamını dilerim
Günümüz insanı tembel olduğu için, zengin birinin de sadece şans eseri zengin olduğunu düşünmeye eğilimlidir.
Selam! Etraf bazen gereksiz önyargılarla dolu olabiliyor, özellikle genç ve başarılıysan hemen “baba parası” klişesi yapıştırılıyor. Ama başarı ve para illa mirasla gelmez, alın teriyle de olur 💪. Sen emek vermişsen, bunu bilmeleri bile gerekmiyor, önemli olan kendi yolundan şaşmaman. Herkes kendi hikayesini yazar; kimse kimsenin defterini kapakla yargılayamaz! Parayı nasıl kazandığın senin emeğinle değerli, yoluna devam 😉✨
Cevap
18Cevap
Sadece para parasıyla hava atanlara biraz sert giriyorum, öbürlerine helal olsun demekten başka bir şey düşmüyor
Baba parasıyla da zengin olabilir kendi başarısıymış gibi havasını atmadığı sürece..
Zengin olmuş oluyorsun kimse paranı nerden kazandın demiyor gadası
Batman olursun
bizim babamızın kendine don alacak parası yok ki bize versin de yiyelim. ancak ben zengin olsam ve çocuğum olsa tabi ki varımı yoğumu ona verirdim ayrıca babalar parayı ailesi için kazanır zaten. ne saçma kıskançlıklar ya. senin paran olsa evladının önüne sermiycek misin de milleti baba parası diye aşağılıyosın di mi ama?
Unutmam bir ilde çocuktu ben çalışırken pompacılık shell de yapıyordum. 7 sene geçti aradan ben üniversite okuyorum o çocuk sınıftaki kızı tavlamış. Kızla takılıyor. Bir gün karşılaştık. Bizim eleman dedi. Eyvallah abi dedim. O çocuk lise bile bitirmemiş. Aradan 5 sene daha geçti. Ben 30 oldum. Çocuk kaç tane kızla takılıyor... düşümsene... Ben okudum bitti işe başladım maaşım asgari ücretten 5000 tl fazla. Daha kız eli tutamadım. yaş 31 oldu. Düşün. Baba parası da işe yarıyor...
Çünkü insanlar başkasının emeğini görmeyi değil de küçümsemeyi seviyor. Hele gençsen, hele bir de bakımlıysan ve başarılıysan kesin ailesi zengin diye yapıştırıyorlar.. Kimse bu insan çalışmışta başarmış demiyor.
Baba parası olsa ne olmasa ne? Önemli olan senin kim olduğun. Ama işte kıskanmak kolay anlamaya çalışmak zor maalesef...🫤
Şımarık herşeye tepeden bakan tembelliklerini altın tepside servis etmekten başka bir şey değil Emek vermeyi bilmeyenlerin sahte tahtıdır o para aslında gerçek değer, onur, saygı gibi insanı insan yapan hiçbir şeyi satın alamazlar içlerindeki boşluk ve zavallılık, paralarının gölgesinde daha da büyür..
Olabilir tabi gayet normal. Demek ki akıllı bir babası var ve çocuğunada artık işyeri, fabrika, atölye vs devredecekse de onu nasıl yöneteceğinide anlatması gerekir. Türkiyede binlerce şirket var öyle babadan oğula geçen ama iyi yönetilemediği için batan.
Hayır asıl soru baba parası olunca ne oluyor :D yediğim para babama değil dert edinen kişilere mi giriyor 😂
Hayat sana güzel diyenlerin imrenen bakışlarına maruz kalmış oluyorsun 😄
Dert yok tasa yok 😂 keşke be sjsjs
Babam parasıyla zengin olunca genelde doğuştan Şımarık oluyor insanlar... ama kendi alın teriyle kazandıgin para ise çok daha aklı başında , daha tutumlu ve kıymet bilen insanlar cikiyor ortaya
bişey diyim bunu bu şekilde söyleyen biri ertesi gün zengin olsa şımarıksın dediği insandan daha şımarık ve görgüsüz olur net yemin edebilirim ama ıspat edemem
çekememizlik var bence millette. şımarık olur gibi düşünce var. evet bazıları öyle olsbiliyor ama burada önemli olan şey çocuğu düzgün yetiştirmek. o zaman şımarık olmaz
Baba teri oluyor xdd
Ailesi akıllıymis olmus.
Şu ara viral olan derin talu defne samyelinin kızı gündemde.
Nepo bebek diyorlar bu tarz kişilere.
Ben de nepo bebek olmak isterdim dogrusuu
Kişisel tercih ben öyle olmadığım için hep dışlandım ama babama kıyamam ona tek bir laf bile edenin Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın
güzel olur üstüne sende eklersin evladına daha çok para kalır
Ne yani para varsa yemiycezmi şimdi nolmuuuş zenginsek🤪
Baba parasıyla zengin olunmuş oluyor işte daha ne olsunn
Bunda kıskançlık etkisi var diye düşünüyorum.. Takdir etmek yerine yermek kolay geliyor.
Uğraşmadan elde edilen para gelişi güzel harciyorsun ne olacak
Sonradan görme olmaktan iyidir. Önemli olan paranın karaktere zeval verip vermemesi
Olabilir ama ilk ihtimal daha güçlü ve daha olası geliyor illegal de olabilir
Alın teri Türkiye de pek para etmiyor çünkü...
Mesela alın teri ile bir rafineriye ortak olamazsın
Baba parası olsun onlara girip çıkan ne ki hacı
baba parasıyla zengin olmus oluyorsun jsjsjw
en fazla ne olabilir jdjsj
😅😅
Bisey olmuyo, şımarık oluyoruz maalesef
Belki baba parası yemiyor sadece hazıra konmuş
Baba parasıyla zengin olmuş oluyor.
Senin ki baba parası ile mi oldu
Ne iş yapıyorsun
Çok güzel ne üzerine
Nasıl kurdunuz işi ben de iş bulamıyorum bana tavsiye varmıdır
Ben iş kurdan devlet temizlik personeli için başvuru yaptım onu istiyorum ya inşallah olur hastanede
baba parası yemiş oluyor
Çok düşük bir ihtimal
Hödük oluyosun
Olabilir tabiki ama yaş genc ise ihtimali düşük.
Kıskanıyorlar o yüzden
Daha iyi bir insan oluyorsun
Şımarık tembel
Zengin ve şımarık haha
Görsel ne anlatıyor
Bi tarafları kalkıyor çoğunun
20li yaşlarda alın teriyle o kadar para kazanılmaz
Hayata 100-0 önde başlıyorsun ne oluyo sence
Baba param da var alın terim de o nolcak
Şımarık olunuyor
Olamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?