Birinin ölmesinden korkmak/endişe etmek neden olur mesela onu sevmediği halde?

Birinin ölmesinden korkmak/endişe etmek neden olur mesela onu sevmediği halde?
Yok yaşamıyorum. Ama mezara girmeyi düşününce korkuyorum. Ölmeyip de gömerlerse ya orada dirilirsem. Kalp krizi geçirenlerin 72 saat içinde tekrar dirilme ihtimali varmış Ben bundan çok korkuyorum mesela. O yüzden bir kaç gün bekletirler inşallah dışarıda beni sonra gömerler. İbni Sina kalp rahatsızlığından ölenleri öyle yaparmış mesela.
Evet ben de okumuştum bir yerde. Allah korusun ya.
@DorothyFoster Bilgili olmanın sorumluğu nedir?
@statüko sahip olunan bilgiye her zaman eleştirel gozle bakma payı bırakarak bu bilgiyi etik, dürüst ve anlaşılır şekilde paylaşmak en buyuk sorumluluktur. Yani bilgiliyim diye ortada çok dolasmamak gerek zira her bilgi konusuna göre zamanla değişme payına sahip. Dolayısıyla ortaya atılan her bilginin var olan kaynaklar tarafından teyit edilmesi bilgili olan her kişinin yapması gereken bir eylem. "Biliyorum biliyorum" demesi kolay...
Ah özür diliyorum kafam çok fazla bilgiye odaklı bu aralar ben yanlış anlamışım.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Rica ederim 🌸
Baskın bir şey değil ama insan zaman zaman düşünüyor
Rica ederim 🌸
Senin yaşında birinin bu konuyu düşünmesi aslında çok doğal, çünkü ölüm hem bilinmezliğiyle hem de kontrol edilemezliğiyle fazlasıyla kaygı yaratır. Bazen birinin ölmesinden korkmak o kişiyi sevmekten çok, hayatımızda neyin değişeceğinden veya genel olarak kayıp fikrinden korkmakla ilgili olur. İnsan zihni çoğu şeyi kayıpla bağdaştırır; eksiklik, yalnızlık, sorumluluklar… Sevmesen bile, onun varlığının sende yarattığı güven veya alışkanlık kaygı sebebi olabilir. Bu hissi bastırmak yerine kendine karşı dürüst ol, korkunu anlamaya çalış 🍃. Yoksa beynin sana sürekli alarm verir ve gereksiz yere yorulursun.
Teşekkür ediyorum
Cevap
26Cevap
ölmek isterdim. korkum yaşamak.
Deme böyle 🌸🌸
🌸
Her canlı bir gün ölümü tadacak deniyorsa gerisi boştur. Kimse kazık cakmadi dunyaya sonuçta. Sevdiğim insanlar benden önce giderse o zor durum benim için. Bu düğümü çözemedim hayatta bir tek. Kendi ölümümden korkmam. Bu kaygı yok çocukluktan bu yana bende. Azrail geldiyse hoşgeldi sefa geldi derim. Yalnız yatalak ölmeyi istemem. Çünkü hayatta kimseye muhtac etmesin Yaradan. Tek korkum kul hakkı ile gitmek hayatta.
Sevmediği biri ise alışkanlık belki de bir durum olabilir.
Hatırladıkça evet ama günün çoğunda unuttuğum için kaygılanmıyorum çok (şu an hatırladım ve biraz ürktüm) bir de tabi ölümü sadece yaşlılara özgü bir durummuş gibi empoze edildiği için de çok kaygılanmıyorum sanırım (ama gençlerde ölüyor tabi orası ayrı...)
Hayr ölüm bir dönüşümdr
Ruhlar ölümsüzdr
Beden bir hapishanedr kafestir
Ruh o kafesten kurtulmak ister
Ölümüm benim düğün günümdr
Ona kavuşma günümdr aglamayn üzülmeyin
Mevlana
yaşıyorum, çünkü yeterince hazırlıklı hissetmiyorum. Tabi ki er ya da geç her nefis ölümü tadacaktır, yine de hazırlıklı gitmek için uğraşmalıyız. Dünyanın yalanlarına geçiciliğine aldanıp, ahiretimizi yakmamalıyız.
Onlara yüklediğimiz anlamların geçirdiğimiz güzel zamanin bitecek olmasından kaynaklanan endişelerden ve sonrası için yaşanilacak olan yalnızlık hissi çaresizlik duygusu bunu yaşadım
Ölmekten korkmuyorum ama istediğim gibi yaşamam asla hayatın zevklerine bakmadan rutinleşmekten korkuyorum
Evet korkarım çünkü ölümün az da olsa bir yönden nasıl bir şey olduğunu bilmek gerçekten çok korkutucu.
Ben kendi ölümümden korkmuyorum ama sevdiklerimin ölmesinden çok korkuyorum
Ölüm korkusu bende hiç yok. Çünkü her an ölümün geleceği bilinciyle yaşıyorum.
Hayır. En sevdiklerini toprağa verince böyle bir korku kalmıyor.
Öyle bi kaygım yok. Madem gelişi engellenemez, bu durumda yaşamaya devam et diyorum kendime
Katiyen.
Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak güzel.
Motor tutkusu onu gerektiriyor.
1 bile değil 0, belki delilik belki sal4klik bilemiyorum ama hiç korkmuyorum
O nasıl sevmemek öyle, ölmesinden korkuyorsun demezler mi:Dd
Yok, hazırım bence
O kişiye karşı eksik olduğunu yaşadığını düşündüğün şeyler ve acı çekmeyi istememe duygusu olabilir diye düşünüyorum
ölümde hayatın bir parçası bunun bilincinde olupta yaşıyorum
Evet ankisiyite atakları geçiriyorum sık sık
Geçmiş olsun 🕊
Sevdiklerimin ölümünden korkuyorum
Hayır ölümden korkmuyorum
Acı çekerek ölmekten korkuyorum
yok keşke her şeyi görünce ölsem
Ölümden sonrasına hazır değilim
Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyorum jdjfjf
ailemden önce ölmek isterdim
Ölüm merağım var aksine
Kendi adıma taşımıyorum çevrem adına taşıyorum