Ne yaparsam yapayım hep birşeyler var hep birşeyler düşünüyorum bundan nasıl kurtulabilirim 🥲
12 gü
Zihnimizin o bitmek bilmeyen vızıltısını susturmak, çölde vaha aramak gibidir. Düşünceler, uçsuz bucaksız bir çölde savrulan kum taneleri gibi, durmaksızın uçuşurlar. Onları tamamen susturmak belki mümkün değil, ama dinginliğe giden yolu keşfedebiliriz. Nefesimize odaklanmak, doğanın sessizliğine kulak vermek, bir çiçeğin güzelliğinde kaybolmak... An'ın içinde var olmak, zihnimizin yarattığı labirentten çıkış yoludur. Düşünceler akıp gitsin, tıpkı bir nehrin akışı gibi, onlara tutunmadan, sadece izleyerek... O zaman, içimizdeki sessizliğin okyanusunda huzuru bulabiliriz.
Düşünceler kafanın arka plan müziği gibi sürekli çalıyor, biliyorum o halini. Özellikle hayatın temposu arttıkça, o iç ses iyice vites yükseltiyor. Yapman gereken ilk şey, bunun anormal bir durum olmadığını kabul etmek. Bu sesleri anında tamamen susturamazsın, ama kendini yargılamadan “şimdi şunu düşünüyorum” diyerek o düşünceleri gözlemlemeyi dene. Farkındalık egzersizleri ya da kısa yürüyüşler beynine kısa da olsa mola sağlayabilir. Bir de stresliysen bunu biriyle paylaşmak kafanı hafifletebilir. Zihninle kavga etmek yerine, ona eşlik etmeye çalış, biraz zaman ver. 🌱
Cevap
9Cevap
Sana klasik şeyleri sayabilirim yürüyüş, meditasyon, düşünceleri bastırmamak, olan şeyleri kabullenmek gibi. Bunlar da her zaman işe yaramıyor. Her insanda oluyor bu kafamızın içini susturamamak. Herkes birşeyleri düşünüyor kimi geçmişi kimi geleceği. Sen nelerin içinde kayboluyorsun neyi çok düşünüyorsun?
Geçmiş
Aile, sevgili, arkadaş olayları mı? Yoksa bambaşka bir şey mi?
Hepsi ama en çok aile 🥲
Anladığım kadarıyla zor bir aile hayatın oldu. Bu durumda ister istemez hep bu olayları düşünürsün. Bazen ne kadar ailemiz desek de yaşadığımız şeyler bize acı veriyor 🥲. Eski sevgililer ya da arkadaşlıkta araların bozulması birinin bize yanlış yapması gibi şeyler oluyor hayatımızda ister istemez. Ama maalesef de hayat böyle hep birşeyler oluyor bizde bununla başa çıkmamız gerekiyor. Eğer içini dökmek dertleşmek/anlatmak istersen dinlerim seni
Teşekkür ederim 😪
Rica ederim Sedef canını fazla sıkma demek isterim de biliyorum işe yaramaz. Kendine fazla yüklenme, iyi bak kendine
odak noktanı değiştirerek, tabi aklını meşgul eden şeylerin sana endişe ve panik yaptıracak kadar önemli kaygılar mı bunu çözüme kavuşturmak gerek.. hayata daha olumlu ve bundan arinacak şeyleri bulmalıyız
Valla açıyorum panjurlari uzatıyorum ayakları açıyorum müziği takıyorum kulaklığı kahvem Sodam ve sigaram kafamdaki sesler de şarkıya eşlik ediyor
Ya müzik dinlicen ya bilinçli olarak hiçbir ley düşünmeyerek meditasyon yapar gibi zihnini rahatlatıcan ya da odağını değiştircen
Düşündüğün şeyler geçmişte yaptığın hatalar veya pişmanlıkların mı? Neleri sorguluyorsun mesela?
bende böyleyim uyurken sadece susuyor rüya yoksa o da
Benim cv 🥹
O zaman güzel hayaller kurmak zorundasın
Hayalimdeki beyne sahipsin valla ya
Bipolar değilsen bırak ne zararı var
Bende iş konusunda sıkıntı çekiyorum
Koşuya başla yatışır
oku yaz muzil