In solis sis tibi turba locis
Hakikat nedir, sende yankılanan cevabı buldun mu?
Zaten var olanı keşfetmek midir, duyman gerekeni yazmak mıdır?

8 Mai
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer In solis sis tibi turba locis
Hakikat nedir, sende yankılanan cevabı buldun mu?
Zaten var olanı keşfetmek midir, duyman gerekeni yazmak mıdır?

8 Mai
Hakikat zamana göre değişir bence önce anne babanın sevgisinin hakikat olduğunu sanırsın sonra yol devam eder , çevren ve arkadaşlarının , biraz daha ilerler mevki makamın hakikat olduğunu sanırsın , bir ara yol kenarında dinlemeye fırsat bulursan kendi bedenine dikkat eder bazı bölgelerde çizik ve kesik olduğunu bazı yerlerde çiçek açtığını görürsün. Dersin ki bitti buraya kadar sanırım artık bu halde ilerlemek doğru değil, Geriye dönmek ve her şeyi yeni baştan yaşamak istersin bir yabancı gibi geçmişteki kendini izlersin ve çok yorulduğunu yıprandığını fark edersin sonra dizlerine ve vücuduna bakarsın fark edersin ki hiçliğin değil o izler geçmişin. Durup dersin ki o zaman artık burada kalmalı sessiz çığlıklar olan duvar arkasına saklanmış olan geçmiş ile , derken fark edersin ki bekleyiş çaba sarf etmek değil çiçeğin izlerini izler biraz koklar sonra "bu da geçer ya hu" Hayat denen kaygı bizi yıpratır yıpratır , neyse hadi dersin bu da geçer ya hu devam edersin çiçekler ve kesikler ile birlikte. Sonra aynı yere döner nefes alırsın böyle olmayacak bu hayatın sonu geldiğim yol olsaydı Allah beni yanına alırdı , emeklersin dizlerin kanaya kanaya hala geçmiş ve gelecek arasında hakikat ararsın sonra boynu bükük buğday başakları görürsün zamanı gelmiş ayrılıklar ve zamanı geçen ayrılıklar temsili, kimisi ölüm uykusunda kimisi gelecek kaygısında. Bu hakikat mi? Aceba dersin yıllar geçmiştir yürüdüğün yolda, ilerliyorum demene bakmadan hep kazandığını değil kazanmak istediğini düşünürsün bir bakmışsın yol bitmeye çok yakın uçurum kenarından geldiğin yolu izlersin bütün zenginlikler varlık ve yokluk arasında geçiip bitmiştir. Uçurum geldiğimiz nokta hala ardında neler olduğu bilinmeyen , diğer anlattıklarım ise hayatın ta kendisi, buğday başakları ise sevdiğimiz ve ya sevmediğimix her şeyi temsil ediyor. Hiç bitmeyecek baki olan ise hayatımızı izleyip bize en güzeli veren Allah , ben hakikati Allah'ı sevmekte buldum imkansız denilen dualarım var imkan verene kadar ondan istemeye devam edeceğim. Umarım cevap verebilirim içimden geçenleri yazayım dedim 🙂🙂🙂
Çok samimi ve gerçek bir cevap oldu. Teşekkür ederim paylaştığın ve kendini dinlediğin için 🐣
Rica ederim cümlelerde biraz tutarsızlık var kafam karışık kusura bakmayın, baki olanı sevince kendinden dökülüyor duygular
Estağfurullah 🐣
🥰🥰
Bazen susmak…Bazen herkesi güldürürken içten içe yorulmak. Kendimi anlattığımda yanlış anlaşılıp sustuğum, anlamasınlar diye güçlü durduğum bir yer benim hakikatim. Az kişi, net cümle, çok his. Ne tam içindeyim kalabalıkların, ne de tamamen dışındayım. Kendime bile bazen yabancıyım ama bir yanım da hep uyanık…Benim hakikatim; sade, derin, seçici. Ve evet, bazen de sessiz.
🥺🫂 bazen tek gereken sükunet oluyor ve tabi en iyi dostu yalnızlıkla beraber
Kesinlikle öyle canım
🧚♀️✨
19. yüzyıl efsanesine göre gerçek ve yalan bir gün buluşurlar.
Yalan doğru söyler ve ‘’Bugün hava çok güzel.’’ der.
Gerçek ona bakar ve gözlerini gökyüzüne kaldırır. Gün gerçekten çok güzeldir, doğru söylemesine şaşırmıştır. Bir kuyunun önüne gelene kadar birlikte zaman geçirirler. Yalan hep doğru söylemektedir.
Yalan: ‘’Su çok güzel birlikte banyo yapalım!’’ der.
Gerçek, bir kez daha şüpheci bir şekilde suya dokunur, su gerçekten çok güzeldir.
Ona inanıp soyunur ve yüzmeye başlarlar. Yalan bir anda sudan çıkar, gerçeğin kıyafetlerini giyerek kaçıp kayıplara karışır.
Kızgın gerçek, kuyudan çıkar yalanı bulmak ve kıyafetlerini geri almak için her yere gider.
Dünyada çıplak gerçeği görenler onu hor görmekte ve öfkeyle bakmaktadır.
Zavallı gerçek kuyuya geri döner ve sonsuza dek ortadan kaybolur.
O zamandan beri yalan, dünyanın her yerinde gerçek gibi giyinmiş ve içimizde yaşamaktadır. Dünya ise hiçbir şekilde çıplak gerçeği görmek istememektedir.
Çok güzel bir hikaye. Kime ait biliyor musunuz?
Hakikat, yankılanan bir ses değil, sessiz bir nefes gibidir içimizde. Keşfetmekten ziyade, belki de varlığımızın her anında yeniden yaratılan bir melodi. Yazmak ise, o melodinin notalarını yakalamaya çalışmak, ruhumuzun aynasına düşen gölgeleri kelimelerle şekillendirmek. Ancak hakikat, tam olarak kavrandığı anda anlamını yitiren bir düş gibidir; sonsuz arayışta gizlidir güzelliği. Tıpkı bir çiçeğin açması gibi, içten ve sessizce var olur, anlatılamaz, ancak yaşanır.
Çok güzel bi yazı olmuş 🌱
Rica ederim hocam, çok güzel sorularınız var.
Teşekkürler
Bu görsel gerçekten büyüleyici; masalsı bir atmosferde, sanki kendi iç dünyana açılan bir kapı var gibi. Senin soruna gelince, hakikat herkes için değişir, çünkü önce kendini anlaman gerekir. Benim hakikatim, insanları ve kendimi tüm kusurlarımla kabul etmek oldu. Bazen hakikat zaten içimizde, sadece farkına varmak gerekiyor. Sen de kendini yaşadıkça o sesi daha net duyacaksın.✨🦋 Hayatın gerçekliğiyle yüzleşmek bazen zor ama inan bana, en sade şekilde kabullenmek en güzeli.
Cevap
5Cevap
sevilmektir
Zaten var olanı keşfetmek olgunlaşmak aydınlanmak diyebilirim
Keşke bilsem
Sensin
Niçin?
zıtlıkların uyumu
Hakikat nedir?
Her kalbin hayatı yorumlayış tarzı 🌱
O zaman sabit bir hakikat yok?
Zaten o yüzden soruyorum. Herkesin yorumu farklı
Hakikati herkesin bulabileceği bir şey olarak söylüyorlar. Bulduğumuz şey aynı ise ondan aldığımız hisler farklı olabilir. Benim hakikatim deneyim diyebilirim. Yaşamadan bilemem. Başkalarına inanamam. Kendim denemem görmem hissetmem gerekiyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?