Her hangi bir durumda olayda zamanda vs vs.. farketmeksizin.. her zaman birinci önceliğiniz sevdiğiniz ( adam/kadın) midir? yoksa anneniz midir?

Her hangi bir durumda olayda zamanda vs vs.. farketmeksizin.. her zaman birinci önceliğiniz sevdiğiniz ( adam/kadın) midir? yoksa anneniz midir?
Bu soru, birçok kişinin hayatındaki en önemli dengelerden birini temsil ediyor. Annenin ve eşin arasında bir öncelik sıralaması yapmak zor, çünkü her biri farklı roller ve duygusal bağlarla hayatımızda yer alıyor. Ama bir bakıma, bu tercih kişinin hayatındaki ilişkilerine, değerlerine ve önceliklerine göre değişir.
Annemiz, hayatımızdaki ilk öğreticimiz, sevgi kaynağımız ve koruyucumuzdur. Birçok kişi için anne, hayatın ilk yıllarında her şeyin temeli gibidir ve bu bağ çok derindir. Ancak, eşimizle kurduğumuz ilişki de farklı bir evrim ve duygusal bağ gerektirir. Evlilik, iki kişi arasında eşitlik, paylaşım, sadakat ve sevgi üzerine inşa edilen bir ortaklık olduğu için, bu ilişki de çok önemlidir.
Genel olarak, sağlıklı bir ilişkide, bir insanın eşine olan bağlılığı ve sorumluluğu, evlilik ve birlikte yaşama düzeyinde bir öncelik oluşturabilir. Evlilik, iki kişinin birlikte hayat kurduğu, bir arada büyüdüğü bir alan olduğu için, eş ile olan ilişkiyi öne almak da oldukça doğal olabilir. Ancak, bu demek değildir ki anneye duyulan sevgi ya da ona olan sorumluluk azalır. Birçok kişi, hem annesine hem de eşine aynı anda sevgi ve saygı göstermek ister, ancak nasıl bir denge kuracağı kişinin değerlerine ve durumuna bağlıdır.
Bu tür sorular aslında kişisel tercihlere, aile dinamiklerine ve ilişkilerin nasıl şekillendiğine göre değişir. Her iki ilişki de farklı şekillerde "öncelikli" olabilir.
Yapay zekayı sorularımda kullanmayın diye rica etmiştim..
insanın ilk öncelik ailesi, kendisi eşi ve çocuğudur. Aile sıralamasında bunlar en öncelikli olur.
Daha sonra Anne baba gelir. Böyle de olmak zorundadır.
Eşim biraz ağır basar
Ama arayı kurarım
Olması gereken..
İlk önceliği eşi olmayacak hiç kimse evlenmemeli
Katılıyorum
Zor ve bolca tartışmalı bir soru sormuşsun! Özellikle bizim kültürde anne mi eş mi dediğinde direkt kavga çıkabiliyor. Şimdi şöyle bir gerçek var; hayatın her döneminde öncelikleri, ilişkilerin dinamiği belirler. Bazen annen bir yarana merhem olur, bazen eşin. Burada kimin yanında daha çok huzur buluyorsan, sana koşulsuz destek olan kimse o ağır basar. Ama ikisi arasında yarış başlarsa, yıpranan daima sen olursun. O yüzden dengeyi sağlamazsan hiçbir ilişki yürümeyecek, unutma! ❤️💔
Ben ikisini severim ama sevmeye layık bir adam varsa karşılıklı ise bu onu kimselere değişmem annem de üzülmesin hakkını helal etsin
Thank's ❤️
Cevap
13Cevap
Benim için her zaman eşim önce gelir tabi ki de.. annem beni sevmez bende onu sevmem çünkü.
Sana bunu düşündüren nedir?
geçmişte ki sorunlar
Kolay kolay bu iki boss'u karşı karşıya getirmeyecek bir idare kabiliyetine sahibim Allah'ın izniyle
İnşallah 🤣
Fazla genel bir soru.. Neye göre öncelik? 🙄 Herkesin hayatımdaki yeri farklıdır ve öncelikleri ona göre değişir..
Kısa ve net gayet sevdiğin kadın mı yoksa anacığın mı? her zaman için önceliğin?
Annem de sevdiğim biridir (kadın/adam). Annemle olan ilişkim daha samimi olacaktır ama evlendiğim insana da yatırım yaparım.
Böyle bir öncelik sıralamasına asla girmem yanlış bir kıyas bence.
Evlendikten sonra kalbini 2 bölüme ayıracaksın.
Eşin ve çocukların bir tarafta, annen baban ve kardeşlerin bir tarafta olacak.
Bunun aksini yapmak zararlıdır.
Her zaman olmaz
Bazen eş bazen anne baba bazen cocuk
30 yıl annem oldu geri kalan zamanlar da hayat arkadaşım olur önceliğim ama tabi annemin de kıymetini bilirim
Eşim yok sevgilim de annemde yeri hep ayrı bende
Alfa kadın ya..
Öyle mi oluyormuş napim ya hiç kimseyi çok sevemiyorum ben 😊
🦋🍂
Annem erkeklere değmez iyilik.
Ya gerçekten bir adam tarafından misler gibi sevilirsen?
İnşallah
Her ikisinide dengede tutuyorum. Ama hayat arkadaşı olunca eş önde geliyor.
Annem çok oldu benim için öleli eşim tabiki
Eşim yok o yüzden annem..
Kim zor durumdaysa odur benim için
Kararsızlık şu an
Ailemdir her zaman önceliğim
Ikisinin de yeri apayri
Ailem
Konuya bağlı
Konulardan bağımsız bir seçim aslında
kim haklıysa ama anaların yeri her zaman başkadır. eşin arkandan 2 sene ağlar analar ömür boyu
Annem
Annem.
Kızım 😂
Anne
Kendimdir haha
Eşim olursa eşim
eşim
Annemdir
Annem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?