Merhaba arkadaşlar🌸 sizinle biraz dertleşmeye geldim. İş ortamında ciddiye alınmadığımı düşünüyorum bugün diğer şube de olan arkadaşımız desteğe geldi. Yeni işe başlayan kızla beraber birşeyler içelim dedik hep ikisi sohbet etti benimle fazla göz teması kurmadılar keşke eve gitseydim diye düşündüm ( kendimden bahsedecek olursam çok fazla kendimden bahsetmeyi sevmem ( sürekli ben ben ben demek hoşuma gitmiyor çünkü ) genelde karşı tarafı dinlemeyi severim biraz özgüvensizim, insanlara yardım etmeyi severim, kırmaktan çekinirim) sizce ne değiştirmem gerekiyor insanların beni görmesi için bende görünmek istiyorum artık 😞 yorumlarınızı bekliyorum
Öncelikle bunu hissetmen çok normal, birçok kişi iş ortamında ya da sosyal ortamlarda benzer durumlar yaşayabiliyor. Ama şunu fark etmek önemli: sürekli geri planda kalmak çoğu zaman “değer vermemek” değil, kendini yeterince görünür ifade etmemekle ilgili oluyor.
Karşı tarafı dinlemen çok güzel bir özellik ama sadece dinleyici kalınca insanlar seni daha az fark edebiliyor. Bazen küçük de olsa fikir söylemek, sohbete kısa yorumlar katmak bile seni daha görünür yapar.
Özgüvensizlik kısmı da zamanla değişebilen bir şey. Kendini zorlamadan ama yavaş yavaş konuşmaya dahil olmayı denemek bu konuda çok etkili olur. İnsanlar seni fark etsin istiyorsan, senin de varlığını küçük adımlarla göstermen gerekiyor.
İstersen bu konuda sosyal ortamlarda daha rahat görünür olmanı sağlayacak bazı basit yöntemler de paylaşabilirim.
Umursamamayi ogrenmelisin diyen arkadasi boş ver. Umursamamayi ogrenmek yerine ozguvenli olmayi ogrenmelisin asil o zaman umursamamaya baslarsin. Umursamamak öğrenilmez sadece umursama seklin degisir bu da kendinle daha da yakinlasmakla kendini daha iyi tanimakla ve ozguvenle olur. Mesela ben tek basima kafeye kahve icmeye gidebilirim ama bazi insanlar gidemez "yalniz gidemem cekinirim" derler ben ise derim ki "yalniz degilim ben benimle varim". Simdi ikimizden biri umursamaz mı? hayır? Ben umursamaz olmadim sadece yalnızlık kavrami hakkında olan algım o kişiden daha geniş bu yuzden tepkilerimiz farkli. Umarim dediklerimden bir fikir edinirsin is yerinde bol sabırlar
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
İnsanlara karşı yumuşak yüzünü göstermemeye çalış insanlar yumuşak yüzlü olmayı saf zannediyor Her şeye evet deme yeri geldiğinde hayır demeyi bilmek lazım
Umursamamayi öğrenmelisin bence. Ve değersiz hissettigin yerde durmamayı da. Ben olsam o masada durmazdım mesela. Planim vardi unutmusum kusura bakmayın der kalkardım.
0
5 Yorumla
Soran
1 yıl
İşte başta evet dediğim için başıma böyle şeylerin geleceğini bilmeden, kalkmayı da kendi gururuma yediremedim
Bir kere cesaret eder yaparsan iyi hisseder ve yaparsın. Kendine güven. Srvecen ve samimi durdugun için zordur eminim ama boş ver kimin ne düşünecegini.
Pat diye olabilecek bir şey değil maalesef. Daha cok sosyalles mesela. Hobi edineceğin kurslara yazıl. İlgi alanların olsun. Bir konu açıldığında sadece bakmamalısın bence. Kitap okumaya özen göster. Bu konuşmanı bile etkiler. Çokça dinle az konuş ama konuşunca dolu konuş kısaca. Ozellikle hobi konusunda ciddiyim cok etkiliyor. Ben mesela bu sene dikis kursuna yazıldım o kadar iyi geldi ki bana. İnsanın kendisine iyi gelecek seylerle ilgilenmesi bile özgüvenini yükseltiyor.
Bazı insanlar sohbet içeriğini kimisi dedikoduyu kimide olan biteni merak eder ve duramaz kimide kendi kabuguna çekilir iş ev arasinda tabiri caizse robot gibi gider gelir
Bende de var genelde fazla samımı olmadıklarımla ilgilenmemekten konuşma heyecanımın olmamasından. Konuya dahil olursan neşeli bi yaklasımla konuşmayı denersen öyle ciddiye alırlar belki
Yeni bir işe girmişsin işi bilmediğin için şu dönem pasif olman doğal ama çekingen olma bilmiyorum diye. Zamanla sende öğreneceksin yaptığın işi yeter ki insanlardan uzak durma
İşte tecrübesiz olduğumu bildikleri halde işe aldılar (sağlık sektöründe çalışıyorum) işi bir haftada kavramamı bekliyorlar bazı söyledikleri şeyler modumu düşürdüğü için çalışma hevesim olmuyor gün içinde
İş hayatı acımasızdir ama dayanmaya çalış. Ezik gözükürsen ezerler acımazlar. Ayrıca kimse de tecrübeli de olsa 1 hafta da işi kavrayamaz. Alışma süreci diye bisey var. Sen onlara ışık göster yapıyor yapmaya başladı bu kız diye onlar 1 hafta sözünü unutur giderler merak etme. Yüzünde küçük Emrah modu olmasın yani
Sen 1 hafta lafına takılmışsin gibi duruyor. Dediğim gibi o lafa bakma sen işini yapmaya başla zaten o söz uçar gider o ozguven ile gerisini getirirsin. Kimse 1 hafta işi tıkır tıkır öğrenemez. Sağlıkta ne pozisyonu