Mesela bazıları "hayır" demenin bir sınır değil de, bir ihtiyaç olduğunu çok geç fark eder. Örnek olabilir. Sizin için ne?

Mesela bazıları "hayır" demenin bir sınır değil de, bir ihtiyaç olduğunu çok geç fark eder. Örnek olabilir. Sizin için ne?

Fikirsel konularda aşırılaşmamak. Örneğin feministlik. Bir noktada devamlı bir fikri savunmanın yıpratıcı olduğunu düşünüyorum. Çok fazla feminist düşünceye maruz kalan kadın erkek düşmanı oluyor ki bende ergenliğimde bundan nasibimi almıştım.
Bir fikri düşünmek onu herkese karşı savunmak zorunda olduğumuz anlamına gelmiyor.
Diğer bir nokta insan ilişkileri ve fedakarlıkta iyi etik ahlaklı insan olmayı kendimize yapıştırıp aman onun busu var zor dönemi ben yanında olayım , aman o şöyle bu sefer ben adım atayımı kesmek.
Herkesin hayatı var herkesin zamanı çok önemli ama önce kendininki.
Dışında kendim olmayan fikirleri bir dönem benimsiyordum örneğin arkadaşlarım küçük şehir sevmiyor ve bana devamlı düzenimin rahat konforlu hayatımın olduğu alandan çıkıp kendimi zorlayacağım ve bana pekte hitap etmeyen öğrenci hayatına girmemi istiyorlardı. Ki denedimde evin araban hobilerin varsa ki çok şükür hayatındanda memnunsan başkalarının yaptığı gibi kendini zor hayata atmalı değilsin. Bende tam tersi küçük şehir seviyorum her yere en fazla 10 /15 dk içinde ulaşabilmek, gürültünün insanın içinde boğulmamak. Kafana esince kampa ve doğal alanlara gitmek. Trafik sorunu olmaması insanların birbirini tanıması gibi şeyler benim için çok konforlu toplu taşımayı sevmiyorum ve büyük şehirlerde araç kullanımı bile buraya göre insanı aşırı geriyor. Ha çok istediğinde bir uçak bileti alır eğlenir gelirsin. Ama izole hayat seven birine çok hitap etmiyor o tarz kalabalık şehirler.
Özetle her ipin ucu takip edilmez. İnsan kendi yoluna sevdiği biçimde devam etmeli.
Birde kimsenin duygusal çöpü değiliz. Devamlı sorunu olunca gelip sorunu bitince kaybolanlara en başından hayır çekmek önemli.
Aşırılaşmamak konusunda ben de çok katılıyorum. Feministlik belki bir örnek olabilir ama buna futbol takımı, siyasi partiler vs.. her şeyi koyarım. İnsanlar bir şeye bağlanıp onu kendince içselleştirebilir, buna okeyim ama delicesine bir şeyi savunan herkesten muhabbetten kaçınırım.
Katılıyorum aynı fikirde olsam dahi çok uçta fikri vahiy gibi tutanlardan uzak duruyorum. İnsan gerektiğinde kendini sorgulayabilecek ölçüde bakmalı her fikre. Fikir fanatikleri bunu yapamıyor.
Güzel bir soru olmuş şöyle bir düşününce Tabi ki de çok şey sayabilirim bunun için.. mesela insanlara güvenmemek gerektiğini daha önce fark etmek isterdim.. maalesef bazen gereksiz bir şekilde karşımız da ki insana fazla güveniyoruz bu da sorunlara yol açıyor maalesef.. karşında ki insan seni bırakabiliyor ya da terk edebiliyor veya bir bakmışsın arkandan konuşmuş dedikodunu yapmış.. işte keşke bunu daha önce fark etseydim diyorum böylece gereksiz insanlara güvenmemiş olurdum hayatımda..
birde çoğu insanın kötü olduğu gerçeğini geç öğrendim ben çünkü insanların çoğu bencildir bana göre.. hatta Joker filmini de bu yüzden seviyorum zaten. şu an ki günümüz ülkesini hatta dünyasını o kadar iyi anlatıyor ki film.. insanların ne kadar ileri gidip yozlaşabileceğini gösteriyor. ya da aslında kimsenin seni takmadığını gösteriyor. ve bu hayatta yalnız olduğun gerçeğini gösteriyor bana. bende bu yüzden biraz da yalnızlığı kendim seçtim diyebilirim. çünkü güvenecek insan bulamıyorum hiç bir şekilde. ya da dertlerimi anlatacak yanında olabileceğim kimseyi bulamıyorum maalesef.. ama olsun bu kendimi sevmeme engel değil benim için.. yine de insan zor zamanda keşke yanında biri olsaydı diyor sevmek ve sevilmek için aşkı bulmak için mutlu olmak huzurlu olmak için tabi ki de..
bunun dışında daha önceki soruda da bahsettiğim sağlık problemlerim var. keşke o hatayı yapmasaydım diyorum ya da bunu daha önce bilseydim şu an ki yaşadığım sorunların hiç birini yaşamamış olacaktım. ama yine de maalesef geçmişi değiştiremiyoruz o yüzden de geleceğe bakıyorum hayatımda her zaman için.. bunun dışında başka bilgi gelmedi aklıma.
Aklıma kişisel bir cevap geldi.
Şehrin bana pek iyi gelmediğini geç anladım. Orman havasının beni çok daha olumlu etkilediğini ise geç fark ettim. Keşke bunu daha önceden bilebilseydim. 🤷🏻♂️
Peki bunun için bir şey yaptın mı? :)
Birkaç yıl önce ormana taşındım. Şimdi doğayla iç içe, huzurlu bir yaşam sürüyorum.
Bölge neresi? Merak ettim aslında süreci. Özel değilse tabii. Nerede kalıyorsun, zaruri ihtiyaçlarını karşılayabileceğin markettir, odur budur şudur mesafen nedir? :)
Bölgeyi paylaşmasam daha rahat ederim.
Eskiden bir evim vardı, ancak bazı özel sebeplerden dolayı oraya gitme fırsatım olmamıştı. Fırsatım olduğunda ise, alışılmış düzeni bırakmak kolay olmadı.
Kendimi zorlayarak bu bölgeye yerleşebildim. Burası küçük bir köy bölgesi. Yerleşim yerleri dağınık halde, insanlar ise birbirine karışmıyor.
Köy, şehre yaklaşık 20 km uzaklıkta. Her haftanın belirli günleri, köy merkezinden şehre giden bir otobüs kalkıyor. Kara yoluna yürünürse, otostop desteği de sağlanabilir. 😅
Ayrıca biraz yürüme mesafesinde bir marketimiz de var. Bunun dışında, arada sırada gelen bir tedarikçi sayesinde de ihtiyaçlar karşılanabiliyor.
Sanırım geride bırakacak kadar değerli bir şeyim olmasaydı (manevi) anında ben de bu hayata geçiş yapardım. Adına sevindim.. 🙏
Güzel yanıtın için teşekkürler.
O zaman, bir gün istediğin hayata geçiş yapmanı diliyorum. Umarım her şey gönlünce olur.
Samimi soruların için ben teşekkür ederim. 🌟
Aa, güzel soru! 😊 Şahsen, insanların düşüncelerini kafamda fazla büyütmemeyi daha erken öğrenmeyi isterdim. Hani ne derler, başkalarını memnun etmek için kendinden vazgeçme, çünkü herkesin memnuniyeti sonsuz bir döngü gibi. "Hayır" demek gibi, bu da bir özgürlük meselesi. Kendine öncelik vermek, ruhuna iyi geliyor. Senin için neydi acaba? 🤔
Cevap
11Cevap
Çok sevdiğim yazarı var, onun kitabı sayesinde bakış açım değişti. Keşke 15 yaşındayken okusaymışım dediğim oldu kendimi farkederdim. Mutluluk dış dünyada olmadığını kendi özümüzden geldiğini farkettim.
hangi yazar merak ettim
Kadınlardaki östrojenin erkekler için zorlayıcı olduğu 😂
Bütün o dengesiz duygudurum, fazla duygusallık, tripler o bu şu bu hormoncuğun başının altından çıkıyor.
Üstelik bu hormonu fazla olan erkekler de aynı şekilde etki ediyor.
Geç oldu ama öğrendim iyi ki jdjdks
Kendimi zorlamadan da “değerli” olabildiğimi. Hep bir şey yapmam, bir şey kanıtlamam gerekiyormuş gibi hissettim. Çok verdim, çok sabrettim, çok açıklama yaptım, “beni yanlış anlama ama…” diye başlayıp kendimden ödün verdim. Meğer doğru insanlar seni sen olduğun için severmiş. Çırpınmana bile gerek kalmazmış.
Söyle tak tak düsündüklerimi söylesem...'mi bilmiyorum bi iş arkadasi öyle ama doğrusumu bilmiyorum aslinda 😬 onun daha cok sorunlari var sanki ama iyimi yapiyor düsünüyorum arada... soruna cevap değildini fark ettim ama o kadar yazdim yollayim sanki..
Keşke bazı soruların aslında cevap beklemekten çok içindeki duyguyu taşıdığını daha önce anlayabilseydim çünkü bazen biri bir şey soruyor ve sen onun kelimelerini değil varlığını hissediyorsun sorunun kendisinden çok onu soran kişiyi düşünüyorsun bir anda fark ediyorsun ki o kadar içten ve sade geliyor ki her kelimesi böyle bir soruyu soran biri sıradan olamaz diyorsun ve cevap vermek değil sadece o soruda kalmak istiyorsun uzun uzun
Keşke değerli olmayan kişilerin gerçek değersizliklerini bu yıl değil de iki yıl önce anlasaydım ve o iki yılım israf olmasaydı diyorum. Ama zorlu bir ders oldu sorun değil yine de.
Keşke insanların kalbini kırmıcam diye kendimi bin parçaya ayırmadan önce onlara yapamam, istemiyorum, hayır diyebilseydim. Belki de bu kadar yıpranmazdım ben tek parcayım herkese yardımcı olamam
Şarkıların vokal ve müziğinin online siteler üzerinden daha kolay ayrıldığını.😂
Keşke daha önce samimiyetin gereksiz bir şey olduğunu bilseydim öğrenseydim… Şimdi kafam rahat mesafe iyiymiş…
Evet, mesela bazı tanıdığım insanların kötü yönlerini keşke baştan görseydim, öğrenseydim de bu kadar incinmeseydim diyorum.
Mesela şu an ki tecrübelerimden kaynaklanan aklımı bu acılı süreçlerden gecmeden önce bilseydim
Keşke daha önce mesafeli soğuk olsaydım , şimdi insanlara mesafe koyunca sorgulamaya başlıyorlar yapamıyoruz
Keşke bir kez yapan bir daha yapar kuralını hayatımda uygulasaydım
Keşke zamanımı daha dolu kendimi geliştirerek geçirebilseydim
Evett, hayır demeyi keşke daha önce öğrenseymişim🫠
Sanırım yok belki de henüz öğrenmediğim için :D hiç büyük bir aydınlanma yaşamadım. ya hep farkında olduğum için ya da henüz onların farkında olmadığım için bdndj
Ben hayatımda her yeni öğrendiğim bilgiye ve deneyime keşke daha önce öğrenseydim diyorum. Çünkü hayat sel gibi çok hızlı gelip geçiyor ve bu geçişte ne kadar heybemizi doldurursak o kadar kârdır.
var sadece kendime güvenmeyi daha önce öğrenseydim iyi olurdu
Geç olsun güç olmasın 🤣
baya güç oldu aslında öyle olunca 🤣
Sende bu güç karşısında güçlü oldun 🤣
Ben hayır demeyi ogrendiğimden beri daha mutluyum sjsjsj insanlar her istediğini yapınca saygı duymuyor
Her insanın aynı ve benim gibi olmadığını öğrendiğimde depresyondaydım keşke erken yaşta bunu farketseydim
keşke insanların iki yüzlü ldugunu daha önce ögrenseydim
Selam,
Keşke daha önce insanların nankör olduğunu öğrenseydim.
Keşke daha önce kimsenin gerçekten beni düşünmediğini bilseydim
Bende katılıyorum keşke bende daha önce HAYIR demeyi öğrenseydim.
I-ıh, yok. :) sanırım bunda herşeyden çok çabuk sıkılmamın payı büyük. :)
Selamün aleyküm. Keşkem yok ama eğer varsa ve haberim yoksa da yaptığım yanlışlardır.
Hayır demeyi. Tabi öğrendim ama biraz geç olmuştu..
Piyano çalmak
niye
10 parmak yszıyorum 10 parmakla piyano çalmayı hemen kavrarım diye 🤣artı melodisi huzur veriyor
🤣🤣🤣 harikasın
bilmukabele sensin o🤣
Keşke onun beni sevmediğini öğrenseydim en azından daha erken unutmaya başlardım
Erkeklerle takilmayinca genç kalindiğini daha önce öğrenmeliydim :))
Beden dili, psikoloji vs.
Farklı bir dil djdn 😄
Meditasyon yapmayı keşke doğar doğmaz öğrenseydm
Çok kullanan oldu bilsem müsade etmezdim
Umursamamak baya güzelmiş
Var bir şeyler.
Keşke birkaç şeyi ogrenmeseydim dediklerim var..
Yanlış insanlara değer vermemek
Hala da hayır demekte zorlanıyorum
Bileşik getiri
Keşke daha önce insanlara güvenmemeyi öğrenseydm
Bir şey dicem lütfen 🙏🏻
Kızlar soruyor
evet çok şey var
Hayır yok
Zamanın önemi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?