Her şey normal görünürken içten içe insanı yiyip bitiren şeyler oluyor bazen :) Sadece var yazacaksanız yazmayın pls.. Nedenini de yazın, sonuçta "hayatınızdaki insanlar" belki burada değildir.. :)

Her şey normal görünürken içten içe insanı yiyip bitiren şeyler oluyor bazen :) Sadece var yazacaksanız yazmayın pls.. Nedenini de yazın, sonuçta "hayatınızdaki insanlar" belki burada değildir.. :)

Merhaba Caner adminim, aslında bu soruyu bekliyordum bende yani bekliyordum derken biri bana sorsa derdimi dinlese diye içimden geçiriyordum sürekli. soruya gelecek olursak da Evet bugünler de beni yoran çok şey var maalesef. başta sağlık sorunlarım var.. 2017 den beri kurtulamadığım ve hayatımı mahveden sorunlar var.. şimdilik kimseye anlatmıyorum genelde sağlık sorunu var der geçerim ama gerçekten de hayatımı boşa yaşadım bu sorun yüzünden. çünkü maalesef bazı şeyleri yapmama izin vermiyor bu yaşadığım sıkıntılar.. geçeceğimi umuyorum tabi ki de. çünkü hiç bir şey sonsuza kadar sürmez ama tabi ki de geçmeme ihtimali de var bunu düşünmek de beni oldukça kötü etkiliyor hatta psikolojimi de bozuyor diyebilirim biraz..
bunun dışında kilo problemim de var beni yoruyor biraz yine sağlıkla ilgili olduğu için. ama elimden geleni yapıyorum bunu çözmek için de..
bunun dışında her zaman ki klasik şeyler var gündelik sorunlar ya da aile konuları gibi şeyler var beni yoran.. ama dediğim gibi geçeceğini düşünüyorum ben
zaten herkese de anlatamam dertlerimi çok çok yakın bulduğum çok güvendiğim insanlar anlatırım sadece. çünkü her önüme gelene dert anlatmayı ya da aynı şeyleri söylemeyi çok sıkıcı buluyorum.. ayrıca herkese de güven olmuyor zaten bu zamanlarda.. insana derdini açıyorsun bir şey söylüyorsun ama hiç umurunda olmuyor dinliyormuş gibi yapıyorlar boş ve geçer diyorlar.. onu biz de biliyoruz zaten gerçekten seven değer veren insanlar pek kalmadı maalesef..
benim dertlerim de bu kadardı aslında dışarıdan bakınca normal gibi gözükebilir ama neler yaşadığımı ya da kaç gece uykusuz kaldığımı ve şu an hayatın ne kadar ağır geldiğini ancak ve ancak ben bilirim başka kimse beni anlayamaz. zaten anlamasını da beklemiyorum hiç bir şekilde.. çünkü her insan her şeyi anlayamaz bazen yaşamak gerekiyor aynı şeyleri hissetmek için acı çekmek olgunlaşmak gerekiyor. ama bunu yapan insan da çok az aynı acıları çeken insanlara denk gelemiyoruz maalesef.
böyle içimi dökmek istedim sadece. arada yazma perileri gelir bana d a
Sen kendini sevdikten sonra insanlar çok gereksiz inan. Bu mevzulardan seni en fazla yoracak şey sağlık ve ailevi olaylar bence. Kendine değer verip bunları çözmeye odaklan. Huzuru öyle bulursun. Sağlık sorunun nedir bilemiyorum ama elbet üstüne gidebileceğin şeyler vardır. Kilo konusu da öyle. Sağlıktan yana kaynaklanıyorsa da dikkat etmelisin, salmamalısın.
Hayat çok yorucu ama günün sonunda nasıl bir mentalle o günden çıktığımız bize bağlı :)
@canerozkum Teşekkür ederim Adminim :)
çok haklısın her şeyin başı sağlık. bakalım şu an düzenli hastaneye gidiyorum umarım düzelir bir gün, kiloma da dikkat ediyorum elimden geldiğince diyet spor yapıyorum şu an, aile konuları da zamana bıraktım artık 🙏
Merhabalar adminim.
Her durum aynı olmasa da, bazen anlatmak, bazen de gemileri yakıp ne olursa olsun demek iyi gelebiliyor.
Çok şükür bugünlerde içimi kemiren öyle bir kurt yok içimde. Ama 2012-2014 döneminde, hem niteliksiz ve vasıfsız olan hem de siyasetin uşağı hâline gelmiş korkak bir amir nedeniyle tükenmişlik sendromundan muzdariptim. Sağlığım bile bozulmuştu, haftada en az bir kez stres kaynaklı yüksek tansiyona bağlı dayanılamayacak şiddete baş ağrısı nedeniyle acile gidiyordum. Telefonum her çaldığında, daha arayanın kim olduğuna bile bakmadan strese giriyor, kalp ritmim yükseliyordu. Kanunlara uygun şekilde işimizi yapmamızdan rahatsız olan kalburüstü zevatın etkisiyle bana ve personelime mobbing uyguluyor, asla arkamızda durmuyor ve bana bir şey yapamasa da personelimi rahat bırakmıyordu. Bana dokunan da personelimi bu olaylar karşısında yeterince koruyamamaktı çünkü "gözünün üstünde kaşın var" anlamına gelen bahaneleri mobbing için rahatlıkla kullanabilecek yetkisi vardı.
Baktım olmuyor, eşime anlattım ve "Ben bu işi bırakıyorum" dedim. Sağ olsun rahatsız olduğum şeyleri açıkça anlatınca bana hak verdi, zaten bozulan sağlığım ve psikolojik durumumun en yakından şahidiydi. Hesap kitap yapmaya, gelecek planı oluşturmaya başladım. Hatta tam o dönemin en şiddetli sürecinde sitede şu soruyu sormuştum; Hangi sektöre yatırım yapayım? Girişimci arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var ! (Bu soruyu 01.11.2012'de sormuşum.) 😃 Emekliliğimi hak etmiş olsam da maaş alabilmek için kademeli geçiş nedeniyle 2 yıl yaşımı beklemek zorunda olduğumdan bir iş yapmalıydım. Üstelik erken emekli olmam nedeniyle alacağım maaş da düşük bir seviyede olacaktı. Araç yıkama üzerine bir yer kurma kararı bile almıştım ama "Neden ben pes ediyorum? Benim hiçbir açığım yok, o pes edecek!" diye ani bir dönüş yapmaya cesaretlenip gemileri yaktım. Odasında yalnız olduğumuz bir zamanda amirime posta koydum ve açıkça tehdit ettim. İyi ki öyle yapmışım, zira ne kadar korkak olduğunu görmüş oldum. O an üzerimden nasıl bir yük kalktığını tasvir bile edemem.
Sonrasında her şey yolunda gitti. Zaten o beş para etmez adam da 6-7 ay sonra tayin olup gitti. 2020 yılında en üst seviye devlet memurluğundan emekli olarak günümüzün "çalışmak zorunda olmayan" bir emeklisi olma şansına eriştim.
Umarım herkes içini kemiren kurtlardan, kendisini yoran şeylerden hayırlısı ile kurtulur.
Rica ederim adminim. Esas ben teşekkür ederim. 😃🙏
Selamün aleyküm. Olabilir. Yoran sebep nedir? Bilmiyorum ama gün içinde sık sık yorgun olabilirim. Buna rağmen yaşamaya devam edebilirim. Zorlandığım için de yorgunluğun benden gitmesi için neler yapıyorum? Dualar ediyorum ve kabul olmasını bekliyorum. Beklerken neler yapıyorum? Beklerken de zamanı olduğu kadar verimli kullanmaya çalışıyorum. Şikayetlenmeyi sevmiyorum şükretmeyi tercih ederim bu yüzden sıkıntılarımdan, dertlerimden pek kimseye bahsetmem. Yorgunluk acaba sağlıklı olursam geçer mi diye düşünüyorum. Sağlık için uğraşıyor muyum? Sağlık için az yemem gerekiyor. Birkaç aydır az yiyorum. Sağlık duam da kabul oldu ama günlük hayatta eserini görmem için beklemem gerekli. Şu an bu iyi habere sahibim ama yine de geçtiğim süreç zor bir süreç. Ümitli olmak gerek ama hastalar için ümitli olmak o kadar zor ki. Bunu bilsem bile ümitsizliğe kendimi kaptırabiliyorum. Bu sene ağır geçiyor. Yine de bir çözüm yolu arıyorum. Nasıl hafifletebilirim? Nasıl şikayet etmeyebilirim? Nasıl isyan etmeyebilirim? Başımıza gelen belaları küçük görmek için ne yapmak gerekir? Sorunları sorun olarak görmemek için ne gerekir? Zorlukları nasıl yok edebilirim veya nasıl kolaylaştırabilirim? Bazı soruları araştırma sürecindeyim.
Var. Soruyu okuyunca icim burkuldu ve gözlerim doldu. Kimse anlamadığı halde yaşadığım şeyleri burada paylasabilecegim sorulara denk gelmek çok iyi hissettiriyor. Yakın zamanda yeni iş başvurularına baslicam ve hayatımda hep ailemle çalıştım. Sigortam olmadı. Maaşım olmadı. Para gerekince hep elden verdiler. Ve ben 26 yaşında sıfırdan bambaşka bir yerde işe başlama konusunda aşırı heyecanlıyım. Kendi paramı kazanicam ilk defa... İlk defa diyeceğim çok şey olacak... Fazlasıyla düşünceler içinde buluyorum kendimi. Sürekli müzik dinleyerek bastırıyorum ama bakalım... KS bugüne kadar bana çok güzel eşlik etti. Soru sorarak stresimi heyecanımı atıyordum ama hani artık diplomayi almak için son kısma geldim onca sene; ayağımda çocuk sallayarak gizli gizli ders çalışarak kazandigim üniversiteyi pek çok maddi manevi zorluğun ardından nihayet bitiriyorum ve yepyeni bir işe atılma fikri aşırı nefessiz bırakıyor. Hem güzel hem de ne olacağını hiç bilmiyorum... Diplomamı aldığımda kendime çiçek yaptırıp fotoğraf çektirme planım var gözyaşlarına boğulmazsam... Hiç mezuniyet fotom olmadı bakalım böyle işte ay uzun oldu biraz ama içimi dökesim vardı. Okuyanlara teşekkürler 🌸🫶
Senin için çok sevindim. Diploma konusunda da kesinlikle dediğini de yap. Sonrasında o fotoğrafa bakıp bakıp mutlu olursun :)
İş konusunda da hayat acımasız olsa da umarım istediğin gibi ilerler inşallah. Mutlu olacağın güzel işler yapmanı diliyorum.
Çok teşekkür ediyorum adminim🫶🙂haklısınız yapacağım foto işini 🌸her daim kolaylıkla ve güzellikle ilerlemek dileğiyle ✨️
Bazen tüm yükleri sırtında taşıyor gibi hissedebilirsin, ama bunu dışarıya yansıtmamak da seni aşırı yoruyor olabilir. İnsanın kendi içinde savaştığı şeyleri paylaşmaması, o sıkıntıyı ikiye katlar. Hiçbir şey, çevrendekilerin seni yargılayacağı kadar büyük bir sır değildir. İçindekileri tutsan da, yazıya döksen de bir şekilde rahatlayabileceğin bir yol bul. Her zaman kendini dinle, duygularını hiçe sayma. O ağırlıkla tek başına kalmaya gerek yok! 🌻
Cevap
12Cevap
Bugünlere beni en çok yoran önümdeki engeller, zorluklar.. her şey üstesinden geçebilmek için bazı şeyleri cesaret edemiyordum çünkü korku vardı hayallerimi ulaşabilmem korkuyu yenmem gerekiyordu önümdeki engelleri aşabilmek için bir tık basamağa geçtim (korku, kaygı, stres) olumsuz deneyimlerin önüme çıkması aslında beni tecrübe kazandırdı. Bazen zaman zaman doğru yoldayım diyorum bazende keşke hiç bulaşmasaydım dediğim, pişman olduğum günler oldu. Bu da 4 senedir uzun süredir mücadele ettim zor zamanlar geçirdim. şu an hayallerim yarım kaldı çok kısa sürede sıkıntılarım bitecek, kimseyle paylaşmadım. Ama şunu öğrendim.. Evren bana tecrübe edinmek için zorluklar, engeller yaşam deneyimi bana göstermek için bunlar çıktı, buraya kadar üstesinden geçmeyi başardığımı kendime gurur duyuyorum eminim ilahi sistem bana doğru yolda olduğumu gösteriyordur. Benim için yeni tecrübelerle geldi.
Hayalleriniz varsa kimseyle paylaşmayın derim, çünkü insanlar iyi niyetiyle hayallerini engeller.🙂
Beni yoran şeyler bazı insanların davranışlarını anlayamamış olmam son zamanlarda bu kadar yanlış düşünen ve davranan kişiler ile karşı karşıya gelmemden dolayı hem yorgunluk hem şaşkınlık içerisindeyim diyebilirim. Kesinlikle üst üste geldi
Kimseye söyleyemediğim çok az şeye sahibim bugünlerde beni yoran şeyi de var bilen üç beş kişi
Hayatın kendisi zaten yorucu ama her şeye rağmen güzel. Dikenine katlanmayı bildikten sonra sorun olmuyor.
Çok var ama ailemden bir tek ablam bilir herşeyimi onun bilmedikleri de var kısa ve net söyleyeyim bunun nedeni yine insanlar
Gönül işleri yoruyor Caner. Gönül işleri.
Çok uzun zamandır beni yiyip bitiren bişey var. Kedimden ayrı kalmak durumundayım bir süre annemden dolayı... Ben evde olmadığım için kediyle başbaşa kalmayı göze alamadı. Bu yüzden herkese çok kızgınım. :D engel olabilicekken olmadıkları için. Benim bu kadar üzülmemi, bu kadar gözyaşı dökmemi göze alabildikleri için mi kızgınım yoksa meleğimin özlemi mi beni agresifleştiriyor bilmiyorum :D ne onlara belli edebiliyor ne de kendimi dizginleyebiliyorum ister istemez uzaklaşıyorum...
Soruyu görene kadar kendime itiraf etmemiştim bunları :D
Işim'mi yoksa iş arkadaşlarimi aslinda tam bilmiyorum. Elhamdüllilah ve cok sükür iyi bi işim var ama iş arkadaslari hep bi dedi kodu hep birini kötülemede bende maalesef değil aslinda ama onlara katilmadiğim icin veya hakli görmediğim icin banada Terz davraniyor biri... senin düsünce seklini bende isterim dedi... Allah benim iyi niyetli düsünce seklimi kayip ettirtmezsin diye bende cabbaliyorum dedim 😬 Allahim yardimcim olsun!! Yüce Rabbim yanlişlardan korusun ve onlarla başa cikmami öğretsin kolaylikla!
Evet var. Borçlar, ilişkiler ve birçok şey beni çok yoruyor. Ama beni bunlardan daha çok yoran şey bunların hepsi olurken benim tek başıma olmam. Tek çare ağlamak gibi geliyor ağlıyorum da. Ve bazen o kadar çok ağlarsın ki, boğazına oturan yumruk yüzünden "neden " bile diyemezsin. Yaşadıklarına sadece ama sadece peki dersin… Kabullendiğin için değil Yorulduğun için bazı şeylerin asla değişmeyeceğini bildiğin için. Kafanı dağıtmak istiyorsun bir şarkı açıyorsun ve bir şeyleri düşünmekten dinleyemiyorsun. Kardeştir anlar beni diyorsun Kardeşini arıyorsun dertleşmek istiyorsun kendini yine mezarda buluyorsun. Hasretine yandığı hayalleri ile avunduğu kardeşini... Onu bulmak, onu görmek, onunla dertleşmek, ona bir şeyler anlatıp içini dökmek için çabuklaştı...
Bitmiş bir kitabın ölü karakteriyim
Uzun yıllık arkadaşlarımda 30 yaşına gelmiş kadınlarda bir değişim gözlemliyorum ve o kadar sene çıkmayan huyları çıkıyor. Aşırı radikal fikir değişimleri. Bir açıdan yıpratıcı bir açıdanda değer verdiğin insanlar.
Birde bir aile büyüğümü kaybettiğimden beri insanlar benim çalışmamı bekledi bende çalışmadım çok şükür durumumuz iyi fakat insanlar devamlı zor duruma düşmüşsünde ona rağmen çok rahat hayat sürüyormuşsun gibi gözlerini üzerimizden ayırmıyor.
Basit bir araba değişimi bile insanlara batıyor paranın kaynağıda belli hani. Ama nerden geliyor diye sorguları dedikodularını duyuyoruz.
İnsanlar bir yakınızı kaybettiğinizde her şeyinizi dramatikleştirmeye çalışıyorlar. Hayatı refah seviyesi sizden kötü olan biri bile size dramatik bakmaya başlıyor komik de.
Aslında çok doldum içime attığım çok şey var. Ama bir yandan da hepsinin sebebini, derinliğini, varacağı sonucu biliyor hissediyorum. Bana baskı yaptığı konu içinden at değil, yaşa. Hazmettiğin her bilgi zerresini kullan ve hayatını derinleştir. Kalabalığa karışma kendi yolunu takip et diyor. Ama zamanı var.
Bazı maddi sorunlarım var ama tek başıma çözmem gerektiğini düşünüyorum. Bunu aileme desem destek gelir fakat istemiyorum. Birde sağlık sorunum var sanırım bundan korkuyorum. Doktora gitmeye çünkü gitsem ilaç, tedavi vs olacak bunuda söyleyemiyorum. Üzülecekler çok zaten peşe peşe kayıplar yaşadık.
Maddi durumumuz iyi değil anne babalarımız da biliyor ama yardım etmeyi hiç düşünmüyorlar. Üstelik bir çocuğumuz var. Annem şunu yedir bunu yedir diye ahkam kesiyor arayıp arayıp. Onu alacak paranız var mı demiyor. Canım sıkkın. Bundan sonra durumum iyi olursa da ben kızgınım. Evlendik gözden çıkarıldık. Zaten evlenmeden önce de çok sevmiyorlardı. Bakarken babam evlense de gitse kafasındaydı annemde kendine dert ortağı olduğum için beni seviyor gibi yapıyordu. İnsanın içi acıyor benim de evladım var şimdi belki de ben fazla duygusalım.
Arada sırada işle alakalı sorunlar içimi kemiriyor ama onları da kısa bir süre önce hallettik diye umuyorum bu aralar kebap modunda takılıyorum
Benim şifremle benden habersiz işlem yapılmıştı😡
Sağlık. Ulmas söyleyemem şimdi aaa sjsjs
Bu aralar işyerindeki insanlar yoruyor, birisini haşlayacak gibiyim... Bakalım, neler olacak...
İçe atmak gerekiyor da nereye kadar atalım, insan bir yerde patlıyor 😂
Siz tiyatro sevmeyebilirsiniz. , gereksiz de gelebilir ama ben bunlarla ilgilenmeyi seviyorum diyesim geliyor
tiyatro sevmeyenlerin tek sebebi güzel bir sahne izlememiş olmalarıdır bence..
i.pinimg.com/.../...5f215502998c9eb815b2a066d9.gif
Çok güvenme hatasını yaptığım insan makyajı yapmış bir yılanın ihaneti büyük bir ders oldu evet. Haketmeyene cömertçe değer vermemek çok elzem bir durum..
Evet var burada mesela iş konusundaki sıkıntılar özel hayattaki sıkıntılar diyebilirim bu sıkıntılar insanı içten içe yiyip bitirir kimseye söylemeyeceğim var tabi burada bile söyleyemiyorum
Korktuğum için geç uyuyorum. Uykusuz kalmak beni yoruyor. Psikolojik olarak bir korku ile mücadele etmek hiç kolay değil. Ailem biliyor aslında.
Çaresizlik Ve Belirsizlik yorar …
Bugünlerde yaşadığım bir durum değil ama
Hayatımda insan yok, ona söyleyecek bir şeyim de yok.
Eğer bir gün olursa "Sonsuzluk işareti gibi hayatıma girdin, hep hayalimde kalacaksın." diye söylerdim.
ANLAŞILAMAMAK
Bazen kelimeleri doğru kullanmama rağmen anlaşılamadığımı ve insanların işine geldiği gibi anladığını görüyorum.
Hayatın kendisi yorucu ve sadece yalnız kalıp kimseyle görüşmek istemiyorum
Var ama kimseye söyleyemiyorum hep içime atıyorum
Yanlış giden ve yanlış yapılan her şey beni yoruyor ya, yanlış işliyor dünya ve hayat.
elonun varisi değilim ne kadar üzgünüm anlayamazssınız 🤣
gülme içim kan ağlıyor 🤣
Ailemle yaşıyorum ama bazen çok yaşlı oldukları için uğraşmak zor oluyor
Kimseye soyleyemedigimi burada size niye soyleyeyim 😀
Belki hayatima alirim hayat bu 😅Aciklama icin tesekkurler 🙏
Evet var ama kimseye söyleyemem biliyorum ki kendi içimde halletmem gereken bi şey
İpucu yokk bende saklı sadece 😂
Gönül işleri yoruyor beni artı olarak sağlığım bir tık kötüleşmeye başladı ama maalesef her şey herkese anlatılmıyor kısa zamanda eski sağlığıma kavuşmam dileğiyle 😢
Benden vazgeçmiyor ama sevgisinin de olduğuna inanmıyorum 😔
Hayatımdaki kimseye hayatımı söylemiyom caner beycim.
Beni eğiten ve kimseye söylemediğim bir konu var
Herkesin benden farklı bir şey istemesi gerçekten beni yordu
Beni Yoran var evet ama seve seve yoruluyorum halimden memnunum
O kadar uğraşmama rağmən regl gecikmeleri yaşamak beni üzüyor ve stres yapıyor.
Kelepçemi kırmak ama maalesef Allah takmış o çözecek yapacak bir şeyim yok
Söyleyemem zaten hiç birşeyi her şey sorun Allahtan Allah koruyor
Yalnızlık beni yoruyor sevmek ve sevilmek istiyorum artık
Evet bu kez en yakınlarıma bile söylememeye kararlıyım
Ben genelde hiç bir şey anlatmam beni yorabilecek şeylerin de başındadır zaten birilerine bir şey anlatmaya çalışmak
Türkiye yeterince iyi bir cevap.
Evet var yalnızlık bazen çok yoruyor beni ama, kimseye söyleyemiyorum bazen ağlıyorum, üzülüyorum , baş etmeye çalışıyorum...
illa ki vardır da kendi içimde yaşarım ve bitiririm. bende böyl bir deliyim
İnsanlara laf anlatmak ve katlanmak bazen beni çok yoruyor
Birinin kalbini ve güvenini sarstım bundan ötürü vicdan azabı çekiyorum ama kimseye de anlatmıyorum
Olmaz mı adminim neler var neler tek başıma mücadele etmem gereken mecbur hepsi benim meselem
Çok şükür yok
insanların fesat olması
Tek başıma mücadelem sanrm🥲
Bazı zamanlarda neye yorulduğumu ben bile çözemiyorum bu sebeple söyleme gereği de duymuyorum
Var ama burada da yazamam ki 😃😃
Yalnız oluşum
Dürüstüm herkesin yüzüne söylerim
Yok olsa da kimseye demem
Var.. :( umarım bian önce geçer gider.. :(
Uzun zamandır öyle bir durum yaşamadım
Çok fazla var hemde
En büyüğü de sanırım ne istediğimi tam olarak bikemiyor oluşum
Çok şükür ki yok ya. Daha iyiyim 😊
Kendi kendimi yoruyorum ben de böyle bir deliyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?