Selamm,
Kumar oynayan insanlara nasıl bakıyorsunuz? Dünyaları kaybetseler yine oynamaya devam ediyorlar. Enayilikten başka ne denebilir buna? 🙄

Selamm,
Kumar oynayan insanlara nasıl bakıyorsunuz? Dünyaları kaybetseler yine oynamaya devam ediyorlar. Enayilikten başka ne denebilir buna? 🙄

Bu tamamen dopamin bağımlılığı
Ödül ceza sistemi
Kazandığında beyine mutluluk hormonu salgılanıyor
Kişi risk alarak kendi cesaretinden tatmin buluyor
Risk ve heyecan arayışı
Bir kaçış mekanizması da olabilir
Yalnızlık boşluk hissi eğlence arayışı
Duygusal uyuşturucu gibi
Bir dahakine kesin kazanacağım inancı
Bir nevi şansa inanmak
Dünyaya hayata tutunmak icin son çırpınışlar gibi
Aynen ya
Bebişim sana sonuna kadar katılıyorum kumar oynayanlara zerre saygım yok...
Bile bile bataklığa girip sonra çıkamıyorlar, sonra da etrafındaki insanları da sürüklüyorlar. Bu akılsızlıktır başka bişe değil.
Bağımlılık desen o da bahane değil artık. İnsan biraz düşünür ya ailesi var geleceği var yaa...
Üzülmeyi bile hak etmiyorlar. Kimse kusura bakmasın ama bu tarz insanlara saygı falan asla duyamam ben.🙄
Evet zaten haram para ile mutluluk olmaz aşkım..
😊❤️
Ula her şekilde kaybetmek için proglanmış. Şu yasak olan sanal kumar oyunları hele tam bi tuzak çok tanıdığım var oynayan haneleri perişan olmuş. Geçen bi kişi de milyonluk bataktaydı tekrar oynadı 17 milyon çıkmış ona parayı çekme kısmına gelince tek çekimlik en fazla 5 milyon çekebilmiş sonra geri kalanı için tekrar girince sistem hesabını silmiş sonuç olarak kazanan yok zarardan başka bi şey değil
Sistemin amacı milleti dolandırıp soymak valla ne kuruşu koklatacaklar
He valla bi de asıl en korkunç tarafı bunu oynayanlar çok pis bağımlı oluyor. Senden istedikleri borç parayı bile kumar oynamak için kullanabilirler
Eic için sağolasın
Böyle tiplerden arkadaş olmayacağı kesin.
Cevap
13Cevap
Kumar oynayanların kendileri tercihi onlara bizi ilgilendirmez onlara saygı duyuyorsak kendimize de saygı duyarız.
Bağımlılık ya. Mutlaka bırakmak isteyip bırakamayan vardır
Kimse kimseye saygı duymak zorunda değil, her insanın kendince doğru ve yanlışları vardır ve ona göre algılarını oluşturur
Kumar şeytanın işidir. Şeytanın işine girenlere pek güven olmaz.
Bakış açım şudur ne kadar dindar olursam olayım her bir insanın ne yaptığına, ne ettiğine saygım vardır benim bunu yargılamaya zerre kadar hakkım yok çünkü mahşerde hesaplaşan onunla Allah olacak, onun yerine ben değil bu yüzden kimse kimsenin ne yaptığına karışmaya hakkı yok.
Bir müslüman birisi ibadetini elinden geldiğince yerine getirmeye çalışıyor olsa da Şeytan sürekli tuzak kurar, boş durmaz ama kumar oynayana sataşmaz çünkü kumar oynayana bu kul zaten hep günahta amacım günaha girmeyen kişiye saldırmak diye vesveseyle girişir her işe.
Sadece onlar hakkında tek diyeceğim şey Rabb'im, bataklığa düşen tüm abilerimi, kardeşlerimi doğru yola getirsin.
Ben saygı duymam kumar oynayanları da içki içen nerede Allah'ın sonuçta yasak ettiği bir işi yapıyor evet dört dörtlük Müslüman değilim benim de günahlarım var ama günaha da onay verecek değilim nefsine uyup işlemek ayrıdır O günaha helal görmek ayrı insanı dinden çıkarır
Saygı duymak zorunda olmasak dahi saygısızlık etmemek gerekir insanalara
Yine insnalara düşmanlık edilmez, yaptığı hatalara düşmanlık edilir...
Bir de eleştiriden uzak durmak gerekir, haksız eleştiri döner dolaşır sahibini bulur.
Nitekim kişi eleştirdiği şey başına gelmiş şekilde senelerce boğuşur...
Düşüncesizce ve savurganca hareket ettiklerini düşünüyorum. Kumarda kaybedip aşkta kazanılmıyor, asıl kumarı hayat üzerine varını yoğunu ortaya koyunca sevdiklerini tüketince anlaması gerekiyor bir 1⃣insanın. 🔎💁
Anlamak istemeyen bildiğini okuyor işte Last. 🤷♀️
orada arka planda danışıklı dövüş olayı mevcut kartlar buna göre dağıtılır. Bunu anlayabilecek olgunlukta olmalı kişiler 🦉
İşte tuzağa sürükleniyor bile isteye 🤭😂
Saygı duyulacak bir durum değil ama kendi seçimleri ne halleri varsa görsünler demekten başka bir yol kalmıyor
degilsin ve kimse buna zorlayamaz herkesin yaptigi bize sacma gelen her seye saygi mi duyucaz
tabii
Benden borç istemedikleri sürece beni ilgilendirmez. Herkes kendisine yakışanı yapar

Babbitt Kardeşler'in dışındakilere duymam 😂
Herkesin kendi bataklığı, oraya düşmekte düşürende üzücü. Tek çaresi belki yüzde bir ihtimale tutunup ordan kazanç elde etmek kısacası bana göre en. ylik bu 10 ver 1 al :d
kimseyi sevmek ya da saygı duymak zorunda değilsin Öz değerlerin ön planda olmalı, sana uymuyorsa mesafeni çekersin
saygıdan ziyade kendileri ediyor kendilerine, isterlerse tüm her. şeyini versinler. fakat kumarda kaybetmezse çok para olur orasi ayrı 😃
Mesafeli olurum çünkü iradesine sahip çıkamayan biri gözümde basittir.
Abiciğim saygı duyulacak bir şey değil 😄
"Oha" derim geçeriö
Hayır saygı duyulmaz onlara bile bile zarara gidiyorlar..
Çok kötü bir alışkanlık yargılamamak lazım ama cidden enayilik dhdbsb
Kumar bilinçli oynanmadığı için bir şey diyemem
Hayır ve asla. Kumar, bataklıktir. Bataklıkta yaşayana saygı duyulmaz
Evet, herkesin kendi hayatı karışamayız öyle ya da böyle herkes saygıyı hak ediyor
Ben duymuyorum, sen duy ama 😃😃
Kumar dünya dakika en büyük pişmanlık bağımlılık
Uzak durmak gerekir boylelerinden
Bir tür hastalık gibi...
Hasta olmuş hepsi
Hastalık gözüyle bakıyorum ben..
Ben duymuyorum ama ses de etmiyorum
Aynen enayilik bence de 😄
Zararı sadece kendineyse umursamam
Allah haram mal sevmez
Saygı duy duynazsan kötülük yaparsin
Saygı duymuyorum boş işler
Değilsin.
Değilsin
Değilsin direk ama avrat söv
Değilsiniz
Ben onlara saygı göstermiyorum
Kaybedince ağlamadıktan sonra sorun yok.
Değiliz.
Hayiir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?