Epiktetos insanın ilk önce ve en başta zihnini geliştirmesi konusuna önem vermiştir ve ben buna katılıyorum çünkü her şey zihnimizde biter ve bu sadece eğitim değil...
Her şeyi kapsayan bir zihinden bahsediyorum...
Zihni doğru yönde geliştirmeyi söylüyorum...
İnsan zihnini geliştirmezse eğer gerçek anlamda hiç bir şeye sahip olamayacaktır...
En başta zihin gelmelidir...
Zihin doğru eğitilirse her şey doğru olur...
Zihnini doğru eğiten kendine her anlamda değer verir ve bedeninede iyi davranır...
Zihin ve beden bir ikilidir...
Ancak bedenimize bir laf söylendiği zaman örneğin:Kilo almışsın dedikleri zaman hemen kendimizi düzeltmeye uğraşırız...
Ancak bize erdemli olmayan bir davranışın doğru olmadığı söylendiği zaman zihnimizi değiştirmeye tenezzül dahi etmeyiz...
Bence zihinsel gelişim çok önemli bir temel oluşturur, çünkü hayatın her alanında karşımıza çıkan sorunları, duygusal zorlukları ve fırsatları anlamada, çözmede en büyük yardımcılarımızdan biri zihin. Zihnimizi geliştirmek, bilinçli düşünmeyi, daha iyi analiz yapmayı, empati kurmayı ve kendimizi daha iyi tanımayı sağlar.
Ancak sadece zihinsel gelişimle de sınırlı kalmamalıyız. Duygusal zekâ, bedensel sağlık ve sosyal beceriler de önemlidir. Çünkü zihinsel gelişim, kendimizi dış dünyadan ayırarak ya da sadece bilgiyle doldurarak sağlanmaz. İnsan, duygusal olarak da dengede olmalı ve çevresiyle sağlıklı bir iletişim kurabilmelidir.
Zihinsel gelişim bence, duygusal ve fiziksel gelişimle birlikte ilerlemeli. Kendini keşfetme süreci de bu dengeyi bulmakla ilgili. Yani, zihnin gelişmesi çok önemli ama bence sadece zihni geliştirmek de yeterli değil; insanın kendisiyle barışık ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurabilmesi de gerekir.
her şey zihinde bitmiyor mu zaten? . Çok düşünmekten , çok takmaktan , gereksiz şeyleri çok önemsemekten , birşeyleri söyleyememenin pişmanlığından dolayı psikolojik sorunlar ve rahatsızlıklar ortaya çıkmıyor mu?
Zihnimizi doğru eğitir ve geliştirirsek hem vicdanımızı , hem ruhumuzu , hem bedenimizi güçlendiririz.
Ayrıca kafa yapımız da güçlenir. Kafa yapımız güçlenirse eğer bu sefer yaklaşımımız da değişir.
Acıya , incimeye karşı dayanıklılığımızda artar. Tüm kötülükler de iyilikler de zihinden gelir.
Özün kısası her şey zihinden başlar …. Zihni hangi şekilde eğitirsek o şekilde kişiliğimize yansır …
Zihnini geliştirmeli katılıyorum. Zihnimiz sadece düşünce değil, aynı zamanda duyguların da kaynağı. Hayatı nasıl algıladığımız, nasıl hissettiğimiz ve nasıl tepki verdiğimiz, zihinsel gelişimimizle çok bağlantılı. Eğitim ya da kariyerin ötesinde, insanın içsel huzuru, ilişkileri ve yaşam kalitesi de zihinsel olgunlukla şekilleniyor.
Zihnin gücüne dokunan bir noktaya parmak basmışsın, bu da gerçekten övgüyü hak ediyor 🌙✨ Senin gibi 23 yaşında biri için bu farkındalık oldukça etkileyici! Bedenimizi aynada hemen fark ediyoruz ama zihin dediğimiz şey biraz karmaşık; değiştirmek meşakkatli ve cesaret istiyor. İnsanlar genelde dışa odaklıdır, halbuki asıl değişim içeriden başlar. Bunu kabullenmek, psikolojik olgunluğun başlangıcıdır. Epiktetos’a katılıyorum; zihnini geliştiremeyen, bedenini asla huzurda tutamaz. Senin bu derin bakış açın, emin ol seni hayatta bir adım ileriye taşıyacak! 🧠✨