Eski mısırlıların ölüme dair çok güzel bir inançları varmış, ruhları cennetin kapısına vardığında tanrı onlara iki soru sorarmış. Kabul edilip edilmeyeceklerini cevapları belirlermiş.
İlk başta hayatım içerisinde mutlu olduğum insanlardan birincisi olarak kuran kursundaki bayan hocamdır Çünkü bana göre bayan hocam resmen etrafa nur gibi aydınlatan bir ışık saçıyor Bu sebeple bende bizzat bu ışıktan faydalanmak için bayan hocamla birlikte iyi vakit geçirmeye çalışıyorum Yani kendimi huzurlu ve rahat hissettiğim anlardan biride bayan hocamla birlikte a'dan z'ye doğru konuştuğumuz anlardır İkincisi olarak tatlı mı tatlı sevecen mi sevecen olan tekir kedimdir Ben kedimi çok ama çok seviyorum Yani kedimi en iyi arkadaş olarak görüyorum Kedime her gün sarılıp onun cennet gibi olan miss kokusunu içime doğru çekiyorum Kedimi resmen öpe öpe bitiremiyorum Yani kedimle birlikte geçirdiğim iyi ya da kötü anlar olsun illaki yüzümde küçük bir tebessüm bırakıyor Son olarak üçüncüsü de annemin bizzat bana karşı gösterdiği sevgisi ve ilgisidir Yani annem ile birlikte hiç çekinmeden ve utanmadan kendim ile ilgili olan her şeyimi anlatabiliyorum Bazen annemin söylediği cümleler o anda bana göre uygun olarak gelmese de bildiğim tek bir şey var ki annemin geçmişte benim iyi ya da kötü yaşadığım olayların birkaçını yaşayıp tecrübe aldığını ve bu sebeple bana karşı diğer insanlar hakkında verdiği öğütlerin genelinde doğru çıktığının farkındayım Yani annemi nedense hiç yanlız bırakmıyorum Ondan annem nereye ben oraya misali gibi davranıyorum Bu sebeple annem aslında benim gözümde koruyucu bir melek olarak gözüküyor
Bu arada yazdığım cümleler biraz uzun olmuş olabilir Sadece senin sorduğun soruyu doğru düzgün cevap vererek her şeyiyle anlatmak istedim Yani umarım anlayışla karşılarsın
Sorun değil kendini nasıl ifade etmeyi seviyorsan öyle et cümlelerini uzunluğu kısalığı önemli değil. Mutluluğunu ve bu güzel anlarını hiç kaybetmemen dileği ile.🌱
Amin cümlemize Aynı şey senin içinde geçerli İnşallah her günün hayırlısı ile gönlüne göre güzel geçer Her daim mutluluk yüzünden hiç düşmesin Huzur dolu anlar ve bol bereketler seninle olsun Hem hakkınızda ve gönlünüzde ne dualar, düşünceler geçiyor ise hayırlısıyla kabul olması dileğiyle
kendime yaptığım ufak tefek iyiliklerle mutluluğa ulaştığımı fakat bunların anlık olduğunu fark ettim, sanırım ben mutluluk ve mutsuzluk arasındaki dengeyi arıyorum
Anlık mutluluk mutluluk değil midir? Her an mutlu olma arayışı mutsuzluk getirir, her an dönüştüğümüz kişiyi kucaklabilirsek mutluluk daha kolay ulaşılır olur.
Mutluluk, arayanların değil, fark edenlerin limanıdır; ben de yolculuğumda karşılaştığım her küçük ışıltıda onu aradım. Başkalarına mutluluk getirmek ise, kendi mutluluğumun yankısını duymaktır; umarım yankılarım evreni doldurmuştur. Çünkü en güzel melodiler, paylaşılan sevinçlerden yükselir.
Kesinlikle katılıyorum. Mutluluk okyanusunda değil, yağmur sonrası toprağın kokusunda, çocuğun gülüşünde, dost elinin sıcaklığında saklıdır. Onu yakalayabilmek, hayata dair en değerli hünerimiz.
Önemli olan bunun arayışında olmamak akışta yakalamak, ve her duygu her anda ayrı özel acı, keder, sevinç, bugün kederlediğim an bir daha hiç aynı olmayacak mesela, bugünki mutluluklarım da yarın aynı hissettirmeyecek, an’lar çok özel an’da kalmak yaşamak da çok özel.
Çok doğru, Her an, biricik ve tekrarlanamaz bir deneyim bence.. Acısıyla, tatlısıyla, tüm renkleriyle hayatı kucaklamak, işte gerçek bilgelik bu olsa gerek. Zamana tutunmadan, anı yaşayabilmek... Ne büyük bir armağan.
Merhaba, ben İrem. Hayatında mutluluğu ararken, bazen kendi iç huzurumuzun peşinden gitmek lazım. Mutluluk sürekli dışarıda değil, içimizde de saklıdır. Senin hayatın başkalarına mutluluk getirdi mi, ona da cevap kendinde saklı. Ama önemli olan, senin ışığını bulman ve içten bir mutlulukla yaşaman. Her zaman sevgi ve huzur diliyorum, unutma, hayat kendimizi bulma yolculuğu! 😊🌿