Ön görüsü yüksek biriyim. Bunun avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Gün geliyor herşeyi tahmin etmek istiyorsun ve bu sıkıcı hale gelebiliyor. En büyük avantajları ise, hayatını daha doğru yaşama şansın oluyor. Belli aksiyonları alabilmek için iyi bir savuma mekanizması oluşturuyor. Özellikle maddi anlamda kazanma fırsatı sunabiliyor on görü.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Hımm. Anlıyorum esasında mümkün her şey. beyninin bilgiyi işleyebilme durumuna bağlı. Bundan kazançlı çıkan birini görmek gülümsetti.
Evet hatta annem yoluyla geçtiğine inanıyorum. Annem çocukken olabilecek en kötü ve iyi senaryoları rüyasında görürmüş, bu o kadarda korkutucu bir hâl almaya başlamış ki annemi çıldırmanın eşiğine getirmiş zamanla tabii bu etkiler azaldı artık çoğu şeyi göremiyor bile. Ablam ve bende anneminki kadar güçlü olmasa da bunu annemden almış olabiliriz. Ablam annem gibi çoğu şeyi rüyasında görür ben ise hissederim ve hislerim hiç yanıltmadı çoğu zaman korkutucu olduğunu kabul ediyorum. Ama bazen güvenli de hissettiriyor öyleki arkadaşlarım arasında ucube diye anıldığım zamanları hatırlıyorum...
Gerçekleşir. Ben bunu çok önceleri balık burcu olduğumdan kaynaklı sanıyordum. Sezgileri kuvvetli diye orada geçer. Sonradan anladım ki burçla alakası yok. Annemin etkisi var. Evet, annem çok konuşmamdan hoşnut olmazdı. Giderek dışarıdan sessizleşen ama konuşmaları iç monoloğa dönüşen biri oldum. İyi tarafından bakarsam mantıklı, mantıksız her düşünceyi tartıyorum. Susup insanları izlemekten, empati yapmaktan davranışlarını da süzgeçten geçirebiliyorum. Tabii ki bi davranış bilimci değilim ama tahminlerim beni yanıltmıyor.
2
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Anlıyorum , çocuklar konuşsun ya susmasınlar.
Senin duruma benzer durumu yaşayan birini tanıyordum. Belkide beyin içe dönük oluyor. Bu olasıkları düşünmeni sağlıyor.
Annem kesinlikle kötü biri değildi ama soru sorsam kızardı bir şey sorup öğrenebilceğim bir kaynak olmaktan çıkmıştı. Ben bunları bu yaşımda farkediyorum. Annemle ilişkim tüm hayatımı etkilemiş de haberim yokmuş. Evet çocuklar susmamalı. Belki de öyledir.