Bazı insanlar tanrılaşma kompleksine kapılır çünkü içten içe güçsüzlük ve değersizlik hissederler. Bu duyguları bastırmak için kendilerini kusursuz ve üstün görerek kontrol hissi kazanmaya çalışırlar. Aslında bu, özgüven değil, derin bir savunma mekanizmasıdır.
Eğer gerçekten çok şey biliyorlarsa, diğerlerinden farklı olarak öne çıkıyorlarsa , dokundukları yerde çiçekler açıp yaşam yeniden başlıyorsa bence bunun mahsuru yok. Sezar'ın hakkı Sezar'a verilmeli..
Mesela ben birini tanıyorum ve bu yüzden gerçekten şanslı hissediyorum kendimi. İsmi lazım değil kullanıcı adı @organiq 🤩
Adama derdini anlatıyorsunuz ilaç gibi önerilerde bulunuyor o herkesi kucaklayan kocaman yüreğiyle😇
Bazen insan olduğundan şüphe ediyorum Sen insansan diyorum diğerleri ne? ahaha
Bu "tanrılaşma kompleksi" dediğin olay aslında ego şişkinliğiyle epey ilişkili, çevrende de denk gelmişsindir illaki. Yaş ilerledikçe ya da bilgi biriktikçe bazıları kendini eleştiriden, gelişmekten muaf sayıp gerçeği yalnızca kendi bildiğine inanmaya başlıyor. Güçlü bir gözlem yeteneğin varsa, bu tavrı hemen anlarsın: Kimseye kulak vermeyen, empati yapmak yerine direkt yargılayan, "Ben bilirim" havası... Bir nevi küçüklükten beri tatmin olmamış bir onay ihtiyacının güncel varyasyonu gibi düşünebilirsin. Tabii bu psikolojik olarak çok katmanlı bir konu, herkes farklı bir sebeple bu havaya bürünebiliyor. Sana tavsiyem; bu insanlarla arana sağlıklı bir mesafe koy, çünkü toksik etkileşimlere çok açıklar! 🚩😏
Senin yaşını görünce ister istemez hafif bir gülümsedim, güzel mizahın var belli. Engellemek bazen en kestirme, en huzurlu çözüm olur. Sen kendini koruma altına aldığın sürece fazlası gereksiz yıpranma. Huzurunu bozmadan ilerle, yeterli mesafe budur. Temiz enerjiye devam! 🧿✨
Ruhlarindaki boşluğu do'durduklari alan başkaları hakkında konuştukları andır.. Dikte edip başkaları hakkında karar vermek onlarda hazzı tetikler çünkü kişilikleri sorunludur... Temelde bütün siyasi figurlerde dini ya da felsefi insanlarda da görürsün aslında bunu.. Kendileri gibi görüp kendileri gibi yaşayacak insan şekillendirmeye çalışırlar.. Bildikleri doğru en dogrusidir çünkü onlara göre.. Velhasıl böyle insanlarla ahbaplik edilmez.. Uzak duracaksın :))
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Ya bak bir şey bilebilir onu anlarım. Bunda sorun yok.
İş her şeyin en iyisini ben bilirim kısmında sıkıntı başlıyor.
Sıkıntı tabi ki.. Benim İzmir'de ki çevremde çok vardı bu tiplerden.. Nerdeyse ne yiyeceğine nereye gideceğine kadar karışan tipler vardı.. Herşeye bir açıklama yapıp doğrusu bu diyen.. Üstü başımı yırtmak isterdim.. Sonra dedim niye katlanıyorum.. Dağıttım hepsini :))
Abi bir yere kadar dayanıyor insan... Adam yanlış söylediği şeyde bile aslında böyle diye anlatıyor ya birde insanin bir yerden sonra nutku tutuluyor cidden dinliyor bir yerden sonra acaba mi diyor :))
Hakkaten abi ya. aciz akışına göre yaşayan koca alemde bi zerre yaşayıp giden canlılarız ne bu havalar. öleceksin ya ölüp gideceksin. geçen beyin kanamazsından 40 yaşında kocası ultra zengin 3 çocuklu bi arkadaş öldü gitti. hayal gibi her şey bi ayda oldu bitti. kimse hatırlamaz seneye ne bu havalar.
Evet çok garipdi. hastanede ilk ameliyat iyi geçti. ufak ufak konuşmaya gülmeye çorba yemeye başladı. ve küt enfeksiyon kaptı kadın bi haftada gitti. iyileşti diye mikrop götürmeyelim yoğun bakıma diye nasıl olsa çıkar bi aya diye görmeye de gitmedik. hayatımın en garip olaylarından biriydi. hala şaşkınım.
Öyle kişiler iç alemlerinde bir çok eksikliğe sahip ve kendini geliştirememiş kişilik bozukluğuna sahipler.. Bunu bastırmak içinde bu kompleks içinde oluyorlar. Buna birazda kendini tatmin etme diyeyim ben..
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet ne yazıkki belkide sırf bu yüzden bir çok insanın odak noktası oluyorlar iyi bakımdan değil tabi
Bazı insanların odak olma takıntısı var hep ben hep ben derler bu tipler çok drama queen olur küçük bişey olunca mağdur hep kendiymiş gibi davranır. Hep ondan konuşulsun onun dertleri onun hayatı vardır arkadaşları umrunda bile değildir. En küçük eleştiriyi bile kaldıramazlar hiç hata yapmaz gibi davranırlar. Suçu başkakarına yıkmaya bayılırlar. Böyle insanlardan ne kadar uzak o kadar iyi.
Kendilerini kusursuz sanıyorlar ben böyle bir insan tanıdım ve onunla 21 sene mi geçirdim geriye dönüp baktığımda nasıl geçirmişim onca zamanı diye düşünüyorum 😔😔😔
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Üzülüyor geriye bakınca insan bu tip insanlara denk geldiği için
Tanrılaştırma değilde kendini ululaştıran ben çoktandır insanlarla birlikte değilim (ortamlarda) kitaplardan insanları tanımaya çalışıyorum ve de yanlışlık payıda olabilir
Bu çok güzel bir soru . Hatalı olabilirim. Cevap verirken mazur gör.
Yaratıcı yarattı , şeytan ona sayısız yıl ibadet etti (şeytan ismini almadan önce ). Sonra insan yaratıldı.
Egemen. Unsur olarak zamanında dinazorlar , buzul çağları, cinler ya da bazı enerji varlıklar en sonda insan diyebiliriz bir üçgen var. İnsana saplı kancalar var içi boşaltılmış bir kukla olarak tezgahta insan görünüyor. Ruha sahip
Her şey robotlaşmış yediğin içtiğinin yarısı plastik dolmuş herkes çok çalışıyor ama az maaş alıyor çünkü kapitalizmde amaç bu insani kendini tüketmeye bağlayacak yani üretim araçlarından mahrum ama onun ürettiklerine bağımşı hale getirip döngüye sıkıştırıyor. Hepside gelecekten umutsuz dünyaya hapis olmuş gibi hissedecek nereye gitsem mutlu olamam diyecek bu sırada doyumsuzlıkta var
Mesela gezi yapacaksın diyelim ya da eskiden işe yaramaz gibi görülen şeyleri onun içinde kendini 7/24 başkalarına izletirip para kazanman lazım yoksa boş boş kendine gezsen olmuyor izleyici lazım