Hiç sevgilim olmadı, hiçbir kizin elinden tutmadım, hiçbir kızı opmedim, cinsellik zaten yaşamadım ama ilginc bir sekilde kendimi evlilige hazir hissediyorum, duygularimi kontrol edebilirim, mesela sinirlendigimde kendimi tutabiliyorum, bu şartlar altında evlilik yapsam zorlanır miyim?

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bütün bunlardan ibaret değil ki evlilik. Ebeveynlik bence insanı asıl endişelendiren. Şahsen ben orada endişe ediyorum. Eş olmak da ayrı bir tereddüt sebebi tabi. Ama önce ne istediğinizi bilin. Nasıl bir yuva kurma hayaliniz var, nasıl karakterler size ters nasıl bir aile olmak istiyorsunuz, bir baba eş olduğunuzda kim olursunuz bunların peşine düşün. O zaman güzel bir aile kurma ihtimaliniz de artar.
Evliligin butun bunlardan ibaret olduğunu söylemedim ki ama sonuçta evlenecegimiz kişiyi bulurken söylediğim şeylerin en azından bir kısmının olması gerekir, yoksa bu kadarla sınırlı değil elbette , olamaz da. Dediklerinizin altına imzamı atiyorum. Evlendigimde "koca" olucam , çocuğum olursa baba olucam. Evlatlarimla nasil ilgilenmem gerektiğini de bilmeliyim elbette. Daha da ötesinde aynı zaman da "damat"olucam. Hem benim tarafımın hem de eşimin tarafının bize karşı tutumlarindan etkilenicem. Kısacası merak ettigim konus şu:soruyu sorarken söylediğim şeyleri yaşamamış olmak bir eksiklik mi? Evlilik öncesinde mutlaka yaşamalı miyim? Yani "tecrübeli "erkek mi olmalıyım? Yoksa tüm o ilkleri evlendigim kişiyle yaşamam da bir sorun yok mu? Evlendiğimde eşim anlayışla mi karşılar yoksa bana karsi" ne kadar acemisin ya, keşke seninle evlenmeseydim "gibi son derece kırıcı ifadeler kullanır mı?
Bir kere bu ahlaki değerlerle alakalı. Siz buna değer verdiyse niz evlendiğiniz kişiyi de buna göre seçersiniz. Şahsen ben "tecrübeli" biriyle olmak istemem. Belki bunların yabancısı olmak daha ağır bir süreç ama en azından samimi ve doğal. Diğer türlü her dokunuşunda aklı başka birinde olur. Ayrıca kızlarda buna dikkat edenler daha fazla. Yine de bu da konuşulması gereken mevzulardan
Ben "tecrubesiz" olmaktan rahatsız değilim, hatta tam tersine mutluyum , evlendigim kisiyle yasayacam tum ilkleri , otesi mi var 🙂ama yine de evlendigim kisi beni küçümser mı diye korkuyorum? Biz erkekler "kendimizi ispatlamak zorundayız" gibi hissediyoruz. Neyse ki sizin açıklamanız beni rahatlattı, içimdeki sıkıntı bir nebze olsun azaldı, teşekkürler. Anlayışlı biriyle evlenebilecegime inaniyorum, sizce de bulabilir miyim?
Mümkün. Ben şuna inanıyorum biz nasıl ortamlarda bulunan nasıl bir insansak bizim gibisi de vardır. Ki nasibimizde öylesidir. Sevindim, iyi akşamlar.
İyi akşamlar dilerim. İnşallah sizi gerçek anlamda seven ve sadakatle bagli biriyle evlenirsiniz 🙂, kalın sağlıcakla...
Teşekkürler inşallah sizde 🌱
Evlen kardesim harama yaklasmadan evlen inan Allah seni huzura erdirir inşallah
Zaten aldatmak düşüncesi bile mide bulandırıcı geliyor , Allah şeytanın tuzağından korusun, teşekkür ederim değerli cevabınız icin🙂🙂
Bu arada duanıza "Amin "demeyi unuttum, AMİN. Eğer bekarsaniz, inşallah sizi sebepsiz sevebilecek ve sadakatle baglanabilecek biriyle evlenirsiniz, Amin🙂🙂