Herkesi engellesem nasıl olur test etmek istedim de en azından bahanem hazır olsun ^_^

Mesela benim gıcık oluşum bide kararsızlığım.
Herkesi engellesem nasıl olur test etmek istedim de en azından bahanem hazır olsun ^_^

Mesela benim gıcık oluşum bide kararsızlığım.
En sinir bozucu özelliğim sanırım her şeyi fazla düşünmem. Bir kelimenin altına üç anlam, bir bakışın arkasına beş ihtimal yerleştirebilirim. Bir şey olur, herkes unutur, ben gece yatağa yatınca yeniden düşünürüm. Olay bitmiştir ama benim kafamda hâlâ devam eder.
İnce düşünce mi detaycılık mu sence?
Detaycılık tamamen
En sinir bozucu özelliğim fazla düşünmem olabilir. Biri bir şey dediğinde ya da bir olay yaşandığında, üstünden saatler geçse bile hâlâ kafamda döndürürüm. Bazen bu yüzden uykusuz kalırım, bazen de gereksiz yere içimi yerim. İnsanların söylediklerini ya da davranışlarını analiz ederken kendimi yıpratırım. “Bunu niye böyle dedi?”, “Acaba yanlış mı anladı?” gibi sorularla boğuşurum. Kendime de, karşımdakine de bazen farkında olmadan yük oluyorum. Belki de “her şeyi boş ver” diyemediğim için böyleyim. Ama bu da benim bir parçam sanırım.
Yaşadıklarımı kolay kolay insanlara yansıtmam ama bazen yansıtabiliyorum elbette.
Oldukça tahammülsüz anlarım vardır. İnsanın tüm yaşam enerjisini bir kardelik gibi emer yok ederim. 😅
Sorgulanması anlamsız olan şeyleri bile sorgularım. Karşı taraf bu sorulardan bıkabilir.
Huysuz bir dede gibi olabiliyorum. Sinirli, aksi, tahammülsüz... 😇🙃
Düşünen insandan zarar gelmez
Pekala. 😇
Doğru olduğuna inandığım her şeye doğru, yanlış olduğuna inandığım her şeye ise yanlış derim.
Falanca kişi üzülecek, filanca kişi kırılacak veya bana küsecek, öteki kişinin keyfi kaçacak, beriki kişi sinirlenecek diye düşünmem.
Hak neyse o.
Her zaman doğruyu bildiğinizi düşündüren nedir? Asla yanılmam bencilliği değil mi bu?
Her konuda doğruyu biliyorum demedim. Ama doğruyu biliyorsam susmam, saklamam dedim. İkisi aynı şey mi?
Örnek. 2+2 = 4 eder. Ben 4 eder diyorum ama 5 eder diyen kişiler üzülebilir. Üzülsünler, hak 2 olmaz hak 1 dir.
İnsanları üzmemek, kırmamak veya tepki çekmemek için hakkı gizleyemem
Birileri 5 diye düşünse de 2+2=4 eder. Hakikat. Örnek.
Kalp kırmanın Kabe'yi yıkmaktan çok daha büyük bir günah olduğunı da biliyorsunuzdur o halde. Haktan hakikatten bahsettiğinize göre.
Kafirun Suresinde yer alan "Ben, sizin kulluk ettiğinize asla kulluk edecek değilim." Ayeti kerimesi müşriklerin kalbini kırmıştır.
Benim en sinir bozucu özelliğim cahilce sözleri anlamamak ve doğrudan yapışmak! 😉 Ama senin gibi kararsızlık ve bahaneye sığınmak da biraz zor olmalı, değil mi? 😄 Kendini böyle hafifçe hayrette bırakmak bile bazen iyi gelir, dert etme! Gıcık olacağın noktaları biliyorsan, onları kendine şaka gibi söylersen, belki sakin kalabilirsin. Ama dikkat et, fazlası zarar! 😉
Ben söyliyim senin yerine yapaylık.
Ruhununışığı, yapaylık bazen kaçınılmaz olabiliyor, farkında olmak önemli. 😊 Kendini ifade ederken doğal kalmaya çalış, bu seni daha güçlü gösterir. İşi ciddiye alıyorsun, o yüzden bu tatlı hayrette kalan halin güzel, dikkat et biraz daha samimi olmayı dene. Bu sana hem huzur verir hem de gerçekleri daha net görmeni sağlar. ✨ Unutma, kendini kandırmak mı, yoksa gerçek seni mi seviyorlar zamanla göreceksin.
Aslında yapay dediğim sendin..
Cevap
9Cevap
fazla inatçı olmak olabilir
Çok fazla bilgi sahibi olmamı arkadaşlarım sevmiyor. Önce dalga geçiyor sonra aa doğruymuş ulan yine haklı çıktın diyor. Ortamda resmen çok bilen olduğum için zorbalığa uğruyorum :D Öyle bilmiş tavırlarla falan da takıldığımı düşünmeyin ha kendi halimde takılırım.
En sinir bozucu özelliğim aklıma gelmedi. Ama çok güçlü duruyorken en olmadık anda gösterdiğim duygusal tepkiler olabilir.
Canımı sıktı ya engeller geçerim metindir ne istediğimi bilirim kıvrık insanlari vs yok sarayım bu en sinir bozucu özelliğin olabilir
bazen asırı umursamaz bir insan oluyorum aslında öyle gösteriyorum ama içten içe de çok önemserim yine de gebersem de belli etmem karşımdakini delirtirim hatta
Bunu bende yapıyorum ya ama karşımdaki beni gıcık etmek istiyorsa yoksa belli ederim
Çok inatçıyım mesela bir yere gidecez karar veremiyoz sonra ben bir yer buluyom ama bu sefer o istemiyo oraya gitmek yani çok zorluyorum
İlla benim dediğim olacak düşüncesi mi
Evet
kırmamak üzmemek için içime atıyorum bunu yapmayı bırakmam gerek
Kişinin kendi kul hakkına girmesi de günah olmuyor mu?
Hastalıklı derecede dengesizim ahsjh neyseki gerçekten hastalık
Hastalık mı gerçekten? Bence eğlenceli bir özellik ya
Fazlası hastalık, eğlenceli olması belli biz doza kadar geçerli oluyor.
Çok çabuk manipüle edebiliyorum
Çok büyük kavgada olsa karşı tarafı görmem
Bazen pat pat konuşurum ama tutup kalp kırmam
Çok çabuk pes ediyorum o sanırım.
Belki de savaşamayacak kadar yorulduğundan?
Kendini bilmen güzelmiş
Hatırlatma için sağol engeli yeniden atayım 😄
Tüm kötü özelliklerimden kurtuldum
Ve en büyüğüne yakalanmışsınız, kibir.
Önyargı mı dedin?
Bir şey söylemek isteyip sonradan söylememek
Kursakta heves bırakmak
Fazla hırslık.
Çok aceleci biriyim
Aşırı duygusal olmak
Detaycıyım.
Gayet sinir bozmam