Bir insana, olaya karşı olan bakış açınızı değiştiren faktörler nelerdir?

Bakış açınız değişirse baktığınız şey değişir.
Bir insana, olaya karşı olan bakış açınızı değiştiren faktörler nelerdir?

Bakış açınız değişirse baktığınız şey değişir.
Bakış açım zaten geniş tutan biriyim ve bunu yine ben değiştirebilirim insan kalıplaşmış bir düşüncede sabit bir fikirle giderse dışarıdan etki ne olursa olsun asla aynı bakış açısını değiştirmez bu kişinin kendi elindedir
Tecrübe ve bilgi değiştirir genelde. Çoğu meselede kendi kendime değiştirmek bana pek zor geliyor diyebilirim.
Bu arada benim bir planım var sana anlatmak istediğim. Planımı anlatmama izin verir misin?
Birazcık özel, buradan da anlatabilirim istersen ama özel olarak anlatsam daha iyi olur.
Çünkü seni sevdim. Zeki ve iyi bir dindarsın, hamurun, özün iyi. Ve bence çok az insan bu değeri anlayabilir. Fotoğrafımı göndereyim, sen de uzaktan çekilmiş bir fotoğrafını gönder istersen istersen gönderme buluşursak görürüm ama göndersen iyi olur tabi fidkdm planımı anlatayım. buluşalım birbirimize ısınırsak yol çizelim. sonra Ailen beni kabul ederse 🥺 evlenmemize izin verirlerse 🥺 evlenelim.
tabi planın detayları var bence hoşuna gider anlatırsam 😂
Teşekkürler ama gerek yok. İnsanlara bu kadar kolay güvenmeyin. Bende dolandırıcı olabilirim, belki hırsızım ya da katil? Oldum olası böyle şeylerden uzak kaldım ve hâlâ da aynı fikirdeyim. İnsanları reddetmekten hoşlanmıyorum zira sonunda mutlaka bir kırgınlık oluyor. Bu sebeple sizden ricam bunu tekrarlamayın lütfen.
e ben seni çok önceleri hesaplarından beri görüyorum neden güvenmeyeyim ki, bu kadar uzun süre rol yapabilir misin?
@Qilin bu hesap benimdi bu arada
yaşadığın şehire atanayım atanmaya çalışayım diyecektim sen de okurdun diye aklıma gelmişti de
çoook uzak bir ihtimaldi ama deneyeyim dedim yine de
düşünceleri senin gibi birine rast gelirim de evlenirim umarım
gelmezsem de ne yapacağım bilmiyorum, açık kızlarla evlenmek istemiyorum, dünyaya düşkün tesettürlü insanlarla da evlenmek istemiyorum
biraz da Zeki biriyle evlenmek istiyorum
az da olsa gözüme hitap eden
ve dış görünüşümü, kendimi gözden geçirdim
sanırım çok yanlış isteklerim var
yapılan yanlışların bedelini ödemek çok zor
yıllar sonra yetişsem ne anlamı var artık bu yaşlarda olmayacağım.
bir daha yapmam kusura bakmayın
Herhangi bir art niyetiniz yok anladığım kadarıyla hatta çok masum ve güzel bir yaklaşımınız var. Bunu göz ardı edemem lakin dediğim gibi bu konuları şu an düşünmüyorum. Ayrıca siz beni tanısanız da ben sizi tanımıyorum -tanısam dahi dinen doğru olmaz- bence insanlara "avrupalı bana uymaz, açık çok uçarı kaçarı" olarak bakmayın. Ne yazık ki bahsettiğiniz karakterde çok insan var ama onlara dahil olmayan bir kesim de her zaman vardır. Yabancı olmasına rağmen sonradan islamla tanışıp ruhunu nurlandıran ve çevresine umut olan birçok kişi var. Ön yargılarımızdan arındığımızda hayat bizim için çok daha güzel bir hale gelir. Lütfen sözlerimi yanlış anlamayın. Sizi reddetme sebebim herhangi bir kişisel özelliğiniz, tavrınız veya hareketiniz değil. Benim insanlara karşı olan bakış açım ve aldığım bir karar. Bazı insanlar onlara söylenen sözler sebebiyle depresyona giriyor ve herkese hatta hayata bile küsüyor. Yani buna sebep olmak istemem. Karşınıza benden çok daha güzel, hayalinizdeki gibi bir insan çıkar inşallah. Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Bazı sorulara qilin diye cevap verirdim mahza sizin hesabınızı bilmiyordum, sadece izlediğim ve çok etkilendiğim bir karakterden mütevellit her yere onu yazdım. Bu sizin için bir umut olduysa veya üstünüze alındıysanız tekrar özür dilerim, daha dikkatli olmalıydım. Estağfurullah. "Bir şeyleri uğursuzluğa yormak, şirktir" hadisini unutmayalım
insanlara neden açığı falanı filanı diye niye bakmayalım?
tesettürsüz bir anneyle tesettürlü kızlar yetiştiremezsin
e o zaman hristiyanla evlenelim hatta kafirle evlenelim seviyoruz diye
dinen eksik biriyle evlenip dindar nesiller mi yetiştireceğiz?
ayrıca ben kimseyi sevmeyeceğim gibi bir şey de bana garip geliyor.
ben zaten hemen evleniriz demiyorum 1 yıl sonra olur
1.5 yıl sonra olur
fotoğrafımı atacağımı söyledim, kendimi anlatabilirdim, buluşabilirdik.
her şeyin hesabı sorulacak, evlenmek istemiyor olabilirsiniz anlıyorum fakat kızların evlenmek istememesinin de hesabı sorulacaktır
kızlar evlenmek istemedikçe, evlendirilmedikçe toplum iyiye gitmeyecek.
Olay o değil ki. Birine bugün açık der ayıplarsın -ki bunu özellikle yaşlı teyzeler yapıyor- ama o ertesi gün tesettüre girme kararı alır. Veya bazı hatalar yapmış bir insan tövbe eder ve bir daha tekrarlamaz ama sen öncesinde görüp yargılar hatta kendi içinden olumsuz bir yorum yaparsın ve günahı sana kalır. Tesettürün gereklerini bilmek, dini bizzat yaşayabilmek elbette önemli. Sadece insanları ayrıştırmak yerine destekleyici olmalıyız demek istedim. Her neyse karar sizin, istediğiniz tarzda insanla evlenebilirsiniz. Şahsım adına da cevap vereyim. Birincisi size "kimseyi sevmeyeceğim" demedim, başka bir soruda yaptığım görüş sadece bu. Her neyse yine de açıklık getireyim bulunduğumuz çağda insanlara güvenmiyorum. Sevgimi de kimse için harcamak istemiyorum. Elbette her insanın kaderinde biri, nasibi var. Lakin Allah'ın iradesini ve rızasını yok sayarak "ben nasibimi kendim bulurum" diyerek ortalıkta dolaşmayı tercih etmiyorum. Bu sebepten dolayı insanlarla sevgiye dayalı bir iletişimim olmuyor. Arkadaşlık ve aile ayrı bir mesele ki kadınlar ve erkekler de arkadaş olamaz. Bir yandan da okuyorum ve evlilik düşünmeyişim bir diğer sebebi de bu. Derslerim zaten yoğunken evlilik düşünemem. Erken yaşta evlenmenin birçok güzel yanı var evet, bunu inkar etmiyorum. Lakin evlilik bir anda hemen olabilecek bir şey değil. Öncesinde iki tarafın da kendini çok iyi yetiştirmesi ve bilmesi gerekiyor. Her ne kadar dini olarak gayet iyi bir yerde olduğumu düşünseniz de aynı fikirde değilim. Burada sadece hayatımdan izler görüyorsunuz, görüyordunuz. Dini bilgimi teste tabii tutan herhangi bir şey yoktu. Bunları halletmeden de kimse evlilik yolunda bir adım atmamalı zannımca. Evlenmeyen herkes kötü yola düştü, düşecek diye de bir kaide yok. Sabır, irade ve edep varsa bir insanda yolundan ayrılmaz zaten.
Ben insanları ayrıştırmaya çalışmıyorum. Açıkla evlenmek istemiyorum deyince onların din adına hedefleri olduğunu olabileceğini çok düşünmüyorum.
Ayrıca tıp okuyup da evlenen falan var. Onlar nasıl yapıyor? küçük bir evde çok ev işi olmaz. okurken çocuk doğuracaksın diye bir şey yok.
ayrıca erkek fizyolojisi farklı, bunu bilmeden sabredin demek kolay.
ayrıca toplumun iyiye gitmeyeceğine dair sanırım bir hadis okudum ama hatırlayamadım tam
bak ben çözüm odaklı biriyim. katı biri değilim.
kendini geliştirmeden evlenmek düşüncesi faciha bir şey.
ben akıllı biriyim. evliyken de kendimi geliştirebilirim
fotoğrafımı atabilirim. bir kere beni gör. benden sana zarar gelebilir mi bur ölç hatta annene falan göster.
niye olmasın. ev işlerinin çoğunu bile ben yaparım yani
neyse saçmaladım
fotoğraflarımızı görelim, beğenirsek sizin şehri bana söyle geleyim oraya inşallah. ve bir süre sonra da evlenelim. yemek yapmasını bilmiyorum sadece.
bulaşık yıkamayı, çamaşır temizlik vs biliyorum
babamgil beni tanıdık olan bir arkadaşlarının kızıyla düşünüyor. o güzel biri ama açık
napayım sonradan değişir mi?
İnsanlar değişir. Ayrıca farklı bakmayı veya bakış açınızı değiştirmeyi derseniz gördüğünüz insan da değişir. Daha önce de dediğim gibi şaplak bir duruşu olan insan bir iki gün sonra da, bir yıl sonra da aynı halde olur. Çok yalnız kaldım, evlenemiyorum bari sevgili yapayım demez. Derse de imanında sorun vardır zaten. Hem ben sizi tanımıyorum bile. Bir adayınız da varken ben böyle şeylere girmeyin hiç. Zaten nasipte varsa illa olur, kim olacağını bilmiyoruz sadece. Hakkınızda hayırlısı olsun. Bu arada sahiden soruyorum kimsiniz? Bu hesabı yeni açtınız bu aşikar lakin önceki hesabınız neydi?
Cevap
12Cevap
Bakış açımı durumlar değiştirir.
Aynur rıza ile bakmak ve ön yargılı bakmamak
Bir olay var ya hz Muhammed Mustafa sav ya da hz isa ölmüş ya da kokmuş bir köpeğin dişlerindeki güzelliği görmek mesele mesele tamda bu
Ben herkesin dikkat etmediği, ilk bakışta görğnen değilde arka planda kalan detayı görebiliyorum.
Bir olay, bir düşünce karşısında beklenmedik bir yaklaşım. Lakin bu anlık mı yoksa karakteri mi böyle hep bir soru işareti kalır.
Peki sizin nedir bakış açınız
Çok şey değiştirir
Bakış açım tamamen adilliğe göre değişir
Eğitim ve fazlaca okumak
Çok sevdiğim biri anlatırsa dinlerim
Değiştir sene bakış açımı
Benden baskasi degistiremez
Empati değiştirir
Empati yapabilmek.
Zaman
Boyun kaslarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?