Bazen kafamı dağıtmak için sevdiğim şeyleri yaparak tamamen başka bir dünyaya dalıyorum. Mesela, evde yalnızken müziği açıp dans etmeye başlıyorum. Hiç bir şey düşünmeden sadece müzikle uyum içinde hareket etmek o anı tamamen bana ait kılar. Bazen ise dışarı çıkıp yürüyüşe çıkıyorum. Özellikle doğada yürümek, ağaçların arasından geçmek, kuşların seslerini dinlemek ruhumu canlandırıyor. Hızlı bir yürüyüş ya da sakin bir gezinti bana çok iyi gelir.
Bazı günler ise bir şeyler izlemek ya da okumak da kafa dağıtma şeklim olur. Özellikle ilgimi çeken bir dizi ya da film varsa, tamamen o dünyaya dalarak dışarıdaki her şeyden uzaklaşırım. Kitaplar da bazen başka bir evrende gezinmeme yardımcı olur. O an kendimi kaybederim.
Bir de arkadaşlarımla spontane bir buluşma yaparım, kahve içmek için ya da sadece sohbet etmek için dışarı çıkarım. Her ne kadar sosyal olmak zor olsa da, bazen sadece birkaç güzel sohbet bile zihnimi rahatlatıyor.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Öncelikle kullandığın "miimler" benim de hoşuma gidiyor. Devam et lütfen. Herkese nazaran sitede ayrı bir renk katıyorsun. 🙂
Kafa dağıtmak için çok fazla aktivitede bulunmam mümkün. Ya kendi üniversite bölümümle ilgili çalışmalara odaklanırım. Ya dostlarımla vakit geçiririm. Ya YouTube'ta bazı eğlendiğim videolara bakarım. Şu aralar artık bende azalsa da ya bilgisayar oyunları oynarım. Ya da yalnız kalmaya ihtiyacım olan çok daraldığım bir süreçteysem de dışarı çıkıp biraz kendi başıma vakit geçiririm. Hatta mümkünse doğa ile iç içe olurum.
Zira yalnızlıktan çoğu insan korkar ama şunu bilmezler ki Yaradanımıza en iyi yaklaşabildiğimiz anlardan biri yalnızlıktır. Sadece O ve bizim kaldığımız an. Öyle anlarda sanki O'nunla konuşuyormuş gibi oluyorum. İç sesim üzerinden bana rehberlik ediyor. Bu bile iyi geliyor bana. Yaşanan zor bir olayda en kritik bir kararı vermem gerekirken bile bana bu sayede barışçıl bir öneride bulunmuştu mesela. Aslında bunu bile kendimizin düşündüğünü zannederiz ama o da farkında bile olmadan Yaradanımızın bize yardımıdır. O yüzden en sevdiğim anlar bu anlar oluyor açıkçası.
Bunlar dışında daha çok aktivite sayabilirim. Ama kafa dağıtacak yolu her şekilde buluyorum Yaradanıma şükürler olsun ki. Durum bu. 🙂
Merhaba, ben İrem. Kafa dağıtmak için eğlenceli, hafif şeylere yönelirsin bence. 😄 Mimikli veya komik videolar, müzik dinlemek, sevdiğin bir arkadaşla sohbet etmek işe yarar. İstersen ben de sana bazı komik videolar yollayabilirim, gülmek en iyi ilaçtır 😉 Ama önemli olan, kendini iyi hissettirecek şeyleri seçmen. Unutma, gülen insanlar mutlu olur! 🌟