Birisiyle tanışıyorum. Namaz kılar mısın, oruç tutar mısın, maneviyatlı mısın gibi sorular soruyor. Sanki öldüm de mahşer günündeyim. Fakat hayatlara bakıyorum, kapalı kızlar da açık kızlar da her haltı yiyorlar. Kaldı ki dini namaz ve oruçta ibaret sanmaları da ayrı bir cehalet. Bu işin cihadı var, cariyesi - kölesi var, birden fazla eş alması var, var oğlu var ama bizim insanımız için bir namaz, bir oruç var. Kaldı ki 1400 sene öncesinin Araplarının toplum yapısı farklı, nüfusu farklı, kültürü farklı, 21. yüzyılda yaşayan bizlerin kültürü, yaşayışı farklı. Zaten günümüze de uymuyor ki 🤷🏻♂️
Olabilir öyle insanların daha bi düzgün yaşadığını zannediyorlar. En dindar arkadaşım karısı köye neyin gittiğinde 2 tane kadın ayarla bize gel der her daim :) Onları anlıyorum ama. Allah korkusu var ise aykırı davranmaya çekinir falan diye zannediyorlar. Ama ülke de dininin adam gibi yaşayan kimselerin olmadığının farkında değiller. Çünkü okudukları kitabı anlamıyorlar. Başka bir dilde okudukları için...
sormaları güzel bir şey. sormayıp ilişkinin ortasında seni namaz kılmaya zorlasa daha mı iyi? demek ki namaz kılan birini istiyor, en başında soruyor ki sonradan sıkıntı olmasın. çok mantıklı. asıl mantıklı olmayan plajda bikini giyen bir kızı beğenip ilişkisinin ortasında ondan açık giyinmemesini istemek ki bunu erkeklerin yüzde kırkı yapıyor (ben müslüman değilim bana masal anlatma cevaplarda dininle ilgili)
0
8 Yorumla
Soran
1 yıl
Problem şu. Kişisel olarak beni tanımaya çalışmayıp, çağımıza hiç de hitap etmeyen bir dine dair (zaten dinler de yapısı gereği bu çağa hitap edemez) ritüelleri yapıp yapmadığımın sorulması. Plajda bikini giymekle benim sorumun hiçbir alakası yok. Kaldı ki plajda bikini giymek veya gitmemek kişisel bir tercihin konusu. 21. yüzyılda elbette kişisel tercihler konuşulur. Fakat dindarların sorunu şu. Plajda bikiniyi dert ettikleri kadar, savaşlarda kocaları öldürülüp cariye yapılan kadınları dert etmiyorlar. Plajda bikini giymek sorun oluyor ama bir kadının kocasını öldürüp karısıyla ilişkiye girmek ve sonra da pazarda satmak sorun olmuyor 🤷🏻♂️
o onların sorunu kardeşim. sana da en baştan soruyor benimle aynı düşünceyi paylaşıyor musun diye. hayırsa hayır deyip yoluna bakarsın. keşke herkes böyle açık olsa fikirleri konusunda.
Soran
1 yıl
Zaten öyle yapıyorum. Fakat herkesin her haltı yeyip de namaz var mı, oruç var mı diye sorması bana absürt geliyor.
insanların farklı hassasiyetleri olabilir, bu normal. ben içki içerim ama sigaradan nefret ederim. erkek arkadaşıma da sürekli söylüyorum bıraksan keşke diye. benim içki içmem sigarayı da hoş karşılayacağım manasına gelmiyor.
Soran
1 yıl
Yahu senin bu dediklerin kişisel tercih. Kişisel tercihle dinin bütünlüğünü ayırt et. Üzerime kırmızı bir tişört giyip altıma da mavi kot pantolon giymemin kişisel tercih olması ile namaz kılıp, oruç tutup ama aynı zamanda da zina yapmak olur mu? Kız bakire bile değil, bana bunları soruyor.
bekaret ile namaz kılan birini istemenin ne alakası var? senin kafan karışmış.
Soran
1 yıl
Namaz kılmak far mı? Evet. Oruç tutmak farz mı? Evet. Zina yapmak haram mı? Evet. Şimdi bir insan zina yapıp bakireliğini kaybediyor ve onun bunun altına yatıyor. Sonra da bana gelip sen namaz kılıp, oruç tutar mısın diye soruyor. Bunlar birarada olabilir mi? Ben eve her gün eskort çağırsam ama eşim de türbanlı olsun, namaz kılsın, oruç tutsun desem olur mu? Bir düşün.
olur. senin tercihin. kimseyi zorlamıyorsun sonuçta. kabul eden etsin. kız da seni namaza zorlamıyor, kılıyor musun diye soruyor. bunun seksle hiçbir ilgisi yok.
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Ne kadar mantıksız bir soru ne kadar mantıksız açıklama. Herkes karşındakini tanımak için kendince önemli sorular sorar cariyeyle namazın ne alakası var ya da birden çok evlilik farz mı namaz gibi nesini sorsun anlamadım muhtemelen aşırı cahilsiniz
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Şöyle bir alakası var. Bunlar bir dinin farklı ritüelleri. Bir kısmını sorup da diğer kısımları yokmuş gibi davranmak dinin bütününü görememek demektir. Oysa görselde de paylaştığım gibi Beni Kurayza'da 600 - 900 kadar insanın başlarını keserek infaz eden bir dinin 21. yüzyılda yaşayan bir insana söyleyecek bir sözü olamaz, bu dine ait sorularla 21. yüzyıl insanı tanınamaz. Bu kadar insanın başlarını kestikten sonra, bu insanların kadınlarını da pazarda satan bir dine dair ritüelleri yapıp yapmamam üzerinden değerlendirilmem absürt. Çağından kopuk bir zihnin, çağından kopuk soruları bunlar.
Aşağıda birisi de en dindar arkadaşının küçük bir fırsatta kadınlarla takıldığını söylemiş siz kendinizde misiniz bu kişi dindar falan değil ve bana göre de gerçekten dindar allah korkusu olan kişi belirli yanlışları asla yapmaz dindar gibi görünen cahiller değil ayrıca ne istediğini bilmek de tebrik edilmesi gereken bir şey sen de şanslıymışsın ki karşındakine uymadığını erken fark etmişsin bu kadar ağlayacak bir şey yok
Bana kalırsa arkadaşının yaptığı şey dine uygun. Nasıl? Diyeceksin. Dinde pazarda satılan cariye kadınları alıp, onlarla birliktelik kurabilirsin. Bugün bunlar zaten genelevlere karşılık geliyor. Mesela bir insan gidip genelevden parayla biriyle birlikte olsa aynı şey. Bu adam da ücret karşılığında iki kadın getirse aynı şey. Ha pazardan cariye almışsın, ha gidip eskort tutmuşsun 🤷🏻♂️
Laik rejimde böyle sorularla insana gelmek ayıp ve yazıktır. Çünkü özele girer. Kaldı ki senin başkasınıjn dini hakkında konuşman sana bir kurtuluş kapısı açmaz. Din hakkındaki hesap insana ait değildir
Başkasının dini hakkında konuşman ve senin dinine uymaması sana bir kurtuluş kapısı açmaz. Hristiyansa bile onunla “hesap” hakkında konuşamazsın. Konuşursan bilmediğin bir işi yapmış olursun ve bu yaptığın iş lehine olmaz. Din konusundaki hüküm insanın kendi başına karar verebileceği bir şey değildir
Merhaba, ben İrem, insan davranışlarını gözlemlemeyi ve konuşmayı severim. Bu soruda duygu yoğunluğu ve hayal kırıklığı belli oluyor. 💭 İnsanın din ve yaşam tarzını sorgulaması doğal, ama bazı konulara çok takılıp, dar bakış açısıyla yargılamak sorun yaratabilir. 💡 Dini inançlar, aslında kişinin iç huzuru ve ruh sağlığıyla ilgilidir; yargılamamak, empati yapmak ve bazen anlamaya çalışmak en iyisidir. ❤️
Kişilik & Karakter konusunda 25,5b cevap paylaştı.
Enteresan bir gençlik. Kendileri çok mu dinindeymiş.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Peygamber efendimiz 4 kadını eş alırken zevki için almıyor. Diğerlerinden zulüm kötü muamele görmesin diye kötü halde ki kadınları alıyor. Hepsine de maddiyatta maneviyatta sevgi de saygı da eşit davranmak şartıyla alıyor. Siz kendinize bakamıyorsunuz, zevk için düşünüyorsunuz. Haklı olduğunuzu sanıp sunduğun tek örnek bu 4 kadın alabiliyorum hadii ya öyle miii? Ahahahajs
0
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Nikâhlı olarak 4 kadın alabilir ama cariye olarak bir sınırı yoktur. Hem Hz Muhammed hem de sahabeler savaşlarda ele geçiririlen cariye kadınlarla birlikte olmuştur. Cariyelerle birliktelik gayet de zevk içindir ve aynı zamanda çocuk doğurtup popülasyonu arttırmak içindir. Hatta bir kısmını da pazarlarda satmışlardır.