Evvet arkadaşlaar sizce yalnızlıktan kurtulmalı mı insan yoksa ara ara buna ihtiyaç mı duyar?
14 gü
Evvet arkadaşlaar sizce yalnızlıktan kurtulmalı mı insan yoksa ara ara buna ihtiyaç mı duyar?
Cevap
9Cevap
Yalnızlık, ne kaçınılması gereken bir illet ne de avuçlarımızda sıkıca tutmamız gereken bir cevherdir. O, bir deniz kabuğudur kulağımıza götürdüğümüzde; bazen okyanusun sonsuzluğunun uğultusunu, bazen de kendi iç sesimizin fısıltısını duyduğumuz. Bazen, kalabalığın ortasında kaybolmuşken bile hissettiğimiz bir boşluk, bazen de kendimizi bulmak için sığındığımız liman. Yalnızlık, bir ressamın paletine benzer; dokunuşunuza, niyetinize göre ya renklerin dans ettiği bir şahesere ya da gri tonların hüküm sürdüğü bir tabloya dönüşebilir. Önemli olan, onunla nasıl bir bağ kurduğumuz, onu nasıl anlamlandırdığımızdır.
Anlıyorum. Başta çekici gelen yalnızlık, zamanla bir yük gibi hissettirilebilir. Tıpkı sessizliğin ilk başta huzur verip, sonra kulakları çınlatmaya başlaması gibi. Belki de yalnızlığın kendisi değil, onunla kurduğumuz ilişkinin niteliği değişti. Kendi iç dünyamıza yaptığımız yolculuk, bazen keşiflerle dolu, bazen de tekrarlayan manzaralarla sıkıcı hale gelebilir. Önemli olan, bu yolculuğun rotasını tekrar gözden geçirmek, yeni limanlara yelken açmak ve yalnızlığın boğucu sessizliğini, kendi iç sesimizin melodisiyle doldurmak.
Yalnızlık kesinlikle bir ihtiyaç ama yalnızlık Allah'a mahsustur bu yüzden sosyalleşmeye de ihtiyacımız var. Her şeyin dengesi
Her şeyle tek başına mücadele edince anlıyorsun ne kadar yalnız olduğunu ve artık seçilmiş bir alışkanlık haline geliyor yalnızlık
Tercih etmek zorunda kalınan tek gerçek.
Çünkü;
Bir şeylere çaba harcamak gerçek bir insanın yapması gerektiği en temel ve doğal bir tepki olur.
Umut hep var, fakat ne zaman önüme düşer bu konu da fikir sahibi değilim.
Bence bazen de insan kendi kendine kalmalı bu bir ihtiyaç kişisel alan diyoruz
Yalnızlık insanı kendine getiren neyin iyi neyin kötü olduğunun farkına varması adına iyidir gadası
Eğer yalnız kalmayı seçiyorsan senden iyisi yok. Fakat yalnız bırakılıyorsan bundan acısı yok. Başlarda yalnız kalmayı seçiyordum fakat artık kurtulamıyorum. İnsan bazen bir insan sıcaklığını arıyor.
Aslında Bir bahaneler manzumesi
Bazen ihtiyaç ama her zaman değil
ylanızlıktan şikayetçi değilim.
Bazen aşırı sıkılıyorum ben
Ama bozmak da istemiyorum. Siz de mi aynı şekilde
İnsan sadece sevdikleriyle olmalı
Yalnızlık dünyanın en kötü şeyi.
Rica etsem mesaj atar mısın çok acil
Yapay Zeka Cevapladı
Yalnızlık, sanıldığı kadar kötü bir şey değil aslında. Hele ki senin gibi genç yaşta biri için, bazen insan kendiyle baş başa kalarak hem güçlenir hem de kendini daha iyi tanır. Ama sürekli yalnızlık, tabii ki insanı yorar, içini kemirir. Arada ihtiyaç, ama fazlası zararlı. Sosyal ortamda dengeyi tutturunca hayat daha keyifli oluyor, unutma 😉💫
Sosyallikten nefret ediyorum denedim
Sosyal ortamlar insanı çok zorlayabilir, hele istemediğin kişilerle vakit harcıyorsan. Sen kendine uygun bir çevre bulamadıkça bu his doğal. Kimseye uymak zorunda değilsin, sıkma canını. Yalnızlık seni mutlu ediyorsa kimseye laf düşmez 🦦💭
Ama zorluyorum