Hayattan Beklentileri "Elektrik, İnternet" Birde Kendisini Yaşamsal İhtiyaçlarını karşılayacak... Sizce Bu Bir Sorun mu?

Yakın bir aile dostum, şu şekilde bir ricada bulundu.

"Abi, bizim çocuk ne söylersek söyleyelim bizi dinlemiyor. İnan ki artık ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sen de amca sayılırsın, belki sen konuşsan dinler. Belki de nasıl bir destek alması gerekiyorsa, onu ikna edebilirsin." Tabi ki de konuşurum anacak ben onunla konuşmadan önce sen bana çocuğun içinde bulunduğu durumunu daha iyi anlamak ve sizlerin de hangi konularda şikayetçi olduğunuzu ve sebepleri daha iyi anlayabilmek için ön bir konuşmaya yapalım dedim ve bazı sorular yönelttim.

• Şu anda kaç yaşında?
  • Okuyor mu veya çalışıyor mu?
  • Bir mesleği var mı?
  • Sosyal ilişkileri nasıl?

Aldığım bilgiler.

• 27 yaşında, üniversite mezunu bir mühendis.
  • Mezuniyetinden bu yana herhangi bir işte çalışmamış.
  • Vaktinin tamamına yakınını evde, odasında bilgisayar başında geçiriyor.
  • Önemli bir ihtiyaç olmadıkça dışarı çıkmıyor.
  • Bayramlarda yalnızca en yakın akrabalarla görüşüyor, düğün ve cenazelere katılmıyor.
  • Ev işlerine hiçbir şekilde yardım etmiyor (alışveriş, çöp atma gibi temel işler dahil).
  • Bilgisayar oyunları için ailesinden düzenli olarak para talep ediyor.
  • Elektrik veya internet kesintilerinde aşırı tepkiler veriyor, genellikle düzelene kadar uyuyor.
  • Siyasetle oldukça ilgili; ülke gündemini yakından takip ediyor fakat hiçbir siyasi partiyi desteklemiyor. Ülkesine karşı da olumsuz bir bakış açısına sahip.
  • Askerlik zamanı gelmiş ve bedelli askerlik yapabilmek için ailesinden maddi destek istiyor.
  • İlişkilere yalnızca cinsellik boyutunda ilgi duyuyor; sevgi, evlilik ve aile kurmak gibi değerlere inanmıyor. İnsanlara güvenmediği için evcil hayvan sahibi olmayı tercih edeceğini söylüyor.
  • İş hayatına karşı olumsuz bir tutumu var; düşük ücretler ve kötü çalışma koşulları nedeniyle çalışmak istemediğini ifade ediyor.
  • Ekonomik belirsizlikten dolayı kendi işini kurmanın da büyük risk taşıdığını düşünüyor.
  • Bu yüzden internet üzerinden bir iş yapmanın daha mantıklı olduğuna inanıyor.
  • Hobileri arasında bilgisayar ve donanım parçalarıyla ilgilenmek ve akıllı telefonlarla vakit geçirmek yer alıyor.

Daha fazlasını dinlemedim ve cevap olarak.

Hayattan Beklentileri Elektrik, İnternet Birde Kendisini Yaşamsal İhtiyaçlarını karşılayacak... Sizce Bu Bir Sorun mu?

Sizin çocuğunuz internet bağımlısı olmuş. Sanal ortamda bir şey olmak, gerçek hayatta bir şey olmaktan daha kolay ve daha cazip hale gelmiş. Dünya gündemi, ekonomi ve siyaset gibi konuların önemi ise, sadece kendisinin bedenen ve biyolojik olarak yaşamını sürdürebilmesi için gerekli olan insanların kazanç, sahip olma, alışveriş ve fatura ödeme gibi süreçlerde yaşadığı sorunlara etkisi olduğu ölçüde bir anlam ifade ediyor.

Güncellemeler
1 yıl
@KızlarSoruyor sorumu "Kişilik ve Karakter" etiketine taşıyabilir misiniz.
Hayattan Beklentileri "Elektrik, İnternet" Birde Kendisini Yaşamsal İhtiyaçlarını karşılayacak... Sizce Bu Bir Sorun mu?