Selam. Birkaç gündür ne uyanmak için, ne de yaşamak için bir sebep bulamıyorum. Haydi bana sebep söyleyin? 🙃🥺🙏

Selam. Birkaç gündür ne uyanmak için, ne de yaşamak için bir sebep bulamıyorum. Haydi bana sebep söyleyin? 🙃🥺🙏

insanı yıkıma götüren durum... zira dert edindiğiniz şeyler aslında dünyevi şeyler değildir. neticede iyi kötü yaşamaktasınızdır da, yaşamak istediğiniz hayat bu değildir. bünye dünyaya ayak uyduramamaktadır yine de dışarıdan bakınca bu uyumsuzluk hemen göze çarpmaz. hatta bazıları gayet uyum için de olduğunuzu bile düşünebilir. aslında çok da hakiki sıkıntılarınız da yoktur ama işte ne bileyim, şöyle sonuna kadar gidebileceğiniz, tutkuyla bağlandığınız bi şey yoktur hayatta. ha sevdikleriniz vardır, yapmaktan hoşlandığınız şeyler vardır da anlamlandırılamayan bir aidiyetsizlik de söz konusudur. yani müthiş belirsizliktir hayatınız. hoş herkesinki de böyledir ama... intihar filan değildir aklınıza gelen, ölmeyi isteyecek durumda değilsinizdir. depresyon da değildir.
ama hep içinizden şunu söylersiniz: bu değil, böyle değil... vel hasıl bu durum, öyle ya da böyle herkesin kapısını en az birkere yoklamıştır. insan kendi içine baktıkça, bu gibi tatsız durumların yaşanması kaçınılmazdır. ama zamanla bir şeyler değişir. bu durum ömrübillah sürmez. umarım sürmez. çünkü neticeleri pek hoş olmayabilir varlık sorunsalının son noktası. varlığın anlamsızlığına karar kılmış kimselerin sonuç cümlesi.
Ama şu cümle ayakta tutar her zaman sevdiklerin için yaşa
Onlar hayatta ya da değil ama onlar için yaşa görsünler seni
Hımm güzel söyledin bak😄
Biraz uzun oldu.
Teşekkür ederim
Yorumunu da şimdi okudum. Teşekkürler Hande 🌸
Rica ederim pro🙂
Hakkında çok fazla gözlem yapma fırsatım olmadı. Eğer hatalı bir bilgi verirsem, lütfen beni uyar.
28 yaşında, gencecik bir insansın. Anladığım kadarıyla profesyonel bir sporcusun. Başarılısın ve yeni başarılar kazanabilecek bir potansiyele sahipsin.
İyi bir insan olduğunu düşünüyor, mutluluğu hak ettiğine inanıyorum.
Peki, sen neden yaşıyorsun? Ailen için mi? Yoksa bu zamana kadar ölmeyi beceremediğin için mi?
Peki, neden yaşamayasın ki? Neden güzel bir hayat sürmeyesin?
Biraz düşün. 🙃
Benden büyüksün, sana tavsiye vermek haddime değil. Yine de naçizane birkaç şey söylemek isterim kabul edersen...
İnsan nefes alıyorsa, hala umut var demektir. Kötü anlar gelip geçer; mutluluğa yeniden ulaşmak mümkündür. Sabırlı ve umutlu olmak gerekir.
Elini yüzünü yıka, temiz hava al. Gökyüzünü izle, ormanda dolaş. Doğanın güzelliklerine bırak kendini. Orada, yaşamak için birçok neden bulacağına eminim.
Her şeye rağmen "iyi ki varım" demelisin. 😇
https://www.youtube.com/embed/yabPvDQGbEA Peki, sen neden yaşıyorsun? Ailen için mi? Yoksa bu zamana kadar ölmeyi beceremediğin için mi?
Yorumun çok güzel kardeşim teşekkür ederim.
Bu yorumuna cevaben ikisi için de...
Ölüm yok. Pes etmek söz konusu dahi olamaz.
Durmak yok. Yol uzun, yürüyecek yolumuz, yaşayacak umudumuz var. 😇
Beğenmene sevindim.
Rica ederim. 🌟
🙏
Tabii sen bekar olduğun için öyle düşünüyorsun ama benim bir oğlum var eşim var. Öncelikle oğlumun geleceği için rahat yaşaması için uyanmam lazım. Sonra da başkaları için onlar da üzülmesinler diye.
Allah bağışlasın
Amin kardeşim 🤲
cennet mutluluğu huzuru sanki cennetteymişsin gibi gülmeye çalışsan bile gülersin sanki cennetteymiş gibi sevinmeye çalışsan bile sevinirsin kız şöyle tatlı emojiler bak şöyle kızlı erkekli emojiler, iç organlarımızın yiyecekleri yutuşumuzun animasyonuna bak. koreliler bu animasyonu daha çok yapıyor mesela tıkla ve izle gerçekten sarıyor. izledikçe bir tane daha izleyesim geliyor diyorsun. kafelere git sıcacık şekerli sütlü kahve iç latteden onun lezzeti bile yaşam enerjisi veriyor nefes almak kolaylaşıyor her şey daha güzel bir hal alıyor zevk almaya başlıyorsun daha 10 numara 5 yıldızlık oluyor 🔟 ✋ 🌟
animasyon derkende çizgi film animasyonu yani
Teşekkürler :)
güzel tavsiye değil mi 🍿🙂
Evet güzell
Selam! Öncelikle şunu bil: Bu duyguları yaşamak tamamen insani ve geçici bir durum. Bazen bulutlar çok kalın olur ama güneş hâlâ oradadır 🌞. Senin hayatın güzel anılarla dolmaya değer... Küçük bir kahve molası, bir dostun samimi sohbeti, sevdiğin bir şarkı… O minicik anlar seni hayata bağlar. Kalbinden geçenleri birine anlatmak da iyi gelir. 🌸 Unutma, yalnız değilsin! 🙏💪
Ah İrem, keşke o kadar kolay olsa. Bir sorsana? Biriyle konuşmaya mecalin var mı, bir kahve içecek halin var mi diye.🙃
Ah be ProFighter, bu hayatta bazen her şey üst üste gelir, insanın içi öylesine ağırlaşır ki... Kahveye güç kalmaz, insan sohbete sarılamaz. Ama anladım ki içinden geçenleri yazacak enerjiyi bulabildin, bu bile müthiş bir kıvılcım. Sana saçma gelebilir belki ama o kıvılcım da bir yaşam belirtisi işte. Şimdilik hiçbir şeyi çözmek zorunda değilsin; sadece kendine zaman tanıyacaksın. Anlasın diye değil, sen biraz rahatla diye buradayım 🌟🙌
Sus yalancı
Cevap
11Cevap
Benim için yaşamanın bir anlamı yok. zaten sık sık ölmeyi istiyorum ve düşünüyorum ama içim de küçük umut yüzünden yapmıyorum. çünkü hayat çok anlamsız geliyor. ne bir sevgi var ne de mutluluk ve huzur var hayatımda..
Aynen bu aralar 2 kelime yazmak telefonu elime almak bile yük geliyor bana. Yemek yiyemiyorum kimseyle sohbet edesim gelmiyor. 😔
neden kankam anlat dinlerim?
Ben de bilmiyorum ki sebebini, bulamıyorum sebep... Düşünüyorum... Yok, yataktan çıkmadım yemek yemiyorum 2 gündür mesela, istemiyorum yiyemiyorum istesemde...
anladım kankam geçicidir belki de
Umarım yoksa ben geçicem bu dünyadan
"Sebep aramayı bırakıp, küçük bir adımla başlayarak" sebebini kendin yaratacaksın. Hadi bugün sadece bir pencere aç. Belki kuş sesi olur, belki serin bir rüzgâr… Ama bir yerden başlar..
Umarımmm
Yaşamak için bir sebebimiz yok. Yaşamak için amaçlarımız var. O amaçlar kaybolduğu zaman ise boşluğa düşüyoruz.
Demek ki ben amaçsizım
Amaçsız değilsin bence belki de monotonluktan sıyrılman gerek..😊
Umarim yaparim
Başta bi soğuk ama girince alışıyosun ondan bence ahdhdh
Ne hahahhahaha
Hahhahahh buluyorsun da ya
her zamann ahshdsh
ahhshshhss
Ailem sevdiklerim bana verilmiş bu yaşam hakkını heba etmemek ve filmin sonunu öğrenmek
Madem geldik bari yaşayalım en güzelinden
Aynen ya
Bir daha dünyaya gelmeyeceksin, garanti
Oo mis o zaman 2. kez eziyet çekmicem demek ki
Çekme
🙏
Kendini seven insanlar eziyete göz yummaz
@sosyetic_sheqiil doğru diyorsun abla bak bu sözünü kazıdım aklima
Allah'ın kulu olmak gadası
En yeterli sebep budur
selaaam. yasamak icin güzel nedenler oldukca fazla bazilarimiz intihari dusunurken bazilarimiz hastane koselerinde keske iyi olsam , bende kossam, keske o hatayi yapmasaydim veya yasli dediskolarimiz, babanniskolarimiz genc olup hayati yeniden yasamak istiyo çünkü yaslandiklarina uzgunler ve hayatin keyfini cikarmasini biliyorlar bizde ilerde pismanlik yasamamak icin her animizin tadini cikarmaliyiz ornegin kuslar otuyoo bence cok guzel bir sebep ormana gidip mangal yapmak sevdigin insanla bence buda harika bir sebep. cicek koklamak ve toplamak gibi daha niceleri. yasamak isteyene sebep cok.🌸
Ne güzel yazmışsın 😵💫
🌸🌸
42 yaşındayım haftanın 4 günü spor yapıyorum evlerım var ama anne ve babamla yaşıyorum kira gelirleri ile hayvanlara çocuklara yardım ediyorum. Arabanın arkasına yem mama koyup dağıtıyorum. Kendım ıcın hayallerım de bitmedi henüz.. Yaşamak ıcın bırden fazla sebebım var çünkü birilerinin ışıgı eli ayağı oluyorum. Hatta doğru ınsanı yakalarsam evlılık hayalim bile var :)) kimin ne dedıgını umursamam doğru bıldıklerım bana yetıyor ve asla kımseyı kıskanmam haset etmem..
Kendı ımparatorlugunu kurarsan yaşamdan keyif alırsın kısaca..
Ne güzel
Öncelik su sözle başlamak isterim hiç bi canlı kendi canını almaya yetkili degil hz. musa burdan yola çıkarsak intihar sadece insama degil diğer varlıklara da yasaklanmistir sorunun cevabi tam olarak budur egerki gerçekten biseyden memnun değilsen caba sarf edip daha Guzel hayat sartlarina ulasmak lazım her seyin düzelmesi sadece çabaya bagli kilinmistir özetle seni uzen sey ne olursa olsun gez spor yap kendine odaklanki unutabil caba göster daha iyi hayatin olsun kafana takmamayi ilke edin
Gücüm kalmadı ki...
Değerli kardeşim anlıyorum seni zor zamanlardan geçiyorsun olabilir bunlar Benfe bi kizi seviyorum örnek ama imkansız gibi bunun için yaşamamak sacma olur yani bana bakmafi diye üzülmek yda bende istediğim hayati yaşamıyorum caba sarf ediyorum boraz param olsunda iyi hayatim olsun hayat türlü engele ragmen savasmaktir
Teşekkür ederim ama mesele kız değil
Söylüyorum hemen profig; senin şikayet ettiğin hayat bir başkasının hayali olabilir. Yaşamak güzel şey, insanca yaşayabilmek. İnsanların hayatına dokunmak, topluma faydalı bir birey olabilmek. Kendini zengin kılmak, etrafı gökkuşağına🌈 çevirmek. 🥂🌟
Benim hayatım başkasının hayaliyse tebrik ederim demek ki yaşamıyor
Kemoterapi gören bir hastaya bir saat rahat nefes almanın kıymetini sor. Veya tuvalete gidemeyen yatağa bağlı bir hastaya sağlıklı olmanın kıymetini sor 💁
Güzel dedin🙏
Çünkü ben kardeşimin kemoterapi dönemini gördüm. Bu yüzden yaşamanın kıymetini hayatın önemsiz şeyler için ➡ heba edilmemesi gerektiği kadar değer verilmesi taraftarıyım. 🌾
Çok geçmiş olsun abla...
Kaybettim maalesef kardeşimi bu hastalıkta geçmiş olamaz yani.:/
Yaa Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ablam 😞
Zaten yeri cennet iki buçuk yaşındaydı☹️
Ya miniğim benim çok üzüldüm 😓
😑
❤️
Bende bazen öyleyim hiçbir şey yapasım gelmiyor aynı senin dediğin gibiyim isyan etmemek gerekiyor her halimize şükretmeliyiz şöyle düşün eli ayağı olmayan var Gazze’de savaşta bir sürü kişi şehit oldu
Keşke ben de ölsem
Saçmalama öyle deme 🥹
🤦🏻♂️🤦🏻♂️
Dünyada hâlâ sevgi var ve bu en büyük umut. Bir cocugun gözlerinin içine bak , bir kedinin, bir köpeğin bir çiçeğin var oluşunu izle. Sadece olduğu için var ve o oldu diye dünya güzel. Sevdiğin bir yemeği ye, en sevdiğin filmi izle , ya da geçmişte yaşadığın sevgi doku bir anı zihninde oynat iyi gelir
Nefes aldığın hayat senin tüm güzellikler senin için.. doğa tüm güzelliğiyle yaşam sana kucak açıyor.. kuşlara bak her sabah su içip şükür ediyorlar başlarını kaldırıp.. ayçiçeği hergun güneşe doğru dönüp açıyor.. sen ki insansın mantık sadece sana lutfedilmiş tüm bu güzellikleri görmen algılaman için.. yaşamı nasıl sevmezsin bu hayat senin.. koş çimlerde ayağın toprağa bassın kokla hisset yaşamı..
Belki şu an sizi seven biri yok ama elbette gün gelecek ve herkesten daha çok mutlu olacaksınız , hiç bir şey baki değil elbette her sıkıntı ve yokluk geçici baki olan Allah'ı unutmamak ve sürekli ona sığınıp dayanmak lazım
Doğru diyorsun ama ah işte.
Bir şey söylemek istiyorum zannediyoruz ki her şey aynı gidecek, size bir şey anlatayım ben on yıl önce geceleri uyuyamıyordum düşünün günde bir saat uyku ile yıllarca geçti , sonra hem gece hem gündüz uyuyordum çok mücadele ettim baktım hiç bir şey değişmiyor. Sonra iki yıl önce tekrar terapiye başladım hiç bir şey değişmiyor sandım meğer yollsr açılmış ve çok şükür her şey düzene giriyor, çok anlayışsız bir aile yapısına sahibim ama Allah'tan başka sığınacak kimseler yok ben ona dua ediyorum ve yemin ederim artık gözlerimle dualarımın kabulüne şahit oluyorum, düşünün o size o kadar değer veriyor ki sizi yaratmış ve ona dönmenizi bekler
Hayat ölmeyecek kadar güzel
Bana da güzel gelse keske. Okudum bu arada
Bu duyguları tanıyorum, sanki geçmişten gelen sevda ile konuşuyor gibiyim , umudunu kaybetme lütfen
Tamam o zaman teşekkür ederim
Rica ederim
Hayallerim var umutlarım var, yaşamak istediğim ama henüz yaşayamadığım günlerim var. Ailem ve sevdiklerim var. Beni düşünen benim için çabalayan birkaç insan var hayatımda. O yüzden yaşamak için çabalamak gerek abicim 🙃🙂
❤️
Bu dünyaya gelmişsin elhamdüllilah ve Allahin izniyle en iyisini yapmaya caliş Allah af ve afiyetle bi hayat ve af ve afiyetle bi ahiret nasip etsin hepimize 💝
aminn
Bugün kötü olabilir ama yarın bambaşka bir sayfa açma ihtimali hep var. Bu ihtimalin varlığı bile umut demek.
Her açılan sayfa daha yırtık oluyor bende.
O zaman kalemi değiştir, defteri değil
Kalemin az bir ucu kalmış yaz diyorsun, ancak o kalem sadece defteri yırtıyor
Pekii
İnan bende aynı durumdayım tek sebep bitirememek benim açımdan. İntih. r haram netice de bitiremeyince devam etmek zorundasın 🐣🐣
Yaa üzüldüm 😞
boş ver bi de bana mı takılacaksın. Ama iyi zamanlar da geliyor elbet hayat amacı edinmek faydaşı olabilir belki seni iyi hissettirecek herhangi birşeye sarılmak iyidir.
Sarılacak gücüm yok ki🥺
Neden peki bir durumun sonucu mu yani bu ruh hali yoksa genel hep böyle miydi
Ruh halim bu ara böyle
Dönem dönem olabiliyor herkeste. Müslümansan namazlarına ağırlık vermeni önerebilirim yaratıcısıyla konuşmak dertleşmek
insanı iyi hissettiriyor gerçekten
Ben 5 vakit kılıyorum.
Allah kabul etsin. Öyle işte bazen olabiliuor herkeste
Aynen 🙃
Beni yenilmiş görmek, teslim olmak isteyenler var ve ben onlara bu zevki vermemek için yaşıyorum.
Tamam🌸
Yemek yemek için olabilir dizi izlemek için de güzel bir sebep gelecek bölüm merakla bekleniyor olacağım çünkü
Yemek yiyemiyorum🙃
Depresyon...
Bilsem bende🥺
Sonraki sayfayı bilemeyişimiz. Ne hayatımızı renklendirecek kişiyle nerede nasıl karşılaşacağımızı biliyoruz ne de yarın kime dönüşeceğimizi. Bu yüzden ecel gelene kadar yaşamak ve her anı güzelleştirmek daha mâlum bir seçim
Mâkul*
Sağlıklılısın, kendine güveniyorsun. Karşına çok iyi güzel insanlar çıkacak mutlu olacaksın sen bilmesende sebebi var ve yaşamak zorundasın
teşekkür ederim
Rica ediyorum 🌟
Sağlıklısın, hala sevdiklerin ölmedi, gezip-göreceğim yerler var, tatman gereken yeni lezzetler, yeni hayatlar belkide yeni bir çok güzellikler var... Hadi kalk kendine gel ve elindekiler elinden uçmadan anın tadını çıkarmaya bak🙃
Kahvenin tadı güzel öbür tarafta kahve içebileceğimizi sanmıyorum
Ya sınırsız kahve varsa?
Oralar hep Türk kahvesiydi jxjjx
Hahah evet
Eskiden çok disiplinliydim ya. Sabah 7'de kalkar koşardim yemek saatim 1 dakika geçmezdi şimdi ohooo
Olabilir ne güzel söyledin
Gezmek, dünya turu hayali beni yaşamak için tutuyor
Yaptım ki🥺
tm o zaman yaşamana gerek yok.. şaka şaka hsjssks Farklı bir hayale tutunabilirsin her insanın az çok istediği bir şeyler vardır mutlaka. İstek ve Arzular insanı yaşamın içinde tutar
Ben yataktan çıkıp çaydanlığın sapına tutanamıyorum şu an... O kadar gücüm yok ki
Sürekli evden çık, evin içinde durma derim. İstemesende yap
Olur🙏
Benim yaşamak için sebebim Allah'ın verdiği bu sonsuz nimetlere mukabil ibadet ve şükür etmektir. Hayatın keyfininde, derdininde geçici olduğunu unutmayıp ebedi bir cennet için ümitvarım.
Hayallerim, gelecekteki çocuklarım ve Bu verilen güzel hayatı daha özgürce yaşamak için
Çocuklarımın annesiz büyümesini istemiyorum. Eksik yasamamalilar.
borclarımı ödemeden gidemem yha imajım acısından cok kötü olur
Herhangi bir sebebe gerek yok. Kendin için uyanacaksın.
Allah bir can vermiş.. Allah'ın emanetine en iyi şekilde bakmam gerek
Benim için üzülecek kişiler bırakmak istemiyorum arkamda onların mutluluğu benim yaşama sebebim
yaşamak kutsal bir şeydir yaşamaya değer görmüyorsa insan yaşamını değil etrafındakileri yaşamaya değer görmesin
aslında yok sebebi biz yaratıyoruz duygular da birer kimyasal reaksiyonun sonucu , ben yaklaşık 7 yıldır anlam bulamıyorum
Her yeni gün yeni umut, kahve ve yaz geliyor 😅
🙏
Ya teşekkür ederim sen de çok değerlisin abi🙏
Sağlık.. Tek diyeceğim şey bu.
Bende olmayan bir şey tamam
Nedir sağlık problemin?
Buraya yazmayalım. 🙏 teşekkür ederim.
Hayat güzel gelecekte bizi bekleyen müthiş günler var
Allah var gam yok
Yaşaman gerek, burada varsan bir sebebi var.
Merak yarın ne olucak😂
önce kendim için, sonra sevdiklerim için yaşanır.
Valla ben uyumak için yaşıyorum
Sen bul akideş
Benim sebebim Allah'a dayanmak başka bir şey değil
Sebebim yok ama ailem var arkamda
O sebep varsa bana da lazım
Hayallerimi gerceklestirecegim
20 aylık dünya tatlısı oğlum
Yaşamanın bir amacı olması ve inanç (din)
Hayatını yaşa abi..
Hayellerin, sevdiklerin...🤍✨️
Selam her yeri gün yeni umut😇
Boş boşuna üzme kendini
🙏🥺
Yaşamak kfdkd
Lan hsjjs
Yok sebebim.
Ben gibi
seksek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?