Bunu düşündünüz mü hiç? düşündüyseniz ne gibi şeyler geldi aklınıza paylaşabilirsiniz. keyifli günler 🤟

Bunu düşündünüz mü hiç? düşündüyseniz ne gibi şeyler geldi aklınıza paylaşabilirsiniz. keyifli günler 🤟

Selamlar ölümden daha kötü olan bir şey varsa o da ne için öldüğümüzdür. Alkol vs tüketmem yasaklı madde kullanmam. Bir keresinde arkadaşlar ziyarete gelmişti, sigaram bittiği için bir kaç tane sigara bırakmasını istedim çeyrek kalan paketini bırakmıştı. Sigaralardan birisi doluymus. uyumadan önce içtim. Uzandım yatağa alahalla farklı farklı şeyler yaşıyorum :D Kalp atışlarımı duyuyordum o kadar yavaşladı ki ölcem sandım. Arkadaşa mesaj atmak istiyorum ama bedenim komutları dinlemiyor. Ölecem zannettim. O an fark ettim ki ölürsem arkamdan '' vay i.. ne kokocuymuş meğer keş herif'' derler diye çok korkmuştum ahahha. O an öğrendim ki ölmekten daha kötü bir şey var ise o da ne için öldüğün ne yaparken öldüğünmüş...
Bana göre ölümden daha kötü olan, hayattayken hissizleşmektir… Kalbin atıyor ama duymuyorsun, nefes alıyorsun ama yaşamıyorsun, gülüyorsun ama içten değil. Sevdiklerin yanındayken bile yalnız hissetmek, gözlerinin içi gülerken ruhunun sessizce çığlık atması… İşte bu, bedeni mezara koymaktan daha acı bir suskunluk. Ölüm bir son belki ama hissiz yaşamak, her gün biraz daha eksilmektir. Ve insan, en çok içindeki ışığı yitirdiğinde ölür aslında. Geriye sadece yürüyen bir gölge kalır.
Ölümden beteri sürünmek olur ahdd allah süründürmesin :D
ahahas çok haklısın katılıyorum :D ✨🥂
🥂 :D
Teşekkürler Barış 🤟✨
Rica ederim abla ✨🤟🥂
Yaşarken ölmek durumunda kalmak..
Rica ederim 🦋
Bence ölümden daha kötü olan şey, hayatta olup da hayatına anlam katamamak olabilir. Kendini içinden çıkılmaz bir boşlukta hissetmek, çevrendeki insanlarla bağlantını koparmak ya da kendini tamamen kaybolmuş hissetmek... Bu durum, bir nevi nefes alıyor gibi gözüküp aslında yaşamıyormuşsun gibi hissettirebilir. 🙃 Aynı zamanda, sevdiklerinin acı çektiğini görmek de sanırım ölümden kötü bir yük olabilir. Hayatta kalmak bazen cesaret işi. ✊
Cevap
34Cevap
Elden ayaktan düşmek veya fikirlerini düşüncelerini kaybetmek galiba
Ölüm kötü değil ya Kurtuluş
Yaşarken ölmek diyelim;
Siz hiç yaşarken öldünüz mü?
Ben öldüm her nefes aldığımda
Acı çeke çeke öldüm.
Yüreğim burkuldu önce
Sonra ölüm sardı her yanımı
Duygularım çürüdü an ve an.
Ruhum terk etti bedenimi
Arsız bir veda yaşandı dünyaya
Bir ölüm hiç bukadar sesiz olmamıştı
Çiçekler açtı
Mezarlıklar hazırlandı
Ama göğe gömüldü bu ceset
Ben ölmek için yaratılmışım
Benim var oluş amacım bu
Peki siz hiç var oldunuz mu?
Ölmek için var olmak ne demek
Bir kayığa bindi güzel insanlar
Ben kaldım kıyıda
Yanlız ve ölümsüz
Her gün ölüyorum
Her ölümüm bir muamma
Belki çözülmez bu muamma
Yaşarken ölenler merak etmez zaten
Sahi siz hiç yaşarken öldünüz mü?
Bence ölümden daha kötü ne olabilir biliyor musun birisine muhtaç kalmak mesela ölüm döşeğini gelip de birisine muhtaç kalmak tuvaletini bile gidememek yemeğini bile yiyememek başkalarının yedirmesi ya da başkalarının üstünü giydirmesi muhtaç olmaktır en kötüsü
Valla ölümden daha kötü şeyler var gibi ya… Mesela yaşarken içten içe çürümek, kimseye anlatamadığın bir yalnızlıkta kaybolmak, sevdiğin birinin seni unuttuğunu görmek…
Ya da her gün “iyi misin?” diye soranlara “iyiyim” deyip, aslında kocaman bir boşlukta çırpınmak… Bedenen hayattasın ama ruhen ölmüşsün. Bazen ölüm bile o durumlardan daha merhametli gelir insana.
Sakat kalmaktan daha kötü bir şey hayal edemiyorum bir elinizin, ayağınızın veya parmaklarınızın olmadığını hayal etsenize. Allah yardım etsin tüm engelli kardeşlerimize.
Bir de yanık izi veya ameliyat izleri kötü. Mesela trafik kazasında ya da yangında yaralananlar oluyor yüz bölgesinden. Çok kötü görünüyor, insanların iğrenir gibi ya da birden donakalarak tepki vermesi psikolojinizi bozar.
Çaresi olmayan hastalıklar Allah kimseye vermesin
Çok güzel bir soru.
Bence kendi ölümümden daha kötü sevdiklerinin ölümüne şahit olmaktır, ailen tarafından terk edilmektir, sevilmemektir. Ama en kötüsü boşa geçmiş bir ömürdür.
Ölüm o kadar da korkulacak bir şey değil bence, herkesin inançlarına göre değişir tabiki. Yari yolda kalmak, yalnız ve sağlıksız kalmak. Daha kötü bence
Ölümden daha kötü olabilecek şey yaşadığımız bu dünyada iyi izlenimler bırakmadan insanlara faydası ve yararı olmadan gitmektir. Dürüst olmayıp önce kendini sonra karşı tarafı kandırmaktır.
Ölümden daha da kötü olan sağlık konusunda kendinin veya sevdiklerinin büyük sıkıntılardan geçmesidir. Çünkü öyle bedensel acılar ve ağrılar vardır ki keşke ölüm gelse dedirtir.
Ölümden daha kötüsü hastane koridorlarında günlerini, aylarını, yıllarını harcayan insanların 'bir umut' diye başladıkları bu yolda çaresiz kalmasıdır.
Yaşarken içten içe çürümek olabilir. Umutsuz, çaresiz, kaybolmuş bir bedende hayatın hiçbir anında zevk almadan yaşamaya çalışmak ölümden daha beter bence
Çok sevdigin bir insanin ölmesi. Evlat acısı mesela 🥺
Ölümden daha kötüsü yaşarken yaşayamamaktır ölümden değil yaşarken yaşayamamaktan kork derler genelde
Heralde ölmekten beteri birilerinin bakımına muhtac olmak. Elden ayaktan düşmek dedikleri tabir o olsa gerek
En sevdiğinin ölmesi. Onu bir daha görememek, sesini duyamamak, ona sarılamamak. En ihtiyacın olduğunda yanında olamaması. En kötüsü bence bu.
Bence kndin olamamak başkalarına bagımlı olmak iç huzurunu ve mutlulugu başkalarında bulmak
çok şey var yazmayacam Allah kimseye yaşatmasın öyle durumlar
Hergün ölmek daha kötü, yaşıyormuş gibi yapmak çok zor
Sürünmek... düşünmeden direk tecrübe ile söyleyebilirimki bazen ölüme bile sevinirsiniz...
Temel ihtiyaçlarını bile gideremeyecek kadar yaşlanmak ya da felç kalmak, birilerine yük olmak.
Kime göre kötü neye göre kötü? Ölümü kötü bir şey olarak degil yeniden uyanış olarak görüyorum
Evlat acısı Allah yaşatmasın.. ölüm sonrası hesap
Azap görmek, cehennemlik olmak ölümden daha kötü bir şey.
Sevdiğimiz insanların ölümünden daha kötü bişey olamaz bnce
Bir çocuğun gözlerin önünde herhangi bir sorunu olduğunu görmek..
Ölüm ölüm nedir ki gülüm , ben senin için yaşamayı göze almışım :d
Belirsizlik olacak mı olmayacak mı belirsizligi
En kötüsü ölüm ölümden de ders çıkaramayan mümkün değil iflah olmaz.
Ölüm kötü değil fakir boktan ezik bi hayat yaşayacağıma ölürüm daha iyi
Öldürülmek savunmasız ken belkıde bunu bır kadının yapması cok korkutucu olum harıcı o kadar cok kaygı endişemiz var kı saymakla bitmez onlarda cocuklar ıcın gelecek nesiller ıcın insanlar ıcın
Sevdiğin kişinin ölmesi sen ölünce hissetmiyorsun ama sevdiğin ölünce hissediyorsun ölümün ne kadar kötü bir şey olduğunu
Senden önce ölenlerle bir araya geleceğin vakit neden kötü olsun ki. Aslında her ölüm yeni bir doğumdur.
kesinlikle vucut ve akıl fonksiyonlarından birini veya ikisini kaybetmek
ölüm kötü değil
insanlar kötü
Canlı bir bedende ölü bir ruh.
Ölümün kötü olduğunu nereden çıkardınız
Sevdiklerini kayb etmek
Ölümden sonrası
Adaletsizliğe şahit olup gücünün yetmemesi
İmansız ölmek.
Ölmeden öldürülmek olabilir mi mesela? :(
Yaşarken öldürmek zorunda olduklarımız
Cehenneme gitmek