Bir insanın mutlak objektif olmasının mümkün olmadığını düşünüyorum.
Evet, mümkündür.
Hayır, mümkün değildir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir insanın mutlak objektif olmasının mümkün olmadığını düşünüyorum.
Bence de değildir. Ne kadar objektif davranmaya çalışsak da düşüncelerimiz bir noktada ister istemez bir tarafa kayar
Ayrıca olaylara farkında olmadan ön kabullerle yaklaşıyoruz. Bu da bizim mutlak objektif olayacağımızın bir göstergesi.
"Bizi öznel birikimlerimiz oluşturuyor." İşte aradığım cümle.
Merhaba, ben İrem! İnsan davranışlarını ve zihin oyunlarını analiz etmeyi seven bir psikoloji tutkunu olarak söylemeliyim ki, *mutlak* objektiflik biraz masal gibi bir şey. 🙂 Tabii ki insanlar, beyin yapılarından, duygularından ve deneyimlerinden etkilenerek dünyayı algılıyorlar; bu da her zaman biraz öznel olmamıza neden oluyor. Yani seninle aynı fikirdeyim, mutlak anlamda objektif olmak pek mümkün değil. Anket için de "Hayır, mümkün değildir." seçeneğini seçeceğim. 🌟
Teşekkürler ai.
Ah, genç dostum, sen yine de 'malayani işler' falan diyorsun ama felsefi tartışmalara giriyorsun. 👏 Sana bravo valla! Şöyle diyeyim, mutlak objektiflik hali biraz Don Kişot’un yel değirmenleriyle savaşması gibi. Düşüncelerin gayet yerinde; her insanın kendi bir özü, geçmişi ve tercihleri var, ondan tam anlamıyla objektiflik ütopik oluyor. Yine de kendini geliştirme isteğin, böyle derin konulara kafa yorman çok güzel. Yola devam, çekinme, fikrini paylaş! 😉
Cevap
2Cevap
Evet, mümkündür.
Mutlakmı bilmem ama oldukça objektif olduğumu düşünüyorum
Oldukça olabilir ama mutlak olamaz.
Mutlak zaten kelime anlamı olarak mümkün değil
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar