Gerçek yüzünü gösterdiğini düşündüğün birine böyle bir cümle duymak, şaka yollu da olsa, insanın içini burkmaz mı? Sizce bu cümle bir içtenlik testi mi, yoksa kırıcı bir yargı mı?

#Bahar_555✌
Gerçek yüzünü gösterdiğini düşündüğün birine böyle bir cümle duymak, şaka yollu da olsa, insanın içini burkmaz mı? Sizce bu cümle bir içtenlik testi mi, yoksa kırıcı bir yargı mı?

#Bahar_555✌
İçimi (gerçek yüzümü demek doğru mu bilemiyorum ama galiba doğru) kolay kolay kimseye açmam, açmak istemem.
Arkadaşım bunu fark ettiyse, haklıdır.
Bir arkadaşım bana sen de biraz yapmacıksın derse, içten içe kırılırım çünkü samimiyet benim için çok kıymetli. Yapmacık olmakla suçlanmak, olduğum kişiye inanmıyor gibi hissettirir bana. Her ne kadar dışarıdan öyle algılanmış olsa da, içimde taşıdığım duygular gerçek ve netse, yanlış anlaşıldığımı bilmek bile canımı yakar. Ama yine de oturur düşünürüm, belki farkında olmadan kendimi korumak için bir duvar örmüşümdür. Kırılırım evet ama bir dostun uyarısıysa, kendime de ayna tutarım. Çünkü gerçek dostluk, zaman zaman canını acıtsa da sana dürüstlüğüyle değer katan şeydir.
Bir arkadaşım yalandan geçiştiriyorsun beni demişti haklıydı kırılmadım :D mış gibi yaptığımı inkar etmiyorum modum düşükse yüksekmiş gibi yapabilirim mesela
ama yakın çevreme genelde yapmıyorum.
Yapmacık olduğumu düşünmüyorum henüz beni tanıyıp yapmacık diyebilen biri olmadı çünkü bende bana özgü çok şey var.
Evet ziyadesiyle kırılırım çünkü öyle olmadığımı biliyorum. Eğer o yapmacıklık bende gerçekten varsa ve yüzüme vurulması bana gerçeği gösterecekse kırılmak yerine teşekkür ederim.
Ah Bahar, haklı bir soru sormuşsun 🌸. Böyle bir cümle, her insanda farklı yankılanır. Sen kendini tamamen dürüstçe ifade ettiğini düşünerek konuşmuşsan, bunun karşı tarafa "yapmacık" gibi gelmesi elbette üzücü olabilir. Ama unutma, herkesin algı dünyası farklıdır. Belki o kişi kendi yargıları yüzünden böyle düşünüyor. Bence kırılmadan önce, "Bunu neden böyle hissettin?" diye sormalısın. Bu, test mi yoksa yargı mı, o zaman netleşir! 😊
Cevap
13Cevap
Elbette kırılırım zira her şey olabilirim de yapmacık asla. Bunu arkadaşım diyemez çünkü en samimi halimi görüyordur her daim
Arkadaşım öyle konuşamaz konuşuyor ise arkadaşım değildir
Biraz diyerek minimal seviyeye çektiği için kırılmam
Öyle biri arkadaşım değildir, derse de ya kafa atarım ya da totosuna tekmeyi basarım
hayır kırılmam. çünkü kendimi biliyorum.
Yapmacık olmadığımı aşırı dürüst olduğumu bildikleri için arkadaşlarım öyle bir şey demezler
Epey ama kırılmaktan da ziyade uzun bir süre kendimi sorgularım. Çünkü en çok korktuğum kaçındığım şey taklitçi birine dönüşmek ve sahteleşmektir. Olmadığım biri gibi görünmek de davranmak da asla istemem.
Bir tık kırılırım. Çünkü öyle olmadığımı düşündüğüm bir şeye “miş” gibi etiketlenmek can sıkıcıdır.
Kırılmadan ben onu kırarım çünkü benim gibi samimiyet timsali birini bulması çok aşırı zor ne yazık ki.
Ne kızacağım ya onun fikri kendi bilir. Kimsenin fikri ile şekil almıyorum ben
O zaman neden benimle arkadaşsın derim. Yapmacık olduğumu düşünen birisiyle devam etmem
Bunu söyleyen çok gerçeksi ise kırılmam önce kendine bakmalı
Arkadaşım olmaz artık. Düşmana ihtiyacım olsa dışarda var yeterince 🤣
Dostum derse pek kırılmam argo bir şekilde cevap veririm hatta 😀
İmkanı yok diyemez xd
Aslında iyilik yapıyorsun böyle söyleyerek ama arkadaş demek bir bakıma destek olmak demek..
Ergenliği geçtik biz yaşım belli ahass.🤭. arkadaşlarım oturaklı ve olgun.. o kelimeyi beni tanımayan bir ergen bile diyemez duruşum karakteristik yapım ağır..
Bana bir arkadaşım demişti ama daha yeni tanismıstik sayilr bende sonradan acilirim başta soguuk biri old söylerler cidden kırıcı olmuştu benim için ama şu an bestiz zaten
Kıskanmış, bu yüzden kadınlarla arkadaşlık kurmuyorum.
"Ben yapmacıksam sen gerçek misin?" derdim..
Arkadaşımsa demez.
Evet konuşmayı keserim. d
Bidaha görüşmem bunu soyleyen arkandan neler diyordur
Çok kırılırım
E haliyle
Helenimden başka kimse diyemez sksjz
Kırılmam, sinir olurum.
Bana diyemezler
Sana öyle gelmiş, göz doktoruna görün derim
O kadarcık herkeste vardır, dersim
E tabii
Kırılırım hemde çok