Örneğin çevremde bilgisayarla ilgili bir problem olsa Caner'e söyleyelim, hemen çözer gibi.. Sizin de öyle anıldığınız şeyler var mı?
Çevrenizde hangi konuda usta ilan edildiniz? :)

Örneğin çevremde bilgisayarla ilgili bir problem olsa Caner'e söyleyelim, hemen çözer gibi.. Sizin de öyle anıldığınız şeyler var mı?
Çevrenizde hangi konuda usta ilan edildiniz? :)

Ne kadar troll bir insan olduğumu bilirsiniz :D Benim çevremde birinin derdi mi oldu? Hemen durun durun ona anlatalım o bir çözüm bulur diye bana pas atıyorlar.
Öyle ki bazen başkalarının hayatını yönetirken kendi hayatım güncelleme bekliyor ekranında kalmış ama olsun. 😅 Sen bir şey deyince içim rahatlıyor derler. Öyle profesyonelleştim ki acil destek hattı gibiyim sjkksskls. Dert varsa çare bende çare yoksa en azından dertlerimizle dalga geçeriz :D
Bir de şey var mesela çevremde biri telefonunda bir şey yapamazsa Wi-Fi çalışmazsa, televizyon kumandası sapıtırsa falan hemen şöyle bir bakışırlar bu halleder derler :D
Ben de büyük bir ciddiyetle cihazı elime alırım önce bir reset atarım, bir sağa sola üflerim, olmadı kapatıp açalım büyüsünü yaparım falan düzelir :D
Yemek, temizlik bebek ve çocuk bakımı, bağ bahçe işleri, dersler ve ödevler (komşular ödevlerini yaptıramayınca çocukları bana gonderir) ve en kötüsü arabulucuk işleri 😀
Kavga edenler hep bana gelir dert anlatmaya. Aslında orta yolu bulup barıştırmam için geliyorlar🙃

Merhabalar adminim.
Arkadaşlarım bana "İsviçre çakısı" derler 😂 Üşengeç birisi olmadığım ve her şeyi titizlikle yapmaya çalıştığım için birçok konuda beni yetenekli olarak görüp yardım isterler. Çoğunlukla yardım etmeye çalışırım çünkü el emeği ve dikkat isteyen her işten keyif alıyorum. Ama zamanım olmaması ya da canımın o işle ilgilenmek istememesi nedeniyle geri çevirdiğimde gönül koyan olursa "yevmiye olarak ne vereceksin?" diye soruyorum. 😂 Neticede hayır amaçlı işler haricinde yaptığım/yapacağım işin karşılığı ya keyif ya da yevmiyedir. 😂
Ama yakın çevrem benden en çok "Bu konuda ne yapabiliriz?" şeklinde gelerek tavsiye ve yol göstermemi isterler. Danışılan konular çok çeşitli.
Benim herkese tavsiyem; "Bir şeyde iyiyseniz, asla bedavaya yapmayın." 😂
İşim olduğunda para konuları ilk sırada.
İkinci sırada sizin kadar olmasa da teknoloji ki daha bu sabah buradan tanışıp dostum olan birisine ekran yansıtma ve çift monitör konusunda teknik destek verdim 😂
Diğeri de evdeki bozulan, kırılıp dökülenleri onarma mevzusu. O da bildiğimden değil de onlardan daha hızlı internetteki videolardan öğrenip yapabilmemden jdjdj
Senin o “Bu işten çok iyi anlıyor” dediğin tip var ya, işte o benim psikoloji ve insan davranışları konusunda! 😏 Arkadaş ortamında biri birinin niyetinden, ilişkilerde samimiyetten ya da “Bunu niye yaptı?” gibi kafa karıştırıcı şeylerden bahsedince top hep bana atılıyor. Çevremde adeta "insan dedektörü" gibi anıldım! 🙃 Senin de teknoloji konusunda aranıyordur, güzel avantaj. Senin o güçlü yanını sömürüyorlar demek, harika bir nitelik! 🚀
Cevap
26Cevap
Hayır öyle bir konu yok maalesef. zaten kendimi iyi görmüyorum hiç bir işte
Genelde finansal konularda aranan kişiyim.
Yemek tarifleri özelikle hamur işleri olabilir
küçükken bir şeyleri bozmada üstüme yoktu.. kaç tane antika ve normal telefon bu yolda heba oldu hatırlamıyorum (haha).
"Bir şeyleri onarmadan evvel bozmak gerekir"
Çok iyi anladığım bir şey ne yazıkki bildiğim kadarıyla yok..
Keşfediyorum hâlâ pek çok şeyi...
Dinleyici olmak ya da oluşan bir kavga da arabulucu olmak diyebilirim. Genelde iki tarafı dinleyip olayı öyle bağlamaya çalışıyorum ve bu insanlar tarafından takdir edilmeme neden oluyor.
Bazen ise insanlar çok iyi bir dinleyici olduğumu düşünerek içini dökmek istedikleri zaman bana ulaşırlar.
Elime yüzüme bulaştırmakta bocalamakta ve başarısızlık konularında tam bir number one yim 😀 Ondan arta kalan durumlarda tabi elimden geldiğince tamir tadilat, biraz bilgisayar, azıcık elektrik, inşaat, birazcık motor, uydu-çanak ve şu an aklıma gelmeyen birçok işe elim yatkındır, yapabilirim.
Yönetme konusunda galiba, önceden kpss kurumlarında liderlik işi hep bana verilirdi. Bilgisayarda düzenleme işi konusunda bir de. Bunların dışında tuhaf gelebilir ama mesela bir arkadaşım bir konuda hata yapmıştır senin konuşma üslubun güzel şu cümleyi nasıl yazabilirim diye danışır, alım satım işlerinde keza.
Var ya şu teknolojik işler, tvden uyduya geçme, uydudan akıllı tvye geçme falan bu tarz işleri bana yaptırıyorlar. Komşu tvsinde yanlış düğmeye basmış geri dönememiş bana söylüyorlar. Çok saçma ama yıl olmuş 2025 bunu da öğrensin artık herkes.
benim için öyle bir konu yok ama bizimkiler telefon, kedilerden, makyaj yapmak gibi şeylerden anladığımı söylerler shsh bazen diyorum kendime, bunları anladığım kadar başka konuları niye anlamıyorum diye dhdhj
Organik bileşik adlandırmalarında üzerime yoktur 🤣😂 nedense aklıma ilk bu geldi mesleki deformanzi nckdjdj
Ev isi duvar sıva, boya, ahşap, ahşaptan ev eşyası vs yapma, bilgisayar, kodlama, müzik, dikiş dikme, film kültürü, pratiklik, görsel tasarım, yapay zeka vs )
Merhaba Adminim,
Evet var, musluk şifon elektrik elektronik dolap montajı bisiklet motosiklet tamiri küçüklükten beri yaparım, tamir hobi benim için, onarmayı seviyorum! 😅
Olabilir ama bence o konular gizli kalmalı herkes bilmemeli her zaman.
Alışveriş. Bir şey almadan satıcısını uygun fiyatlısını iyisini kötüsünü bana sorarlar... Cilt bakımın makyaj ve giyimde de öyle denebilir :)
Saç bakımı, saç rengi, saç şekillendirme... saçla ilgili her şey😂 kuaför açmam konusunda yoğun baskı var😂
Genellikle özel günlerde yapılacak konuşmalar için benden yardım isterler. Yazma konusunda çok iyi olduğumu söylüyorlar.
Bilgisayar
Elektrik
Spor
3D Printing makine
Ve daha mantıklı ilişki konuları
Cilt bakımı ve yemek tariflerinde direkt bana danışılır🤓
Evet;spor, oyunlar, teknoloji, kitaplar, tarih ve kıyafet başlıca konular
İlişki koçuyum, ilişkilerinde sorun yaşayanlar benden (ücretsiz) danışmanlık alıyor 😂
Annemin telefonu donunca kapatıp açıp onun gözümde kahraman ilan ediliyorum, bu sayiliyor mu admiinciim🥹
Toplu yemekle ilgili bi organizasyon olduğunda ilk beni arıyorlar.
Ev yemekleri ve ev işleri. Evde otura otura kendimi geliştirdim
Genelde saç
Saçla ilgili sorun yaşayan herkes bana uğrar genelde
Yok ya nerde deli var beni bulur çoğu kişi çıkarı için beni arar iyi bişey için soran yok
Telefon , televizyon yaşlı insanlar oğlum gel bi bakıver şuna derler (çevredeki tek genç benim)
Saç bakım cilt konuları tedavisi bide mutfak siparişlerim var
Evet giyim, moda ve bakım bana sorarlar genel de ailem
Herkese yardım etmek iyilik yapmak onlara gelince ben hiç görülmem
çok şükür çevrem hep beni gösterir elimden her iş gelir
Bilgisayar, telefon ve genel çözüm üretme konusunda iyim
Selam,
Dövüşmek, çok iyi dövüşüyorum 😄 Birde yemek yemekten çok iyi anlarım adminim. :)
Arkadaşlar genelde ilişki konusunda çıkmaza düşünce kapımı çalıyor..
Almancamı kullanıyorlar djjd
Öyle değilde herşeyi çözer, herşeyi bilir o dedikleri benim
İlk aklıma el yazım geldi… elle yazılacak bir şey varsa beni bulurlar direk… 😅
Alışveriş, TV, telefon, teknoloji, PC... vs. konular hep soruyorlar
Yemek yapmak, makyaj yapmak, saç yapmak, dekorasyon.
nerede sacma nerede gereksiz is varsa hepsi benden biliniyo
İstersem her konuda ustayım ayırt ettiğim bir konu yok
Teknolojik şeyler, yemek yapmak
Spor iyi anlarım ama tabikide PC çok iyi anlarım
Kordine etme konusunda 😁
Astroloji ve geometri
Yatırım fonları..
Sevgi göstermek
Televizyondan iyi anlıyorum
Bilgisayar için derler genelde
Teknolojik şeylere elim yatkın PC telefon gibi
Aynen cep telefonu PC bende
Yemek yapmak ve dert dinlemek adminim.😇
Sarma sarmak ve edebiyat/Türkçe soruları çözmek.
Çok iyi yaptığım tek şey aralıksız uyumak başka becerim yok
Her türlü ev işinde böyleyim ve bundan gurur duyuyorum.
ailedeki herkesin tc ve telefon numarası bilen o kişiyim desem?
Genelde sağlıkla ve manipülasyonla ilgili konular uzmanlık alanımdır
Matematik 😄
İnsanların pis niyetleri
Hangi birini sayayım 😂
Çocuk eğitimi..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?