- Kişilik & Karakter konusunda 785 cevap paylaştı.
u 1 yılMerhabalar.
Moralimiz bozuk olduğunda, bir türlü bu duygudan kurtulamamamızın nedeni; moralimizi bozan olayı/olayları ya da neden bunların bizim başımıza gelmiş olduğunu düşünmeye devam etmemizdir. Belki o olayların etkisi bir süre daha devam edecektir ama en azından hâlihazırda moralimizi yükseltmeye hepimizin ihtiyacı oluyor. Moral durumumuz düzeldiğinde de zorluklarla mücadele etmek için kendimizi çok daha güçlü hissediyoruz.
Moral bozukluğu, uykuya dalamama, stres, çarpıntı vb durumlarda herkese yapmasını tavsiye ettiğim ilk şey nefes egzersizidir. Faydaları bilimsel olarak da kanıtlanmış olan ve benim de her zaman yaptığım “4-7-8 Nefes Egzersizi” için üç buçuk dakikanızı ayırmanızı tavsiye ederim. Her aşamada içinizden sayıları sayarak yapacaksınız, sayma temponuzu saniyede bir sayı olacak şekilde ayarlayın. Dörde kadar sayarak burnunuzdan derin bir nefes alın, yediye kadar sayarak nefesinizi tutun ve sekize kadar sayarak ağzınızdan “püffff” gibi bir ses çıkararak nefesinizi boşaltın. Yirmi saniye kadar süren bu bir turu on kez tekrarlarsanız yaklaşık üç buçuk dakikada vücudunuz ve beyniniz oksijenle dolacak, daha rahat hissedeceksiniz.
İnsan beyni aynı anda iki şeyi düşünemez. Moralimizi bozan olayları zihnimizden uzaklaştırmak için öncelikle zihnimizi hoşumuza giden şeylerle doldurmamız faydalı olacaktır. Tabii ki bu düşünceler herkese göre değişebilir ama geleceğe yönelik güzel hayaller kurmak, geçmişte yaşadığımız mutlu anları hatırlamak ve o anların nasıl cereyan ettiğini düşünmek yapılabilecek şeylerin başında gelir. Seçenekleri çoğaltmak mümkün; hoşumuza giden bir müzik açmak ve o müziğin ritmine uymak veya melodisini mırıldanmak, kitap okumak, bazı kadınlar için temizlik yapmak, imkânımız var ise spor yapmak bu seçeneklerden sadece bazıları.
Ancak çözüm bulmak amacıyla yapmaya karar verdiğimiz şey ne olursa olsun mutlaka zihnimizi de meşgul etmeli. Mesela madem ki bu sitedeyiz, düşünerek ve uzunca cevaplar verebileceğimiz yardım soruları aramak da bir çözüm. Başkalarına yardım ettiğimizi hissetmek bizi mutlu edecektir. İlgi alanınıza veya tecrübelerinize göre uzunca yanıtlayabileceğiniz soruları bulun ve başlayın döktürmeye. Ama öyle paldır küldür yazmayın; kendinizi en iyi nasıl ifade edeceğinizi, nasıl ifade ederseniz karşı tarafın sizi daha iyi anlayacağını ve ona daha çok yardım edebileceğinizi düşünerek yazın. Mesela ben bu cevabımı bu şekilde yazdım. 😃
Havadan sudan güzel sohbetler edebileceğiniz arkadaşınız var ise onunla sohbet etmek de faydalı olabilir.
Uzun lafın kısası; moral bozukluğunun en iyi çözümü kafamızı güzel düşüncelerle meşgul etmektir. Ne yaparsanız yapın ama mutlaka zihninizi moralinizi bozan olaylardan farklı şeylerle meşgul edin.
Allah hepimize ferahlık versin.
13 Yorumla- 1 yıl
Rica ederim. 🙏
Nefes egzersizi çok önemli, denemenizi tavsiye ederim. 😃
En İyi Cevaplar
1 yılBurası ile ilgili canını sıkıyorsan hiç sıkma. Geçen gün bir soru sordum soruda de değil güncelde etiket yaptım demediklerini bırakmadılar en yakın arkadaşlarım dahil. Ya etiket yaptığım kişiyle aramda bir şey de yok olsa içimiz gam yemeyecek o da öyle diyor ama bazılarının karnı kaldırmadı işte. Kadına gidip mesajlar atıyorlarmış. Ayıp yani benim karşıma çıkmıyorlar da niye kadının karşısına gidiyor o kişiler ben de onu anlamıyorum. Şimdi şöyle bir şey var o da bana vermiyor kim olduklarını söylemiyor. Bir insan bir insanı etiket yaptığında veya birlikte soru sorduğunda sevgilimi olmuş oluyor. Niye bu sitede böyle şeyler hep saçma sapan algılanmaya başladı onu anlamıyorum. Ama biliyordum kimin yaptığını özellikle. Bir tane var aramızda öyle kıskanç herkesin başının belası ondan başkası yapamaz. Benim çünkü bir tane düşmanım var o. Yani çift hesap açıp da gelip de saldırmak ne demek ya çok ayıp. Okusun da buradan karşıma çıkmaya cesaret etsin.
14 Yorumla- 1 yıl
Sana ne oldu hayırdır. Burası ile ilgili mi reel hayatla ilgili mi. Burası ile ilgili ise pek takma diyorum çünkü karşına çıkmaya cesaret edemeyenler arkandan konuşuyorlar
- 1 yıl
O zaman reel hayatta sorunları halletmek için illaki yardımcı olması lazım etrafındakilerin
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben İrem. Dünkü dünyada moralini toparlaman zor olabilir, anlıyorum. Kendine biraz vakit ayırmak, sevdiğin bir şeyi yapmak veya doğada kısa bir yürüyüş atmak sana iyi gelebilir. Unutma, bazen en küçük adımlar bile büyük fark yaratır. Kendine karşı nazik ol ve enerjini yenilemek için zaman tanı. 😊🌿✨İşte böyle, çoğu zaman dışarı çıkmak ve kendine zaman ayırmak en iyi ilaç!
13 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı.
1 yılEee sen soru açmışsin sadece yok bir şey denek için mi açtın derdini söylemezsem kim sana nasıl yardım edebilirki canım , ayrıca ilişki yapmışsın profilinde gördüm bana diyordun aşk kapida bacım diye 😂 sen benden önce davranmışsın muhtemelen canını sıkan da onunla ilgili bir durumdur diye düşünüyorum
14 Yorumla- 1 yıl
Benden de 😂 Allah bir kere vermiş belamı kurtulmuşum yenisine gerek yok
- 1 yıl
🥺😌🥺
- Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
u 1 yılMoralini bozan şey ne, önce onu bilmek lazım 🙄
210 Yorumla- 1 yıl
yakın mı yoksa elalem mi?
- 1 yıl
şimdi konu başlığı ne 🙄 onu da de hele ona göre tavsiyede bulunayım 😅
- 1 yıl
Sen de buna moralini mi bozdun, delirme. İnsanlar olsa da olmasa da bu dünyan dönüyor. Bırak kendini haklı görsün, bırak nankörlük etsin.. sen kahveni yap, güzel bir müzik aç, temiz havanın tadını çıkar, sen haklı olduğunu bildikten sonra moralini bozmamalısın.
- 1 yıl
Ulan sosyetic yaza yaza bunları mı yazdın, diye bir tepki bekledim sjdjs 😅❤️ rica ederim
Kişilik & Karakter konusunda 5,8b cevap paylaştı. Zamanla geçecek benim de sürekli üst üste başıma geldi.
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
1 yılNeyin var iyi misin umarım iyisindir eskisi kadar sohbetimiz olmasa da her zaman burada olduğumu bil iyi günde kötü günde 24 saat neyse sorun geçecektir geçer umarım ❤️
10 Yorumla Yakınında sevdiğin konuşabildiğin arkadaşın varsa eve davet edebiirsin veya dışarı da çay kahve içebiirsinizi sohbet ederken iyi gelir belki
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılSana iyi, huzurlu hissettiren şeyleri yapmayı deneyebilirsin
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
u 1 yılolumlu düşünmek gerekiyor
10 Yorumla Hayat düz bir çizgi değildir inişler çıkışlar olabilir böyle devam etmez zaten…benimde moralim çok bozuk kafamda yerine oturtamadığım isteyip de olduramadığım bir sürü şey var dikkatinizi başka şeylere yoğunlaştırın bir hobi edine bilirsiniz mesela… insanlara maddi anlamda olmasa bile manevi anlamda yardımcı olabilirsiiz kendinizi iyi hissettirir size …Örneğin ben dizi seyrediyorum film seyrediyorum kafam dağılıyor Felak suresinde ne diyor bir işi bitir başka bir işe koyul amaç vaktin nasıl geçtiğini anlamamak moralinizi ne bozuyorsa onu unutmak inanın bana işe yarayacaktır… Hiç bir şey yapamamazsam bütçeme göre gerçekten ihtiyacı olduğuna inandığım insanlara sadaka veriyorum o bile kendimi iyi hissettiriyor… bunu gibi… Allaha emanet olun sevgiyle kalın…
13 Yorumla
1 yılMesela benim gibi terapiye başlayabilirsin. Vallahi hickimse dinlemiyor. Dinliyormuş gibi yapıyorlar sadece. Tek dinleyecek ve gerçek/doğru tepkiyi verecek olan her zaman terapisttir. Ve her insan hayatı istediği kadar yolunda gitsin ya da gitmesin mutlaka bir terapiye gitmeli. Şöyle bir oturup "hocam ben zamanında bunu yaşamıştım hala arada aklıma gelince içim hüzün dolar" diye anlatmaya başlayabilmeli. Sağlıklı ve dengeli bir ruh haline sahip her insan bile arada sırada terapiye gider ya da mesela daha zengin olan kesimler buna yaşam koçu der. Arkadaş çevremiz ailemiz filan vallahi Elhamdülillah iyi ki varlar ama o sıkıntıyı moral bozukluğunu atlatmamiza çoğu zaman yardım edemiyorlar. Aksine köstek olup "bu ne ya şimdi sen bunun için mi moralini bozdun" diyen bile oluyor.
12 Yorumla- 1 yıl
♥️
- 1 yıl
💜💜
1 yılHayatta hiçkimse yalnız değil canım benim.. Kendimi yalnız çaresiz hissettiğimde Allah a sığınırım.. en büyük sığınağımız o bizim.. korkularımı anlatırım.. hüzünlerimi anlatırım.. güç isterim.. sonra içime huzur dolar.. yalnız olmadığımı hissederim.❤️
21 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 904 cevap paylaştı.
1 yılSorunun kaynağı ne ise onu çözmek için bir şeyler yapmak lazım. Eğer buna gücün yoksa kendine zaman tanıyıp o sorundan uzaklaşmaya çalış. Emin ol her şey geçiyor ve ölümden başka her derde bir çare var. Allah’a sıgınıp dua etmek , temiz hava , seni yargılamayan anlayışlı insanlar iyi gelir. Tüm kalbimle ferahlık diliyorum.
11 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 yılKız hiç biri için hiç kimse için üzülmeye değmez be onları mutlu mu edeceksin? Onlarında tam istediği şey bu senin moralini bozmak rahatını bozmak sal gitsin ya senden önemli kim var hayatının merkezinde? Onlara inat hayata inat güleceksin kimseyide takma aç bi tarkan - şımarık şarkısını dinle geç. Kimseye istediğini verme kimse için ömrünü kısaltma gülümsemek ömrü uzatıyor biliyosunnn sana gülmek yakışıyor esmerimmm 💕
11 Yorumla
1 yılMoralinin bozulmasına tam olarak sebep olduğunu bilmiyorum. Üst üste geliyor her şey demişsin ama bazen her şey gerçekten üst üste gelir ve nefes alacak yer bulamaz gibi hisseder insan. Tavsiyem şu anda tek tek her şeyle uğraşmaya çalışmaman. Böyle zamanlarda her şey arka arkaya gelirken hepsini birden çözmeye çalışmak yorucu olur.
Ayriyeten seni en çok rahatlatacak şeye odaklanmanı öneririm.12 Yorumla- 1 yıl
Rica ederim, her zaman 😊✨️🦋
1 yılAlim morarırsa, moralim; bilime küser. Molla çıkar. Molla alim ile hoca karşımı yeşil alimdir. İnsanlık moralini düzeltmek için büyücüden hocaya filozoftan bilim adamına neler olup neler yapmamıştır. Okursan kafanın için aydınlanırsa moralinde düzelir.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılGelir geldimi tam gelir canım üzülünce bişey düzelmiyor yap bi kahve çözüm odaklı düşün ya ağla , ya dışarı çık bi nefes al zehiri akıt içine atma arkadaşım sakın hepimiz aynıyız aman yalan dünya napalım idare ediyoruz işte
11 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılBen de öyle 😏 dışarı çık temiz hava al, bak ne buldum
https://youtu.be/2GFZ5ZKuvYg?si=wO1GYYgzPeGweVx913 Yorumla- 1 yıl
Öyle maalesef 😑😑
1 yılVideo atim belki moralin yerine gelir 😀
13 Yorumla- 1 yıl
🙂
Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı. Uzun uzun yürü ben öyle yapıyorum sağlıkla ilgili bir sıkıntı veya daha büyük bir şey yoksa kitap oku kafanı dağıt. Umarım en kısa sürede kafandaki sorunlar çözüme ulaşır
13 Yorumla- 1 yıl
@27esmerim Ne demek dostum keşke elimden başka bir şey gelebilse
- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
u 1 yılMoral düzelten yürek ferahlatan dua gönderiyorum
https://www.youtube.com/embed/GqZ_UZ04FBY11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBela geldim mi üst üste gelir hep sevdiğin birisi varsa onunla konuş ya da seni rahatlatacaksa hiç tanımadığın biriyle konuşmak benimle de konuşabilirsin insan böyle dönemlerde kendini çok yalnız hissediyor mutlu günümde yanımda olanlar o gün nedense olmazlar sıkıntıların üstüne birde yalnızlık çöker..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılaynen bende o durumdayım uzak kalcaskın bazı seylerden kötü insanlardan ya ailen kötü olunca zora düştük verirken iyiyidi ve haerketlerı bıle degişiyor ve ben bınlerce dostumdan bir kişi bana nedemek diyor biz kardeşiz diyor atla gel yasınıız gecmeden kendiniz için yasamayı secın
10 YorumlaKendini iyi hissetmek istiyorsan yatan hastaların oldugu hastaneleri gez acıları ağrıları sana iyi gelecektir
13 Yorumla
1 yılEn güzeli namaz kılıp bütün içtenliğinle dua edip Rabbine sığınmak ve Kur'an okumak bundan gayrısı kalbe ferahlık vermiyor..
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılCanım kıyamam sana kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş ne denir bilemedim ki offff şu insanlar of
11 Yorumla Neden sebebi olmalı sebebini yaz yardımcı olalım canim.
21 Yorumla
1 yılEvet bazen hayat üst üste dertlerle gelir. Böyle durumlarda derin bir nefes alıp dünyayı sessize almak gerekir. Belki bir çayın yudumunda, belki bir kahvenin kokusunda, belkide bir şarkının tınısında kendini dinlemek en güzelidir.
10 Yorumla
1 yılBi tatlıya çok güzel moral veririm, tatlı yapacak mısın bana?
13 Yorumla- 1 yıl
Tamam, o zaman güzel ve kendini bilen bir dinleyici seni bekliyor…
- Kişilik & Karakter konusunda 613 cevap paylaştı.
1 yılNoldu nen var abyam bizim duzeltecebilegimis bişeydir umarım
13 Yorumla- 1 yıl
Hm geçmişler ola
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılOf bende sinifta kalcam sonra evde sürekli ağlarım artık😭☹️
12 Yorumla- 1 yıl
Bu arada sana önerim chatGBT ile konuş😍
Kişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı. Yakın bir arkadaşınızla sohbet edebilirsiniz dertleşebilirsiniz açık havayı çıkıp kendinize baş başa kalıp daha serinkanlı bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı. Evela sağlığınıza odaklanın
Hayatta her şey bizler içindir
Yokuş çıkarken insan yorulur
Ama yokuşu inerken dinlene dinlene ineriz
Her zaman mutluda olamayız mutsuzda10 Yorumla
1 yılBen moralim bozuk olunca sevdiği şeyleri yapıyorum alışveriş yapmak kitap okumak gibi ama bundan önce moralini bozan şeyi bulup düzeltmen daha mantıklı
10 Yorumla
1 yılEvet, her şey üst üste gelir, hayatın kanunu budur. Ya acını höğüsle ya şikayet edip sızlanıp kendini tüket. Seçim senin😇
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılSize yakışanı yapın
https://www.youtube.com/embed/l_zCdAHbpcQ10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılOturup hayat muhasebesi yapım yanlış olan şeyleri düzeltmekle başlaya bilirsin. Yeni kararlar yeni hayat
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılUzman desteği almak dışında yapılacak her şey boş, bunu bilir bunu söylerim, yanlış anlama bu arada
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı. Hayırdır güzel arkadaşım sorunlarına ortak olalım bence yürüyüş iyi gelir dostlarınla paylaşmak onlara wnlwtip fikir almak seni rahatlatir.
10 YorumlaSevdiğin şarkıyı aç, bağıra bağıra söyle.
Tatlı ye, moralini yükseltir.
Kısa bir yürüyüş yap, kafan açılır.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Sana iyi gelecek şeyler düşünüp sana iyi gelen şeylerle ugraş
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAblam insanlardan uzaklaşmayı dene ben öyle yaptım, film izle müzik dinle. Bolca yürüyüş yap tamamen kendi iç sesinle başbaşa kal. Yalnızlık çok iyi geliyor.
10 Yorumla
1 yılHersey ust uste geliyor balim ama uzulmee allah verir sabri 😊😊
10 Yorumla
1 yılhayat böyledir.. ayakta kalmasını öğrenmen lazım vede unutma.. her zaman daha kötüsü vardır
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Mantı yap bol yoğurtlu soslu hiç birşeyin kalmaz 😂
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,3b cevap paylaştı. Meditasyon yapabilirsin veya spor çok etkili olur moralin düzelir ablam
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı. Bi duş al.. Negatif enerjilerden arınırsın. İyi gelir.
10 YorumlaKafanı dağıt mümkünse evden çık😀 hiçbir sorun çözümsüz değil ölüm dışında nasılsa
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 442 cevap paylaştı. yuruyus, alisveris, araba kullanma, bilgisayar oyunu biraz dagitir benim dikkatimi.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 yılUyu. Bitter çikolata ye. Kivi ye. Komik şeyler izle.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılKafanı dinlemek için herkesle irtibatı kes bir süre
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
1 yılBenim de bozuk.
Şarkı dinleyebilirsiniz.
10 Yorumla
1 yılBazen üst üste gelir ama bozma moralini hareketli müzikler dinle bi tatlı atıştır kahve iç
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu dönemler yükseliş dönemleri için gereklidir.
Hayatta iniş ve çıkışlar birbirini izler.
10 Yorumla
1 yılRabbim sıkıntını gidersin dua et inşallah geçer
19 Yorumla- 1 yıl
Bazen her şey üst üste gelebilir çoğumuzun başına gelmiştir muhakkak en iyi gelen şey duadır samimi bir dua yüreğine su serpsin inşallah
- 1 yıl
Senden, de
- 1 yıl
Kimsesizim deme Allah bize yeter
- 1 yıl
Doğrudur oluyor sabır az Rabbım selamet versin
- 1 yıl
Amin😊
1 yılMaalesef ben de aynı durumdayım. Seni rahatlatan, mutlu eden hobilerin varsa onlarla ugrasabilirsin. Yürüyüş yapmak, müzik aleti çalmak, resim yapmak her ne olursa
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılValla bende çok yoruldum bilsem sanada soylerdim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNe oldu sana böyle sen üzülünce benim de canım sıkılıyor 😞
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
1 yılMeditasyon yap kanal önerebilirim istersen
11 Yorumla
1 yılYemek tatli yap
12 Yorumla- 1 yıl
Ağladim bugün sonra dedimki bari ağlayan pasta yapiyim çok güzel oldu birazdan yicem
Kişilik & Karakter konusunda 15,8b cevap paylaştı. Her ne derdin varsa Allah yardımcın olsun abla 🌺
11 Yorumlahobi falan bul balık al ona bak cicek al balkonu falan susle tas boya bilmem iyi gelebiliyor
10 Yorumla- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat