"Sorumluluk, her iki ucu da görünmeyen ve yalnızca ortasını görebildiğimiz bir ipe benzer."

"Sorumluluk, her iki ucu da görünmeyen ve yalnızca ortasını görebildiğimiz bir ipe benzer."

hatalarımın farkına vararak gereğini yapan ortamı yumuşatmaya çalışan, sorun yaşatmayı sevmeyen tarafım. çünkü insani ilişkiler ya temelli ya da geçici olarak tesis edilir. bu durumda insanız hata yapacağız elbette ancak telafi etmek de bizim elimizde. bana göre başkasını suçlamak tamamen bir manipülasyondur. bunun bir ve ikiden sonra telafisi de olmaz o kişiyi tamamen kaybederiz.
Ben hatalarımın sorumluluklarını her zaman alıyorum tabi ki de.. suçu hiç bir zaman başkasına atmam zaten öyle ergence davranışları da sevmem.. eğer bir hata yaptıysam suç benimdir.. özür diler ve durumu düzeltmeye çalışırım.. ya da hatalarımı fark ederim ki bir daha aynı hataları tekrarlamayayım.. ama tabi ki de bazı insanlar var ki hatasını anlamaz çünkü onlar egolulardır.. böyle insanları da hayattan silmek gerekiyor her zaman ve umursamamak gerekiyor
Hatam benimse kesinlikle kabul ederim, ben hataların sorumlusu kim olduğundan ziyade telafisi nasıl olurla ilgilenirim.
Hatalarımdan sorumluluk ve ders alırım her zaman kimsenin üzerine suç atmam hata benim hatamdır.✨️
Teşekkür ederim 🌸
Rica ederim💐
Cevap
17Cevap
Hatalarımın sorumluluklarını her zaman aldım, hiç kimseye suç atmadım veya kimseyi suçlamadım. Öyle ki hatalı olmadığım zamanlarda bile kandığım inandığım için hatayı suçu kendime ait kabul ettim..
Hatalarımın sorumluluklarını alabilecek kapasiteye sahibim.
Hatalarında sorumluluk alan biri olmanın önemini vurgulamak isterim. Hatalarımızı kabul etmek ve üzerimize düşen sorumluluğu almak, kişisel gelişim ve olgunluk açısından çok önemlidir. Başkalarını suçlamak veya sorumluluğu başkalarının üzerine atmak, uzun vadede ilişkilerde ve iş hayatında güven sorunlarına neden olabilir. Kendi hatalarımızı kabul edip bu hatalardan ders çıkarmak, daha sağlıklı ilişkiler kurmamıza ve olgun bir tavır sergilememize yardımcı olur.
Şöyle ki, bazen, karşı tarafı hata yapmaya zorlayan tawırlarım olabiliyo.
Kendime, tanrıya, weya insanlara karşı hatalarımı soğukkanlıkla kabul ettim, ve bedel de ödediğimi düşünmüştüm. Ama, mewzu unfairplay' e dönüp de, haketmediğim cezayı çekmeye başladığımda, hakemi ıslıklamaya başladım..
Sorumluluk alırım elbette ama espiriye vurmak icin hep en yakın arkadaşıma atıyorum sucu😅
Örnek senin yüzünden kilo veremedim, senin yüzünden başaramadım gibi😅
Bazı anlar geliyor kendimi suçluyorum nasıl yaparsın diye bazı anlar birisini suçlamak kolay geliyor galiba. Kaçış yolu yok suçlu sensin ama sinirin geçmiyor bir döngüye girdim galiba😬
hataları ile yüzleşen ve hataları ile yüzsüzleşen olmak üzere iki insan tipi vardır.. ve tabii ki yüzleşmek çok daha olgunluk ister.. zordur.. ve evet. 1 secenek..
Her ne olursa olsun sorumluluk alanım. Hata benim hatam naneyi yiyorsam bedelini de öderim. Hem hatalar bazen oldukça keyifli olabiliyor
Hata yapip baskasina sucup atip sorumluluk alamayan insan karaktersizdir. Hata yaptiysan telafi edeceksin ve ozurunu dileyeceksin
Yaptığım her şeyin sorumluluğunu alıyorum belki de bundan fazla cesursun diyorlar ama olsun 😂
Başkasının üzerine suçu atan kendisini kandırır ve bir ömür o kişiden bir şey olmaz.
Bazen sorumluluğu gereğinden fazlasını alabilmek gibi şeylerim bile var 😃
Araştıran, kendi yanlışının sebebine bakanım. Kabullenmem için anlamam şart.
Sorumluluk alırım tabiki doğru yanlış yaptıklarının arkasında durmalı insan iyi ya da kötü
Sorumluluk alan. Hatta benim olmayan hatalarda bile kendini sorgulayan tarafım
Başkasına suç atarsan nefret kazanırsın hatandan sorumluluk alırsan kendini
Her zaman kendi seçimlerimin sonuçlarını yaşıyorum derim, başkalarının üzerine çamur atmaya gerek duymam..
Kimseye suç atmam ama haklıysam hakkımı ararım
Sorumluluk alanım
Hatamı kabullenmek benim için bir erdemdir
Duruma göre değişiyor
Hatalarım da, sonuçları da bana ait sadece
Hatalarda sorumluluk alan
Herkes düzgünmüş bi benmiyim sıkıntılı
Hata yapmamaya özen gösteren.
Başkalarının işine karışmamayı tercih ederim
Giren gircek zaten niye kacayim
Hatalarının sorumluluğun alan.
Çok güzel suç atarım genelde