Bunu hiç düşündünüz mü? yaşadığınız hayatı yine de yaşar mıydınız.. keyifli günler 🥂

Bunu hiç düşündünüz mü? yaşadığınız hayatı yine de yaşar mıydınız.. keyifli günler 🥂

Bu suali lise yıllarımda görseydim, n'ayır derdim lakin şimdi için n'evet diyorum, tekrar yeniden dünyaya gelmek isterim, çünkü anladım ki yaşamak keyifliymiş, mutluluk barındırıyormuş, ben mutluluğu geç keşfedenlerdenim ve bunun içindir ki mutluluğun kıymetini biliyorum, güzel bir başlangıç yapamadım lakin şu anımın seyri güzel ilerliyor, çok şükür dualarım kabul oluyor lakin bazı takıntılarım cereyan ediyor, bu da kimi zaman tökezlememe ve yerimde saymama sebebiyet veriyor, bazı şeytan karakterlilerin hayaletiyle yaşıyorum resmen, halbuki artık yoklar, kurtuldum onlardan, tekmeyi attım onlara, kendime güzel bir hayat armağan ettim lakin yine de bazı kişilerin hayaleti benimle, çünkü o şeytandan bahsediyorum, yok ki hayatımda, kurtuldum ya niye niye onun hayaletini masamda, kanepemde oturtturuyorum, bu huyumu da bırakırsam şeytan leşin hayaletiyle yaşamayı da bırakırsam daha çok bahtiyar olacağım ve bırakmama da ramak kaldı, şeytana tekmeği attım ve şimdi artık o şeytanın hayaletini gömmenin vakti geldi , geçiyor bile, hayaleti gömdüğüm yerden çıkarmayacağım, orada boğulsun, kendine bakmadan bana kötü diyen şeytanlar var , onları tınlamıyorum, çünkü onların gözüyle bakmıyorum kendime, onlar kendilerinin pis, şeytan gözleriyle bakmamı istiyorlar kendilerime lakin yapmayacağım kendime bunu, bana bu mutluluğu veren işte bu şeytan karakterliler, canımın kıymetini, bir inci tanesi olduğumu bu yılanlar öğrettiler bana, çoğu kişiden daha haysiyetli ve dürüsttüm, beni hak etmeyen hiç kimseyle mükafatlandırmayacağım kendimi, düşmemi isteyenlere istediğini vermeyeceğim, zor oldu güç oldu lakin ben mutluluğu seçtim, kendimi seçtim, kendimden kopmamı isteyenlere inat kendimi seçtim, kendim için kendimi seçtim, mutluluğa layık olduğumu düşündüğüm için kendimi seçtim , bu seçimi yaparken de çok da geç sayılmam, şeytana okkalı bir ceza oldu bensizlik ve biliyorum inanıyorum kendime şeytanın tüm izlerini tamamen silip kendimden onun hayaletiyle yaşamayı bırakmama az kalıyor, gidecek onun hayaleti benden, hayaletini de kovacağım, hayaletine de tekmeyi basacağım. Mühim olan finali bahtiyar tamamlamak, evet ben yeniden doğmak istiyorum, yaşadığım hayatı tekrar yaşarsam hem daha akıllıca yaşarım ve arsız şeytan tekrar sızamaz yeni hayatıma, aslında ben yeniden yaşıyorum ki, yeniden doğdum ve bu yeni hayatıma kişiliksiz hiç kimseyi almıyorum, hayat çok tatlı, yaşamak keyifli, ağaçların güzelliğini seyre dalmak, kuş ötüşlerini dinlenmek gibi güzellikleri görüyorum, nasıl istemeyim yaşamayı, yeniden doğmayı, bilhassa mutluluğu tattıktan sonra, sevdim ben yaşamayı ve sanki hiç kötü şeyler yaşamamışım gibi hissediyorum çoğu vakit, sanki o günler hiç yaşanmamış gibi oluyor gibi bir şeyler, belki de tüm bunlar hayatın bana bir armağanı
İsterdim. Ama bu sefer mümkünse başka bir ülkede.
Bence de güzel olurdu 🙏
Dimi Norveçi çok severim sdjsdj ya da italya olabilir
Rica ederim ✨
Hiç gerek yok ben almazdım
Teşekkürler 🙏😊
Rica ederim 🙏😊
Doğmadan önce sorsalardı, yaşanacak acıları, kayıpları, yalnızlıkları bilsem bile yine de gelmek isterdim. Çünkü her gözyaşına değen bir gülümseme, her kırıklığa denk düşen bir sevgi var bu hayatta. Belki her şey kusursuz değil ama bazen bir an, bir insan, bir bakış bile var olmaya değer kılıyor her şeyi. Hayatın yükü ağır olsa da, o yükün altında bile kendini bulduğun anlar var. Ve belki de sırf o bir anı yaşamak için bile bin kez gelinir bu dünyaya.
Senin gibi derin düşünen birine tatlı-sert bir selam! 🌟
Şahsen, bana sorulsaydı yine gelmek isterdim. Hayat her zaman güllük gülistanlık değil ama içinde gizli güzellikler var. Keşke birileri bize baştan spoiler versin de nerede zorlanacağımızı bilsek, değil mi? 😊
Senin bunu düşünmen bile bir farkındalık aslında. Hayatı seçtiysen, tadını çıkarmaya bak! 🍀
Cevap
29Cevap
Hayır doğmak istemezdim çünkü bu hayat insanı fazla yıpratiyor yoruyor hiçte gerek bir daha aynı aksiyonlari yaşamaya
Gelirdim ama başka bir hayat yaşamaya çalışırdım
Hayır istemezdim. Bana hiç mutluluk göstermedi.
Evet yine dünyaya gelmek isterdim dünyada yaşamak bu kadar kötü bir şey değil ailemden memnunum tamam bedensel engelli olarak dünyaya geldim, benim için hayatım birçok zorluklar ile özleştim ama bedensel engelli olduktan sonra Aslında bedensel engelli olmanın engel değil sağlıklı insanların bizden daha kötü durumda olduğunu dik gördüm düşünce yapısı olarak fikir yapısı olarak bizden daha beter durumda olduklarını fark ettim. O yüzden dünyayı yine gelmek isterdim sonuçta her şey Rabbimin bir imtihanı zorluklar da olsa kötülükler de olsa güzellikler de var
Soruyorum sana yarının ne getireceğini bilmiyorsun ama hepimiz yarının biran önce gelmesini istemiyormuyuz. ya da yaşlı insanlara sorsanız çoğusi hayatı tekrar yaşamak ister. İnsanoğlu hersekilde hayatı yazamak ister galiba
Bunu çook önceden düşünmüştüm. Her seferinde cevabım hayır asla gelmezdim oluyor. Çünkü bu kadar fazla çocuk, kadın, hayvan, doğa ve masum insan katliamının olduğu bir dünyada yaşamayı asla istemezdim. Ama yaşıyorum işte.
Tabi ki gelmek isterdim. Çünkü bütün zorluklarına ve yorgunluğuna rağmen hayatın içinde yaşamaya değer bir çok güzellik var. Mühim olan pozitif bakış açısı ile hassas noktaları yakalayıp anı doya doya yaşamaktadır.
Valla yemek yemek çok güzel. gezmek , yağmurda yürümek, baharda uçuşan kokularda boğulmak, dostlarla kahve içmek. huzur için de uyumak. gerçekten çok çok güzel her ne olursa yeniden yaşamak iserdim 🧚🏻♀️
Ergenken gelmek istemezdim hiç ben seçmedim ki derdim ama düşününce eğer geldiysem bir bildiği varidr yaratıcının acısıyla tatlısıyla yaşayacağız bu hayatı
Gelmezdim, ne gelicem. Bu da geçsin, hemen geçsin diye diye geldim zaten bu zamana kadar. Tekrar tekrar yaşamaya değer bulmuyorum yaşadıklarımı ne yazıkki.
İslama göre ruhlar aleminde yaşayacağımız her şey bize gösterildi ve olacaklari kabul edip geldik.
Elbette çünkü başka seçenek yok. Farklı bir galakside bir hayat varsa ona da bakıp tercih edebilirim🤭
Zaten soruldu insanoğlu evet dediği anı hatırlamaz... Ama o gün geldiğinde gösterilecek evet dediğimiz
Dünyaya gelmemiş olmanın, gelmiş olmaya kıyasla hiçbir dezavantajı yok. Bir şeyi yaşamayacak olmakta hiçbir dezavantaj yok. Gelmek istemem
İsterdim, her ne kadar zorluklar, sıkıntılar olsada hayatım da.. yine de çok güzel yaşanmışlıklarım var
İyisiyle kötüsüyle bu benim hayatım tekrar yaşamak isterdim ama bazı yerleri değiştirmem istense daha iyi olurdu ders aldığım noktalar var
Yaşayacağım hayatı da seçebileceksem olur valla.
İstemezdim ama oldu yani şimdi herkes beni idare etmek zorunda
İsterdim tabikide çoğu insanın hayalindeki hayatı yaşıyorum diyebilirim çok memnunum 💅🖤
Ayni kisilerin cocugu olmak isterdim kesinlikle.
Net şekilde istemezdim dünya yaşanacak bir yer değil
Evet isterdim insan var olduğu her şey için hayatında şükretmeli.
Öteki taraf nasıl onu da görseydim öyle karar vereyim 😀
İsterdimmm ama başka bir hayata farklılık isterdim yine aynı şeyleri yaşıyamam sıkıcı olurdu.
Hayır ama zengin doğacaksin falan derseler kabul wjshjwj
İsterdim yaa iyisiyle kötüsüyle ama bir çok şeyi kendim seçmeliyim 😂
Hayır , allah belamı versi öhm iyi ki gelmişim ya.
Yaşamak güzel ama ne gerek var doğduk büyüdük öleceğiz cehennemde yanacağız. Bir an önce gitmenin derdindeyim ben gelmek mi Asla...
Hayır istemezdim.
Soruna şu soruyla. cevap vermek istiyorum. Öldükten sonrasını görseydin ölmek ister miydin? Bunun cevabını net bir şekilde verebilirsen sorduğun sorunun cevabına ulaşmış olursun.
Evet gelmek isterdim
Hayır istemezdim..
Yaşamış mıyım yaşamamış mıyım önemli bir detay ilk defs geleceksem kesin merakla kabul ederdim he yok şu anki aklımla olacaksa aman aman
Xx kromozomuna sahip olup o şekilde yaşamak isterdim
bilemedim o an ki ruh halime bağlı
Zaten o saniye ruhsun ruhuna soracaklar ruhuna el fatiha mı istiyorsun ruhuna el Ali ya ne diyorsun mu ıstıyorsun 🤣
kahkaha attım ya 🤣🤣🤣
Ben istemezdim çok yüksek ihtimalle
Başka ülkede başka ailede dogcaksam isterdim
Ölmeden önce zaten soruluyor
Hiç gerek yok...
Çekilmez dünyanın kahrı
Yok ya ne gerek vardı
Gelirdim biraz heyecan lazım
İstemezdim sanırım
İsterdim ben. Yaşamak güzel bence
Hayır istemezdim
Pek emin değilim