İlk günler mi, 10 gün sonrası mı, 1 ay sonrası mı?
Yeni normale alışmak ne kadar zaman alır?
İlk günler mi, 10 gün sonrası mı, 1 ay sonrası mı?
Yeni normale alışmak ne kadar zaman alır?
Yani bana göre en zoru genelde yaklaşık olarak ilk 10 gün oluyor😖 çünkü eski alışkanlık yakamdan düşmüyor, çekiştirip duruyor ve insanın pes edesi geliyor… Ama 21 gün kuralı diye bir şey var ve bu kurala göre... "sabredersen, beyin yeniye uyum sağlar"🧠
Yeni normale alışmak zaman alır ama imkânsız değil, sonuçta bu hayatta her şeye alışabiliyoruz. 🙃🙃🙃
1 yıl diyenler var. Bakalim görücez..
Ne için çabaladığına göre değişir tabiki...
İlk iki hafta sigarayı bıraktığımda cok zorlanmıştım.
Çevremi değiştirmem gerekti daha az sigara icilen bir ortam ayarlamam gerekti.
Sigarayı bırakmamın 8,9 gününde ağızımda ülser meydana geldi ve yemek yemekte güçlükler çekiyordum. 2 haftanın sonunda yaralarım iyileşmeye başlıyordu. Terlemede azalma, uyku düzenimde iyileşmeler , yemekten daha fazla tat alıyordum.
En zor bıraktıklarımdan birisi çay şekeriydi 3. haftadayım ve hâlâ tam alışamadım.
Elbette bunlar bağımlılık... En zor bıraktığım bir alışkanlık . Kapıları 4,5 defa kontrol ediyordum şimdi artık 1,2 defa kontrole diyorum. İkinci zor bıraktığım bir alışkanlık ayakka gece bir şeyler tüketmek.
Çok geçmiş olsun öncelikle. Sigara bırakma sürecine yakından tanık olmuştum hatta bu şahıs büyük bir tartışma sonrası 5yıl aradan sonra geri başladı..
Umarım sen bu hataya düşmezsin 🙏
Çay şekerini uzun yıllar önce kiloma kafayı takıp bırakmıştım. Oysa gayet iyiymişim gerçi iyi de olmuş 😀
Kapıları da hiç kontrol etmem. Benim de bu fazla rahatlığı bırakmam lazım ahaha
Çeşitlendir. Farklı bitki çayları dene. Bir de açık iç her gün daha az dem doldur😀
İki tür durum var bunda.
İlki fizik kuralı olan etkinin giderek azalması. Yani en şiddetlisi en yakın zamanda ve sonra giderek azalma durumu.
Diğeri de zamanla hissedilen yoksunluğun artması ve durumun şiddetlenmesi.
Her ikisi de olabilir ama sebepleri yani tetikleyicileri farklı farklı 🙃
Evet gribal enfeksiyon tetikledi gibi maalesef..
Salgın var yine evet 🥺
Bırakılan alışkanlığın ne olduğuna göre değişir. İlk akla gelen sigara gibi bir alışkanlık. Üçüncü gün, birinci hafta, ilk ay, üçüncü ay ve yıldönümünde fena yoklar :)
Peki en ufak temasta hemen geri dönüş mü olur?
Yoksa bir fırt çekse bir şey olmaz mı?😀
“Alışmış kudurmuştan beterdir” diye boşuna dememişler bence :)
ahaha iyiydi bu😂
Bazı ifadeler birkaç cilt dolusu metni bir anda özetleyiveriyor :)
Atalarımız oldukça pratik zekalara sahiplermiş😂
İmbikten süzülüp geliyor kelimeleri :)
Alışkanlık bırakmak gerçekten sabır işi. Genelde ilk günler ateş gibi zor geçer çünkü vücut ve zihin eskiye çok bağlı kalır. Emojiyle anlatayım: 😵💫 O ilk krizler, özellikle isteğin tavan yaptığı anlar dayanılmaz görünür. On günü geçince biraz gevşeme başlar ama tam anlamıyla yeni normale alışmak için çoğu insanın üç haftaya ihtiyacı olur. Yani bir ayı devirince beyin yeni düzene alışmaya başlar, özlemler azalır. Sana minik tüyom; her zorlandığında bu geçici bir “adapte olma dönemi” deyip kendine küçük ödüller ver. Unutma, zamanla tüm zorluğu hafifliyor! 💪🌱
Aksine ilk günler çok kolaydı. 2 haftayı geçince krizler başladı İrem'cim😑
Firu, bu sende “balayı etkisi” denilen şey işte. İlk günlerde özgüven tavan, sonradan hayat ciddileşince mücadele başlayıveriyor. Vücudun ve zihnin gerçek savaşa şimdi giriyor, kafana takma! 🙃 Az kaldı, zor kısım genellikle burasıdır zaten. Göğüs germeye devam et, atlattıkça güçlüsün!
haha🤣🤣
Cevap
8Cevap
10 gün sonrası özlem başlar. 1 sene sonrası unutulur gider.
1 sene çok bee
Sigara mı
Sayılır 😀
21 ve 40 duyarım hep. Kendim için böyle bir tecrübem yok. Bazı alışkanlıkların yokluğuna alışmak aylarca , senelerce de sürebilir..
Ben hiç duymadım, bilmiyorum. Yaşayıp görücez..
İlk kırksekiz saat önemli, yalnız kalmamam lazım 😆
Filmlerdeki gibi komaya mı giriyorsun?😂
Yanlış seçimler yapabiliyorum
Anlıyorum. Dikkat et kendine kıymetlisin😇
🫠 tamam dikkat ederim
İlk iki hafta en jorlayıcı zaman oluyor şonya alışıyor insan ✨👑🍀🦄🦄
💘
Yavaş yavaş bıraktıysam en zor dönem diye bir şey olmuyor ama bir anda bırakınca ilk birkaç hafta çok zor
Firuz bugün şeker ve karbonhidratsiz günümün içinden geçtim ama sadece bir dilimcik😅 bence çok değil shshsh
ahaha günah çıkarmaya mı geldin?
Oradan bakınca rahibe gibi falan mı görünüyorum?🤣🤣
ahahha sus kız ötekiler bir dilim kepekli ekmek yedi diye demedigimi bırakmadım sgshs
Ilk gunler alısma sureci.
21 gün derler bilmiyorum
Her zaman ilk günler en kötüleridir.
Alışkanlıklar, hafizadaki ezber kaybolmaya başladıkça yok olur
İlk 21 gün önemli diye biliyorum
İlk bir ay ya da iki hafta
21 gün sanırım
İlk günler zor olur
İlk gün
İlk günler.
Alışkanlığa bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?