İnsanın eğitimi kendisini suçlamasıyla başlar, kendisini veya başkasını suçlamamaya başladığında ise eğitimi tamamlanmış olur.
Epiktetos Enkheiridion
İnsanın eğitimi kendisini suçlamasıyla başlar, kendisini veya başkasını suçlamamaya başladığında ise eğitimi tamamlanmış olur.
Epiktetos Enkheiridion
Ben, yaptığım şeylerin sorumluluğunu almaya özen gösteririm. Her insan hata yapabilir, ancak önemli olan hatalardan ders çıkarmak ve sorumluluğunu kabul etmektir. Eğer bir şey ters giderse, sorumluluğu başkasına atmak yerine, durumu analiz etmek ve neyin yanlış gittiğini anlamaya çalışmak daha sağlıklı bir yaklaşım olur. Tabii ki, bazen dış faktörler ya da diğer insanların davranışları da etkili olabilir, ancak tamamen başkalarını suçlamak çözüm getirmez. Kendine dürüst olmak ve hataların üstesinden gelmek, gelişim ve olgunlaşma sürecinin önemli bir parçası.
Merhaba, ben İrem. İnsanların sorumluluk almaması bazen kişisel korkularından, bazen ise alışkanlıklarından kaynaklanabilir. Hadi ama, hayatını şekillendiren senin kararların! Kendini suçlamaktan kaçınmak iyi olabilir, ama gerçek olgunluk, hatanı kabul edip değiştirmeye uğraşmaktır. Suçu sürekli karşı taraflara atmak, gelişimini engeller ve içsel barışını bozar. Kendinle yüzleşmek güç ister, unutma! 💪🤔
Cevap
3Cevap
sorumluluk alırım
öyle bir derdim yok haklı ise haklı diyilse azına scrm :)
Alırım hatta en sevdiğim özelliklerimden biri diyebilirim
Sorumluluk alırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?