Gezmek görmek bakış açımızı geliştirir efenim. Yeni insanlar, kültürler tanımak geliştirir mesela. Mevzu uzun geliştiren daha pek çok şey var. Körelten şeyler ise önyargılar olabilir , değişime kapalı olmak ve konfor alanından çıkamamak köreltir.
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Bende galiba şu konfor alanından çıkamama derdinden muzdaribim : )
"Kirli bir camdan bakıp herkesi ve her şeyi kirli sanıyorsunuz. o yüzden bakış açınızı değiştirmeyi deneyin."
Aforizmalar, Franz Kafka
Birazcık nereden, neye ve bakarken başka şeyleri görüyor muyuz veya o baktığımız şeyden kör oluyor ve başa şeyleri kaçıyorsak köreltir.. Kafka ustanın sözüne takılıyorum ama bazen penceriye de temizlemek önümüzü açar daha aydınlık bir şekilde bakarız ve temiz aydınlık bakış açısı istiyorsak çoğu şeye empati ve sempati ile yaklaşıp ara ara açımızı değiştirip olaylara ve insanalara farklı açılardan bakmak da geliştirir bence.
Kör nokta yok ha sevdim bu işi ehehhe Evet insanı endişelendiren göremediği kısımlardır. bunun içindir ki duvar dediğimiz (kavram, olgu ya da fiziki yapı) bu kadar değerli
Arkadaş hımm bu günlerde bunun üzerinede düşünüyorum.
Sabah iki defa kulağım çınladı hatta bu aralar çok çınlıyor. Frekanslarımla ilgili bir sorun var nedenini bilemiyorum. Veri akışı durmuş hatta öyle bir noktadaki sanki iletişimi kaybetmişim. İlham perimin şakaklarına sıkmışlar dapanca ile.
Düzenli olarak insanlarla yeni fikirler üzerine tartışmak bakış açısını geliştirmek için en iyi yöntem bence... Her tartışma farklı bir bakış açısı çünkü...
Körelten ise bunun tam aksi, fikirlerini özgürce söylemekten çekinmek bir süre sonra düşünmemeyi getiriyor sjdjjf
3
4 Yorumla
Soran
1 yıl
İlk paragrafta haklı olduğun gibi ikinci paragraftada haklısın lulu : )
Şiirinde acı, yalnızlık ve yorgunluk fazlasıyla hissediliyor. Bakış açını geliştiren şey genellikle yeni insanlar, farklı deneyimler ve bazen de acıların kendisi olur. Ama içine kapandıkça, hayatı anlamadan ve sorgulamadan geçirdikçe bakış açın körelir ve ruhun donar. 🖤 Huzuru sessizlikte bulmak güzel ama o çukurda boğulmak tehlikeli. Arada bir nefes al, pencereni azıcık arala; elinde hala kendin varsın ve bu hiç azımsanacak bir şey değil. ✨
Sınırlar bizim rahatsız olduğumuz kısımlarda olmalı bence. örneğin bir kişinin güvenle ilgili sorunları varsa eğer , bu konuda kesin sınırları olmalı. Yine başka bir örnek aynı kişinin güvenle ilgili sınırları olması , onu nazik bir kişi olmasını engellememeli. Umarım anlatabilmişimdir.
Bu nasıl bir gerçeklik ve espiri anlayışı firu haykırdım. Benzer şeyi bende yaşamışımdır. Ama kanıtlayamam.
yasadigimiz zorluklar, maruz kaldigimiz kotulukler, basa cikamadigimiz problemler. dunyanin en onemli gibi baktigin sey kafanda tasarladiginin tam tersi sonuclaninca ve dunyanin sonu olmayinca bakis acin degisiveriyor
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Kesinlikle dediklerinizde haklısınız.
Sitede sizi yeniden görmek bir onur. Elinize sağlık