Acil taktik önemli konu yalvarırım (biraz uzun ama hepsini okuyun bana tavsiye verin lütfen çok sıkışık durumdayım 🙏🏼🥹)?

Şimdi benim iki arkadaşım var adları şey olsun ayse Fatma. Ayse ile Fatma 3 yıldır arkadaş bunlar kurtulur Fatma aysenin en sevdiği tigi kırdı ayse de Fatma ile yolları ayırdı sonra işte bi akşam beni ayse aradı dedi ki Fatma senin arkandan bunları diyo ben fatmaya karşı delirdim çok kırıldım (Fatma ile biz dönem başında şey konuştuk sözde ben fatmayi rahatsız ediyomusum ondan biz konuşmadık) sonra aysenin bana bu dediklerini uzunca düşündüm taşındım dedim boş ver olmuş bitmiş ben önüme bakmalıyım dedim belki doğru değil falan dedim. Benim 3 yıllık arkadaslarim var (dı). onların adları da canan ile yasemin olsun. Ben bu ikisine Fatmanin benim arkamdan söylediklerini söyledim deidm böyle demiş arkamdan falan filan. Her neyse
Sonra bu canan ile yasemin nedense biandan benle aralarını açtılar anlamadım umursamadim. d sonra işten ben salıdan beri okula gitmiom rahatsizim bunlar yanılmıyorsam çarşamba günü konuşmuş ben tam Fatma ile aramız düzeldi sandım ama bu ikisi Fatmanin atıp tutmuşum gibi kıza söylemişler kızda bana yazdı dedi işte hayırdır niye arkamdan atıp tuttun falan da filan sonra dedim bu bu ayse bana senin hakkında böyle konuştu ben bunları dedim başka ne dediğimi hatırlamıyorum dedim bisi dediysem de cidden o anki sana olan kırgınlığıma sinirimden söylemişimdir sonra bunun ne kadar yanlış olduğunu anladım iyice düşündüm dedim duzgun bir karar aldığım için ve senlede aramız düzelince bende daha bu konuyu açmak istemedim dedim ama dedim ben dedim aysenin dediklerinden sonra düşündüm taşındım hayat felsefem değişti görüp duymadığım ya da suphelenmedigim şeye asla inanmam dedim karşı taraf onun söylediğini söylemediğini dese bile şahsın kendi ağzından duymak daha sağlıklı yalan söylerse kendi kaybeder yanlışmiyim?
Ben ne olursa olsun bu hayatta hep affedici oldum kendimi fatmanin yerine koydum canan ile yasemin gelip böyle dese derim işte konuşmuşsa konuşmuş pişman olmuştur hatasının farkına varmıştır derim yani isterseler ak ya da kara desinler banane abi.
Acil taktik önemli konu yalvarırım (biraz uzun ama hepsini okuyun bana tavsiye verin lütfen çok sıkışık durumdayım 🙏🏼🥹)?