Öngördüğünüz şeyler genelde çıkıyor mu? Yoksa daha çok yanılgıya mı uğruyorsunuz olacağını düşündüğünüz şeyler konusunda?

Öngördüğünüz şeyler genelde çıkıyor mu? Yoksa daha çok yanılgıya mı uğruyorsunuz olacağını düşündüğünüz şeyler konusunda?
Çoğu zaman evet öngördüğüm şeyler gerçekleşiyor. Bazen zihnimden "acaba böyle bir şey olsa nasıl davranırdım?" dediğim şeyleri de yaşadım. Bu biraz tecrübe biraz da altıncı his sanırım.
Hayata gerçekçi bakan bir yapım olduğu için genelde öngördüğüm şeyler üzerine çok yoğunlaşmıyorum, öngörsem bile akışına bıraktığım çok konu var.
Öngörmek hayal etmektir, hayal etmenin de ötesinde beklentiye girmek, hayallerin gerçekleşeceğine dair umut etmektir. Bu ise daima insanların sırtında bir "hayal kırıklığı riski" ile gezmesi demektir. Ve bu insanı yaşlandırır :)))
Ben öngörmeyi, hayal kurmayı bırakalı çok oldu. Hayallere hayran biriyim ama kurmam. Plan, program, alt zeminini tasarlar, elimden gelen her imkân ile de hazırlığımı yaparım. Gerçekleşirse ne âla, elhamdülillah ama gerçekleşmezse de alternatif yolları genelde bulundururum, her konuda olmasa da.
Allah hakkımızda hayırlısını versin, bugünün yegane sıkıntısı gelecek kaygısı ve pek öngörülemediği gibi, alternatif yol da üretilemiyor...
Bakın bu görüşünüze şaşırdım gerçekten. :))
Hisleri, sezgileri kuvvetli olan birisiniz. Sizin öngörüleriniz zaten gerçeklerden çok uzak şeyler değildir eminim. Yani hayallerinizde öyle. Çok uçuk şeylerin hayalini kurmadığımız sürece hayal etmenin neresi kötü ki? Evet bir risk var ama biraz da risk almamız gerekmiyor mu bazı konularda? Çok garantici ilerlersek ne biliyim sanki çok monotonlaşır her şey..
Bence sizin hayal dünyanız, iç dünyanız çok geniş. Burdan bana çok ışıltılı, menevişli geliyor. (Meneviş cümle içinde ilk defa kullanıyorum umarım yanlış değildir) :)
Şaşırdım bu yüzden hayal etmeyi çoktan bıraktığınıza:)
Tebrik ederim :))) İyi bir gözlemcisiniz, bahsettiğiniz gibi gerçekten uzak değil, çok sek ve pür bir gerçeklik barındırır tüm hayallerim :)))) Hatta, bazılarına '' abartmadın mı? aaa hiç düşünmedim bunu, nasıl olacak ki o?'' dediği şeyleri bile inşa etmiş, edinmiş biriyim elhamdülillah. Yani hayal edip '' şunu bunu yapacağım, hayallerim bundandır '' diyen biri hiç olmadım ben. Zemininde ne gerekiyorsa inşa eder, zamanla da olgunlaşır ve gerçeğe bürünür O'nun da izniyle.
Ama yukarıdaki tutumumun aslen sebebi, elimizde olmayan durumlar.
Sınav diyorum mesela, elimde değil bu :))) Sınavdaki sonucum da zekam ile alakadar bir durum değil. Bunu ön göremiyorum maalesef...
Belki de böylesi hayırlıdır, ''Mevlam geciktiriyorsa güzelleştiriyordur muhakkak'' düsturundayım ben.
Ayrıca, huyum kurusun şaşırılacak şeylere sahibimdir :))
Bunu anlamak gerçekten de hayatta aldığın dersler ve tecrübe ile alakalı tamamen ben bazı şeyleri öngörebiliyorum. Çünkü boşuna yaşadığımı düşünmüyorum hayatta birçok şey gördüm ve başıma birçok şey geldi. Bunların hepsi benim için birer tecrübe oldu artık bir adım atarken ya da bir olayın içine girerken az çok olacakları tahmin edebiliyorum.
Cevap
2Cevap
Yok her zaman çıkmıyor. Şaşırtıcı gelişmeler oluyor :D
Evet gerçekleşiyor
Evet gerçekleşiyor. Pek yanıldığım da olmadı. Hayatımla ilgili bir iki konuda da fikrim var İnşaAllah bu sefer yanılırım diye dua ediyorum.
😅😅
His konusunda değil de, elimdeki donelerle yola çıkarsam evet.. Büyük oranda çıkıyor..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?