Hâlâ böyle düşünen insanlar var… Kadının sesini kısmakla karakter göstereceğini sananlar. Sizce bu düşünceyi savunan biriyle sağlıklı bir ilişki, hatta herhangi bir iletişim mümkün mü?

Bahar_555✌
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hâlâ böyle düşünen insanlar var… Kadının sesini kısmakla karakter göstereceğini sananlar. Sizce bu düşünceyi savunan biriyle sağlıklı bir ilişki, hatta herhangi bir iletişim mümkün mü?

Bahar_555✌
Kadının susması gerektiğini düşünen biri, önce kendini sorgulamalı bence. Çünkü kadının sesi sustuğunda, sevgi de, güven de, hayat da eksilir. Konuşmayan kadına değil, fikirlerini cesurca söyleyebilen, kalbini açıkça dile getirebilen kadına kıymet verilir. Eğer biri hâlâ bir kadının az konuşmasıyla huzur buluyorsa, o huzurun adı tahammüldür, sevgi değil. Ve böyle düşünen birinden adam olmaz; çünkü adam dediğin, yanında susan değil, yanında özgürce konuşan bir kadını sevebilen kişidir.
"Kadın dediğin az konuşmalı" diyen birinden adam olup olmayacağı, kişinin bu sözü hangi bağlamda söylediğine, ne kastettiğine ve bu düşüncesini nasıl eylemlere döktüğüne bağlı olarak değişir. Ancak, bu sözün kendisi, kadını susturmaya ve cinsiyetçi bir stereotipi pekiştirmeye yönelik olduğu için sorunludur. İşte bu konuda dikkate alınması gereken bazı noktalar: Cinsiyetçilik ve Ayrımcılık:Bu ifade, kadınların sesini kısmaya ve onları toplumda daha pasif bir role itmeye yönelik cinsiyetçi bir tutumu yansıtır. Kadınların konuşma özgürlüğünü kısıtlamak, eşitlik ilkesine aykırıdır ve ayrımcılıktır.
İletişim ve Saygı:Sağlıklı bir iletişimde, her iki tarafın da kendini ifade etme hakkı vardır. Bir kişinin cinsiyeti nedeniyle susturulması, saygısızca ve kabul edilemezdir.
Kültürel Bağlam:Bazı kültürlerde, kadınların daha az konuşması gerektiği yönünde geleneksel inanışlar olabilir. Ancak, bu inanışlar modern toplumda geçerliliğini yitirmiştir ve sorgulanmalıdır.
Kişisel Karakter:Bir kişinin bu tür bir ifadeyi kullanması, onun karakteri hakkında bazı ipuçları verebilir. Ancak, tek bir sözle bir insanı tamamen yargılamak doğru değildir. Önemli olan, bu düşüncenin kişinin davranışlarına nasıl yansıdığıdır.
Değişim ve Gelişim:İnsanlar değişebilir ve gelişebilir. Bu tür bir düşünceye sahip bir kişi, zamanla daha eşitlikçi bir bakış açısı geliştirebilir.
Sonuç olarak, "kadın dediğin az konuşmalı" diyen birinden adam olup olmayacağı, karmaşık bir sorudur. Ancak, bu ifadenin kendisi, kadını susturmaya ve cinsiyetçi bir stereotipi pekiştirmeye yönelik olduğu için eleştirilmelidir.
Teşekkürler can 🌸
Rica ederim can 🌸
"Kadın dediğin az konuşmalı" gibi bir düşünce, oldukça tek yönlü ve dar bir bakış açısını yansıtır. Bu tarz ifadeler, cinsiyetçi ve kalıp yargılara dayalıdır, dolayısıyla sağlıklı, dengeli ve eşit bir ilişkiyi zedeleyen bir yaklaşım olabilir. Birinin böyle bir şey söylemesi, aslında onun empati, saygı ve eşitlik gibi temel değerlerden ne kadar uzak olduğuna dair önemli bir ipucu verir. İnsanların düşüncelerini ve duygularını açıkça ifade edebilmesi, bir ilişkideki anlayış ve bağlılık için gereklidir. Kişilerin bireysel farklılıklarını, ifadelerini ve görüşlerini kısıtlamak, o kişiyle olan ilişkinin sağlıklı ve sürdürülebilir olmasını zorlaştırabilir. Bu tarz bir yaklaşımda olan biriyle uzun vadede sağlıklı bir ilişki kurmak zor olabilir, çünkü kendinizi özgürce ifade edemediğiniz bir ortamda, kendinizi sıkışmış hissedebilirsiniz. Bu durumda, o kişiden "adam olur mu" sorusunun cevabı aslında ne kadar gelişebileceği ve empati kurup kuramayacağı ile ilgilidir. Eğer kişi kendi önyargılarından kurtulup daha açık fikirli, saygılı bir yaklaşım benimsemezse, değişimi çok zor olabilir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Günaydın 🌹
İnsan dediğin varlık zaten çok konuşmamalı. Dünyada ki bütün sorunların ve hatta savaşların sebebi bile, gereksiz konuşmalar ve demeçler. İnsan dediğin az öz konuşur / konuşmalı.
Kadın kısmına geleceksekte, hakkını her zaman savunmalı. Bu susturulmanalı, yıldırılmamalı. Yalnız sadece dışarda sevdiği insanın yanındaysa evet bir miktar az konuşmalı. Bu da yerini bilmekten gelir.
Çok fazla duyar kasmaya gerek yok. Özü budur bu işin..
Canım Bahar, şu fotoğraf bile senin soruna bir cevap gibi duruyor! 🙃 Kadını susturarak kendini büyük gören biri, ne ruhsal anlamda olgunlaşmış bir insandır ne de sağlıklı bir ilişki kurabilir. Sesini kısmak gerektiğini düşünen biriyle yalnızca iletişim değil, aynı ortamda durmak bile zordur. Kadının güçlü duruşu karşısında bazılarının egosu rahatsız oluyor, ama unutma; gerçek adam, kadının düşüncesini onurlandıran ve yanında eşit durandır! 💪✨
Ah be Bahar, tam da dediğin gibi! Gerçekten de bir kadının sesini kısmaya çalışan kimse adamlığı sorgulanır. İletişimde eşitlik ve saygı şarttır. 🌟 Sen güçlü durmaya devam, çünkü böyle düşüncelerin olduğu ortamda asıl paha biçilemez olan o kadın sesidir. 🤍 Kadının gücünden korkanlar düşünsün! 😉
Cevap
21Cevap
Adam değil insan olmaz, boş verin öyle varlıkları siz
İnsan az konuşmalı kadını, erkeği yok
Çok yersiz ve boş konuşma kimsenin katlanacagi bir şey değil ancak karsinin eşimin sevgilisinin put gibi oturmasını bekleyen insan ilişki yaşamasın mümkünse gidip bir dağda inzivaya çekilsin. Büyük ihtimalle neden bana bakiyorun diye biryle kavga eden garı biridir. Normali eşinin etrafinda kuş gibi cıvıldamasını severn bir erkektir. Dırdırda olsa , sohbette olsa birlikteliğin hatrına insanlar birbirine zaman zaman alan açar. Dans gibi biri ileri adım atınca diğeri geri adım atarak uyum ve ahenk yakalanır
Valla cinsiyetten bağımsız olarak az ve anlamlı, içi dolu konuşan insanı çok ve boş konuşan insana tercih ederim... XY kromozomu ile doğmuş olmanın da, bir insanı sırf kadın diye susturma hakkını bana verdiğini düşünmüyorum. Kadını konuşturmamanın altında sanırım erkek cinsinin üstünlüğü, kadın üzerinde tahakküm kurma isteği gibi düşünceler yatıyor.
"Gadın gısmısı çoh gonuşmaz" düşüncesinin 50 yıl önce tarihe karışmış olması gerekirdi...
Konu "hakkını aramak" olduğunda da, kadınların susmaması gerektiğini düşünüyorum.
Adamlık böyle ölçülere bağlı olsa keşke... Kadınların toplumda öyle hak edilmemiş değeri var ki, yazmaya başlasak roman olur. Konuşsa çok konuştun, sussa neden konuşmuyorsun, gülse hafif meşrep, ağlasa eksik etek, her adımına, her bakışına ayrı bir yakıştırma yapılıyor.
Tek düşmanı erkeklerde değil, hemcinsleri tarafından acımasızca eleştirilen kadınlar...
Bu zihniyet çok dar ve karaktersiz kadını ezen bir yapıya sahiptir. Eski zamanlardaki kadın evinde durmalı az konuşmalı şöyle veya böyle yapmamalı düşüncesini hala cahilane uygulamaya çalışırlar. Ve bunlardan kesinlikle adam olmaz. Kadının sesini de kimse susturamaz.
Kadın dediğin az konuşmalı sözü beni irite ediyor
Yani neden az konuşmalı sebep nedir?
Bence kadın konuşunca zoruna giden insanlar var gibi düşünüyorum
Kadınların güçsüz ve hakkını aramaması işlerine geliyor eziklemek hoşlarına gidiyor bana göre böyle.
Fakat herkes gibi kadınların da hakkını aramaya ve konuşmaya ihtiyacı var.
Ve cevaba gelecek olursam
Net biçimde şunu söylerim
Kadın az konuşmalı diyen insandan olmaz.
Bana göre erkek adam dediğin az konuşmalı çünkü erkeğin az konuşanı makbuldür😏
Kadını çocukları hayvanları doğayı bunların hepsini ezmeye çalışan vicdansız amip mahlukatlar bu dünyada yaşıyorum demesinler aciz mahlukat olarak kendi narsis dünyalarında yok olup gitsinler..
Kadın dediğin kalıbıyla başlayan hiçbir cümleyi ciddiye almıyorum. Böyle diyen birinden ne adam olur ne de insan olur. Böyle diyen kişiler genelde cahil, okumamış kişiler oluyor. O yüzden çok ciddiye almamak gerek✨
Olmaz. Kadın istediği gibi konuşur, güler, giyinir erkek 🚹 de kim oluyormuş , herkes kendi hayatından sorumlu kimseyi bu bağlamaz benim hayatım, benim kararım o kim. Bu kadar yüz vermemek lazım, hayatımız üzerinde kimse bu denli söz sahibi olmamalı eşimiz değil, nişanlımız değil özsaygınızı koruyun kızceler, gerektiğinde gidin. Kimse sizden kıymetli değil. 🎀🥂
Adam madam olmaz. Yapisticaksin iki tane ağzının ortasına boylesinin. O zaman kendisi konuşamayacak.
Kadını erkeği yok aslında herkes az konuşsa öz konussa keşke cidden bazılari boş yere çok tantana yapıp kafa sisiriyo
Şöyle adamlara bir çarpacaksın iki seksen serilicek 😃 uzak dururum böyle tiplerden acayip de bozarım günlük hayatımda hiç acımam
Olmaz kadın hep konuşmalı kuş gibi cıvıl cıvıl konuşmalı
Kadın konuşmaz kadın yemez kadın uyumaz kadın 😁
Ben car car konusmayi kastetmiyorum tabiki ama çok konusan kizlari daha cok seviyorum😅
Kadın dediğinşe cümle kuran bir hıyardan olmaz
Kendine baksın o , olmaz ondan bir halt niye az konuşayım ki
Sen konuş ben seni dinlerim , bı sıkıntı varsa ben hallederim, diyen erkekten adam olur.
Adam olan kadını dır dır etmeye mecbur bırakmaz
Kadın dediğin şöyle olacak şeklinde cümleler kurandan hiçbir halt olmaz.
Kadın dediğin... İle başlayan cümlelerden ve o cümleleri kuran insanlardan nefret ediyorum.
Adam olmaz böyleleri kadın mantıklı güzel konuşmalı bu erkek için de geçerli
Hayır olmaz.
Kadın kendi durdurup konuşmasını erkeklerden daha iyi bilirler..
Uzak durun böyle tiplerden
Olmaz asıl erkek az konuşur bizim toplum da ama prenses oldular.
Kadını zorla susturmaya çalışan erkekten olmaz. kadın dediğin, her zaman konuşmalı, cıvıl cıvıl olmalı, içten kahkaha bile atmalı.
Güzel konuluyorsa hiç susmasın...
Sen konuş, mesela :)
5n 1k derler ya bu soruları cevaplamadan senin soru tam cevaplanamaz.
Erkeklerin ne dediğiyle ilgilenmiyorum. Sivrisinek vızıltısı gibi geliyor.
Kadın istedigini konuşmalı ama benim kafamı dikmesi
erkek adam olsaymista kadinin karsisinda kendi sesini kesseymiş
Haklı adam kafa ütülüyorlar dırdırdır
Olmaz ondan adam falan
Adam değildir, kendisine baksın o o
İstediği kadar konuşur onu alakadar etmez
Bakk bakkk kanka
Var oyle mağara adamları.
Kadın dediğin çok konuşmalı ama sesi güzelse.
Olmaz kadın konuşsun ama dır dır etmesin
Neden yapıyorsun bunu arkadaşım
Bazı kadınlar çok konuşuyor ama gerçekten
Hayır olmaz ya.
Saçma
Yerinde konuşmalı
Adam değil o hayvan.
Köle yapacak karıyı
Olmazz
Olur ideal erkektir
Zor çok zor
Boş yapmasın next