Hmm bı düşüneyim xd

Hmm bı düşüneyim xd
Bu çok kişisel bir konu ama kendimden yola çıkarak söyleyeyim, bir kadın ya da erkekte kesinlikle olmalı dediğim üç şey var. Gerçekten uzun vadede etkileyen, ilişkileri taşıyan, insana huzur ya da felaket getiren şeyler bunlar bence.
Birincisi, duygusal sorumluluk. Yani ne hissediyorsa farkında olsun ve bunun sorumluluğunu alabilsin. “Ben sinirlendim çünkü sen…” yerine “Ben şu an kendimi böyle hissediyorum ve nedenini anlamaya çalışıyorum” diyebilen biri, sadece ilişkide değil, hayatta da çok yol alır. Duygularını bastıran, inkar eden ya da hep karşısındakine yükleyen biri, bir noktada insanın enerjisini emer. Bu illa duygusal biri olmak değil; iç dünyasına karşı dürüst ve farkındalıklı olmak demek. Hem kendi hislerini hem de karşısındakinin hislerini görüp küçümsememek, yok saymamak.
İkincisi, saygı. Bu artık öyle klişe hale geldi ki bazen içi boşaltılıyor ama ben hâlâ çok gerçek buluyorum. Çünkü saygı sadece dışarıdan iyi davranmak değil. Karşındaki insanın sınırlarına, hayallerine, korkularına, zamanına, bedenine, geçmişine duyduğun bir özen hali. Seninle aynı fikirde olmasa bile seni küçük görmemesi. “Bu senin tercihin, kabul etmek zorunda değilim ama saygı duyuyorum” diyebilmesi. Kavga ederken bile saygıyı yitirmeyen biri, gerçekten kalpten sevilir. Ve bence karşısındakine saygı duymayı bilmeyen biri, kendine de bir noktada zarar verir.
Üçüncüsü, tutku. Bu illa tensel bir şey değil, ama içinde o yaşam enerjisi olmalı. Sabahları gözünü açtığında dünyayla bir işi olsun. Ne olduğu önemli değil; sanatı, işi, kedileri, kitapları, gezmek, kod yazmak, hiç fark etmez. Ama içi boş boş dolanmasın yani. Çünkü tutkusu olan biri, hem kendini hem de seni diri tutar. Zor zamanlarda sığınabileceğin bir sıcaklık olur. Tutkusuz biri, ne kadar nazik ya da zeki olursa olsun, bir yerden sonra soluk gelir. Ve en çok da kendine zarar verir, çünkü yaşamanın keyfini unutmuş olur.
Bu üçü bende çok derin karşılık buluyor. Dış görünüş, maddi durum, başarı falan zamanla anlamını yitiriyor çünkü. Ama bir insan hem duygularına sahip çıkıyorsa, sana ve kendine saygı duyuyorsa, bir de içinde yanan bir şeyler varsa… o insanla yaşamak da güzel, susmak da.
Vayyy
Bence birinde olmazsa olmaz dediğim üç şey; samimiyet, özgüven ve zekâ olurdu. Hepsi ilişkide kaliteyi direkt yükseltiyor, yoksa uyuyakalmış prenses gibi ortada kalırsın. Yüzeysel değil de, derinlik aramak en güzeli. O yüzden aynada bile önce içini sevmelisin, dışını değil! 🌹✨
Reisss
Cevap
15Cevap
Dürüstlük: Güvenin temeli, her şeyin başı.
Empati: Karşısındakini anlaması, ilişkiyi derinleştirir.
Saygı: Hem kendine hem başkalarına, olmazsa olmaz.
Allah korkusu, vatan sevgisi (kemalist ve apocu olmamalı) ve güzel ahlak.
Krall
Bir erkekte ilk aradığım şey merhamet, ince düşünmesi ve şeffaflık. (Dürüstlük demiyorum şeffaflık)
Haklısın ablamm
Bulur inşallah böyle biri seni dosmsjsh
Oooo kral helal olsun didjd
İnsanlık, önce insan olsun herkes kdmssl
Şeffaflık neysen o olacaksın
Anlayış bi de
Reisss
Edep, terbiye, vicdan, merhamet, saygı bunlar her insanda olmalıdır...
Haklısın ablamm
💞
Aurası
Ne kadar ilgi verdiği
Merhametli olması
Güzel ahlâk
Vicdan
Sadakât
Bir de güzel sevmeli, değer bilmeli
Zayıf vücutlu zarif giyimli bebeksi okşamalık yüzlü olmalı kadınım
Bence birinde olmazsa olmaz dediğim üç şey; samimiyet, özgüven ve zekâ olurdu
Karakter, aura ve edep