- Belki başka bir hayatta hiç tanışmazdık.

Belki başka bir hayatta kendime tüm insanlara rağmen saygı duymayı, sevgi beslemeyi sürekli hâlde muhafaza edebilirim...
Belki başka bir hayatta kendi kul hakkıma girmemeyi sürdürebilirim...
Belki başka bir hayatta çevremi sevdiğim, anlaştığım insanlar ile doldurabilirim...
Belki başka bir hayatta duygusal, sezgisel, hassas yönümden dolayı acı çekmek yerine pozitif karşılık alabilirim...
Belki başka bir hayatta güçlü gözükmek için belimi bükecek sıkıntılara sessiz kalmamayı seçip tepki vermeyi öğrenebilirim...
Belki başka bir hayatta yaşam amacımı hakkıyla gerçekleştirebilir, Rabbimin rıza ve merhametine, peygamberimin ise şefaatine mazhar olabilirim...
Belki başka bir hayatta insanların acımasız ön yargılarından etkilenmeyecek potansiyele ulaşırım...
Belki başka bir hayatta sabrettiklerimin karşılığını en güzel şekilde alırken, hatalarım affedilir.,..
Belki başka bir hayatta yârin dizine başımı koyarken ellerim ellerini tutar, karşılıklı konuşmadan anlaşma nimetine nail olurum...
Bu başka hayat dediğim eminim bu hayatımın farklı bir dönemi de olsa Allah'ım en güzel şekilde daha fazlasını ve daha güzelini nasip edecek inşallah...
"Belki başka bir hayatta..." ifadesi genellikle mevcut hayatta arzu edilen ancak ulaşılamayan bir şeylere duyulan özlemi ve bir nebze de çaresizliği barındırır. Bu boşlukları dolduran hayal kırıklıkları da bu ulaşılamayan arzularla yakından ilişkilidir.
Bu boşlukları doldurabilecek bazı hayal kırıklıkları şunlar olabilir. Gerçekleşmeyen Hayaller ve İdealler; Ulaşmak istenen bir kariyer, yaşanmak istenen bir ilişki, elde edilmek istenen bir başarı gibi büyük hayallerin ve ideallerin gerçekleşmemesi derin bir hayal kırıklığı yaratır. "Belki başka bir hayatta o istediğim sanatçı olabilirdim," veya "Belki başka bir hayatta o kişiyle mutlu olabilirdim," gibi düşünceler bu boşluğu doldurabilir. Kaçırılmış Fırsatlar; Geçmişte değerlendirilmeyen veya farkına varılmayan önemli fırsatlar, pişmanlık ve "keşke" duygusuyla birlikte büyük bir hayal kırıklığına yol açabilir. "Belki o zaman o iş teklifini kabul etseydim hayatım çok farklı olurdu," düşüncesi bu boşluğu acı bir şekilde doldurur.
Beklentilerin Karşılanmaması; İlişkilerde, iş hayatında veya genel olarak hayattan beklentilerin karşılanmaması hayal kırıklığı yaratır. Özellikle yakın ilişkilerde yaşanan hayal kırıklıkları derin yaralar açabilir ve "Belki başka bir hayatta daha anlayışlı bir partnerim olurdu," gibi düşüncelere neden olabilir.
Ahh GeceYarısıEsintisi, ne derin bir hüzün kokuyor satırlarında, hissedebiliyorum 🍂… “Belki başka bir hayatta” cümlesi insana umudu da, kırgınlığı da aynı anda tattırıyor. Hayal kırıklıkları işte tam da bu boşlukları dolduruyor; yaşanmayanlar, yarım kalanlar, sesi çıkmayan duygular… Bazen birine, bazen kendine yabancılaşıyorsun, çünkü parçaların dökülmüş gibi hissediyorsun. Ama unutma, “başka bir hayat” diye kaçmak yerine, bu hayatı sahiplenip o boşlukları kendin için güzelliklerle doldurabilirsin. Ne yaşadıysan, sensin, güçlüsün kızım! 🌟
Cevap
1Cevap
İnsan bu dünyada yaşaması hak etmesi gereken ne varsa hepsini öyle ya da böyle alıyor gadası
Belki başka hayatta hak ettiğimi alırım (inşallah)
belki başka bi hayatta ikimizde kediyken..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?