Belkide renksizdi hayat, ölümün pençesinde.. Tüm renkleri solduruyordu varlığı.. Peki ya kendi varlığının rengi neydi? Vakti gelince onu, hangi renk görecektik? Siyah mı? Beyaz mı? Yoksa renksiz mi?
Kendimize inanamıyor isek, bir başkasına nasıl inanabiliriz?
Her insan kendine inanıp inanmadığının farkına varamaz çünkü bilinçaltı insanı sürekli yönlendirir. Bilinçli yaptığımız pek çok şeyi severek yaptığımızı düşünürken bile bilinçaltının komutlarını uygularız ama benimsediğimiz için fark edemeyiz. Belki varlığımız renksizdir de biz renkleri kıskanmışızdır.
2
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Son cümleden kitap bile çıkarılır elinize sağlık. Belkide.
Öyle bir sorunum yok şükür. kendime güvenim her zaman tam. İsteyen dilediğine inanabilir. Umrumda değil. İnsanlar beni benden tanıyacak ya da tanımayacak.😀 Kendimize neden inanmıyoruz ki jfjf Biri kendine inanmıyorsa kendini sevmiyor demektir , özgüveni yok demektir. Bu da güzel bir şey değil. 😀 Kendini sevmeyen birini kim neden sevsin? Kendine güvenmeyen birine kim neden güvensin evet 😅 İnsan ilk önce kendisinden emin olmalı , kendisini sevmeli 🙂 Birine inanmak istiyorsam bunu istediğim için yaparım. İlk önce gözlemlerim... İnanmak isterim , güvenimi kırıp kırmamak onlara kalır. Herkese güvenmem, güvenmem için istediğim kişiye fırsat veririm sadece... davranışlarına bakarım. Herkes karakterine göre davranır. Bu benim suçum değil. Bir nevi risk gibi düşün. Tek kullanımlık şans. Ve o şans kötüye kullanıldığında bir daha vermezsin... Her insan kesinlikle aynı değil. Bu illa duygusal ilişkiler için söylemiyorum. Aile , arkadaşlık tüm herşeyde geçerli. İyi insanda var kötüsüde. Sonuç olarak herkes kendine yakışanı yapar. 🙂 Sen kendine güven gerisini salla umursama 😄keyfine bak yani takma kafaya
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Öyle bir sorununuz olmadığına sevindim. Ahaha manifesto diyorsun yani : ) Aaa cok doğru.: ) Kesinlikle herkes karakterine göre davranır. İyi bir analizciymişsiniz ama tebrik etmek gerek.
Ah ah keşke kelimeler kadar kolay olsaydı inanmak.
Bende öyleydim ama bu özelliğimi biraz biraz kırmaya çalışıyorum... Önce kendimize inanıp, güvenip, sevmeliyiz bu hayatta sonra başkalarına inanmak, güvenmek, sevmek gelir zaten... Sen önce kendini benimseyip kabul etmelisin ki... İnsanlarda seni olduğun gibi kabul etsinler... Sen kendinden nefret edersen insanlarda sana buna göre davranır...
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Adım adım bile olsa kıracağınıza olan inancım tam. Elbette haklısınız.
Beyaz 🤩 Çünkü her rengi içinde barındırır ışık, kırıldığında bunu görebiliriz ortaya gökkuşağı çıkar 🥳
O yüzden hayat baya baya renkli ki bunu deniz altındaki yaşamda da görebiliriz.
Yasam bunu istiyor. Çeşitlenmeyi, farklılaşmayı ve çoğalmayı. Yoksa eşeysiz üremede kalırdık eşeyliye geçemezdik.
İnsan zaten inanmasın ya inanmak iyi bir şey değil, gerek de yok 😂 Kendisine güvensin. Yeteneklerine, düşüncelerine, yapabileceklerine.
2
14 Yorumla
Soran
1 yıl
Vattt Ben onu siyah zannediyordum ya yanlışın olmasın : ) İkinci paragrafın girişinde takildim ama toparladım sorun yok. ahahha Geçmeseydik daha iyidi bence doğa icin bir tehdit daha ortadan kalkardı
İnanmak ile ilgili kısmla ilgili düşüncelerine bir paragraf açmak istemiyorum. çünki bu konuda farklı düşünüyor gibiyiz : ) ama saygı duyarım her zaman.
Önce kendimize inanıcaz Psi. Bu konuda istediğimiz kadar bencil olabiliriz bence. Önce içsel dengemizi bu şekilde sağlamamız gerekiyor diğer her şeyden bağımsız olarak. Ondan sonra yine ölçülü ve dengeli bir şekilde bünyeye katıcaz diğerlerini.
Odak ve başlangıç noktamız kendi benliğimiz olacak, olmalı. Başka türlüsü daima hezimete uğratıyor..
2
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Ooo zor ya kendine inanmak... Tabiki dediklerinde haklı olabilirsin. Dengeleri sağlayabilmek mühim olan ve benim yapamadığım.
Başkaları yapıyorsa ben de yaparım desen bile kendine özgüvenin artar😄 Ben mesela tarihe adını yazdırmış kişilerin hayatlarını izlemeyi öok severim belgeseli çıktığında. Zorlu koşulları nasıl atlatmışlar, hangi yollara başvurmuşlar, ilham da alırım onlardan.
Toplum olarak örnek ve ilham olmayı beceremiyoruz maalesef. Olabilen hayatlara yakından bakmak da mantıklı bir seçenek Psi🙃