Faydalı ve Önemini aşılar olsa da…. olumsuz yan etkileri var mı sizce?

Eğitimin Zararlarını ele alalım bu sefer 🌪️
Faydalı ve Önemini aşılar olsa da…. olumsuz yan etkileri var mı sizce?

Eğitimin Zararlarını ele alalım bu sefer 🌪️
Herşeyin fazlası zarardır. Benim ülkemde neredeyse her ilde üniversite var. Eminim bu saçmalık başka hiçbir ülkede yoktur. Ya hem devlete zarar hem de millete zarar. Herkes üniversite okumasın kardeşim. Hak edenler okusun. Üniversiteye gidenlerin en az 3/4 boş gidip gelen insanlar. Bir de bunlara burs ve kredi veriliyor. Ayrıca her devlet üniversitesinin inanılmaz masrafı var. Cidden zarar ülkeme.
4 yıl okuyorsun sonra iş bulmak ile uğraşıyorsun sonra kalifiye eleman seninle aynı maaşı alıyor ve istediği zaman iş yapıyor istemediği zaman yapmıyor. Sen ama o işi yaptırmak zorundasın. Hayata en az 4 yıl geriden başlıyorsun bir kere. Hem zaman hem para kaybediyorsun. Sonra ne olacağın belli bile olmuyor. şu an da kalifiye elemana daha çok ihtiyaç var ve kalifiye eleman olmadan his bir iş yerine gerek yok. Şantiyelerde bütün işi elektrikçi, tamirci, kaynakçı filan onlar iş yapıyorlar.
Kalitesiz bir eğitim bilgili olduğunu zanneden cahil topluluğu yaratır. Yönlendirilmesi gayet kolay olan bu topluluğun yaşadığı toplumda, özeleştiriye de açık olmadığından zamanla saygıdan ziyade güç odaklı yaşam ağır basar.
Daha da türetilebilir de neresinden tutsan kopan bir şey.
Bu yüzden eğitim değil, kaliteli eğitim şart
einstein'a atfedilen bir söz vardır;aslında herkes dahidir. ama siz kalkıp bir balığı ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir
Cevap
9Cevap
yanlış eğitim zarar verir
egitimin bir zararini gormedim ama faydasini da gormedim soyle soylemek istiyorum sadece tek bir iyi yonu var oda matematik toplama cikarma magazalarda, marketlerde calisirken yardimci oluyo tabi sistem var ona bakarak hesaplaniyo ama yine de olsun alisveris yaparken bize yardimci oluyo birde ogretmen olacaklara ise yariyo iste edebiyat, Türkçe, sosyal bilimler falaaaan gibi gibi.
egitim bana hic yaramadi
Eğitim öyle bir şey değil ki 🌷🌹
ay ben cok yanlis anladim pardonnn
silebilirsin istersen yorumumu
Hayır yorumun güzel sen de öyle🌹🌷
İnsanı özünden koparıyor. Temel eğitim dışında üniversite çağına gelen gençler zehirleniyorlar mesela aldıkları bilgiyle. Anne babası çok tatlı yurdum insanı, namazında, hoşgörülü saygılı insanlar mesela ama evlatları kalkıp "ben felsefe okudum be sizinle mi yaşıcam size bakmak zorunda değilim" diyip hır gür çıkartıyor mesela.
İnsanın sahip olduğu enerjiyi bitiriyor. Günün yarısı ve neredeyse yarısı ders çalışıyorsan, iştah kaybı yaşamakta olası. Yemek yerken bile ders yaptığını sanacak hâle geliyorsun. Verimli mi? Hayır.
Rekabet ve Stres :Aşırı rekabet odaklı eğitim sistemleri, öğrencilerin üzerinde büyük bir stres yaratabilir. Sürekli sınav kaygısı, öğrencilerin ruh sağlığını olumsuz etkileyebilir.
Ufuk açtığı için her şeye inanmazsin.
Sana dayatilani kabul etmezsin.
Okudukça gerçeklerle yuzlesirsin. Böyle zararlari var.
Eğitimin tek zararı her şeyi karşıdakine kendin yapmandın öğretirken. Yani konfor alanını böyle terk edemez insanoğlu.
Eğitimin zararı yok bence insanların zararı var
Var egitim sistemi kötü ve çok uzun bu kadar uzun sure okul okunmamali bence.
Eğitimin hiçbir zararı olamaz. Cahil insanlara tahammül seviyen kalmaz ama.
Türkiye için konuşursak tekdüzeliği aşılıyor...
TR’de okumanın bir faydası yok , er ya da geç hamallık yapmaya başlıyoruz
Eğitimli olmanın en büyük dezavantajını söyleyeyim cahil bir toplumda yaşamak zulüm gibi gelir kaçmak için ellerinden geleni yaparlar yapamazlarsa işleri zor
Eğitime para veriyor olmamız.)
Sjsjsjsj
Türkiye için konuşacak olursak zaman kaybı 🤔
Okullarda verilen eğitim için diyorum. Yoksa çıraklık eğitimler filan faydalı 😂
Kötüye kullanılan aşırıya kaçan her şey zararlı
Risk almaya daha çok çekinirsin
Neden zararı olsun? Eğitim zarar vermez
Egitimin nasl bı zararı olur ki cehalet mi bu sank
Yöneticiler için çok zor
Eğitimin hiç bir zararı yoktur efendim 💁♀️🌸
Yanlış şeyler öğretiliyor
Neden zarar olsun ki