Bence karşı tarafta yarattığı tahribatın farkında olmamak hatta farkında olup bir şey yapmayıp sürdürmeye çalışması kişinin..

Bence karşı tarafta yarattığı tahribatın farkında olmamak hatta farkında olup bir şey yapmayıp sürdürmeye çalışması kişinin..
Kötü insan tanımı aslında oldukça görecelidir, çünkü herkesin değer yargılarına, yaşanmışlıklarına ve bakış açısına göre değişebilir. Ama genel bir çerçevede bakarsak, kötü insan; başkalarına bile bile zarar veren, empati kurmaktan uzak, çıkarları uğruna yalan söylemekten, manipüle etmekten çekinmeyen, sürekli başkalarını kullanma eğiliminde olan kişidir. Kötülük her zaman büyük, dramatik eylemlerle gelmez; bazen sessizce, küçük gibi görünen ama sürekli tekrarlanan zararlarla da olur. Mesela birinin güvenini suiistimal etmek, sürekli eleştirmek, birini değersiz hissettirmek… Bunlar da bir tür kötülüktür. Ama önemli bir ayrım da şudur: Hatalı davranmak başka, kötü olmak başka. Her insan zaman zaman yanlış yapabilir, ama kötü insan o yanlışı bildiği hâlde sürdürendir. Vicdanı susturmayı alışkanlık hâline getirmiş kişidir.
"Kötü insan" tanımı oldukça karmaşık ve subjektif olabilir. Farklı kültürler, felsefi akımlar ve bireysel değer yargıları "kötülük" kavramını farklı şekillerde tanımlayabilir. Ancak genel olarak kabul gören bazı unsurlar üzerinden bir tanım yapılabilir;Kötülüğün en belirgin göstergesi, başkalarına fiziksel, duygusal, psikolojik veya maddi zarar verme niyeti taşımak ve bu yönde eylemlerde bulunmaktır. Bu zarar verme kasıtlı, acımasız ve tekrarlayıcı olabilir. Kötü insanlar genellikle başkalarının duygularını, acılarını ve ihtiyaçlarını anlamakta veya önemsemekte zorlanırlar. Empati eksikliği, başkalarına zarar vermeyi kolaylaştırır çünkü sonuçlarını tam olarak idrak edemezler. Toplumun genel olarak kabul ettiği ahlaki ilkelere (dürüstlük, adalet, merhamet, saygı vb.) sürekli olarak aykırı davranmak, yalan söylemek, manipülasyon yapmak, hırsızlık, şiddet gibi eylemlerde bulunmak kötülük olarak nitelendirilebilir.
varlık olarak kötülüğün kendisinden bahsedebiliriz ama varlığından bahsedemeyiz bence. şu şu şunlar kötü diyebilirsin, öznesi olmadan yapanı-eylemcisi olmadan. iyi ama bu objeyi harekete geçirecek kişiye göre iyiyse ne olacak? onun iyisi senin veya birçokların kötüsü olabilir ama mesele o 1 kişi bile olsa onun için iyiyse ne olacak? tahtayı tersine çevirelim,
kötülerin çoğunlukta iyilerin azınlıkta olduğu bir ütopya düşünelim. (iyi ve kötü günümüz genel tanımına göre) kötülerin düşüncesi egemen olacak mantıken yasada.
demek ki mesele iyi veya kötü olmak değil, iyiyi ve kötüyü yasa yapıcıya uyan kişilerin çokluğu belirliyor nesnelerin ve yasanın tanımını da
Kötü insan nedir biliyor musun? Güven duygusunu kullanarak yaklaşan ama sonra o güveni en acımasız yerinden delen kişidir. Kendini anlatamayan değil, karşısındakini susturmayı seçendir. Yüzüne başka arkandan bambaşka konuşandır. Seni değil kendi egosunu sevmek için hayatına girendir.
Cevap
12Cevap
Nefîsini kontrol edemeyen, bâtıl yaşayan hak kavramını bilmeyen her insan kötüdür.
Bu şu demektir ki;
Keyif veren maddelerle veya gıda maddeleri ile kendine veya bir başkasına bilerek veya bilmeyerek zarar veren insan kötüdür!
Yani velhasıl kelam niyetin iyi olması maçı götürmüyor...
Hayatta her insanın içinde iyilik ve kötülük vardır. Kötü insanın bir çok örnekle tanımlayabiliriz ancak iyi insanın tek bir tanımı vardır bana göre, o da içindeki kötülüğü bastırıp onu hiç bir şekilde kullanmayan kişidir. Bulursanız sakın kaçırmayın, ben ne bulabildim nede olabildim.
Kendisine yapıldığında ortalığı yıkan ama insanlara aynılarını yapıp ben bir şey yapmadim kafasını yasayan karakteri bozuk insan görünümündeki yaratıklar
Vicdanen rahatsızlık duymayan insan kötüdür.
Menfaati için kendisine güvenen kişileri satan insan kötü insandır.
Karşısındaki insanı dış görünüşü ve eksiklerine göre yargılayan insan net kötüdür..
Kötü insan Eziyet eden Zulüm cu merhamet etmeyendir
Kısaca merhamet vicdan duygusu taşımayan insandır..
kötü dencek insan onun zarar gördügünü bile bile devam ettirmek sadece siddete eyilimi olanlar degildr
Basbayağı kötü işte. Kötü olan herşeyi çekinmeden yapan kimse, en ufak bile olsa
Karşındaki insanlarla empati yapamayan onu hor gören zavallı kötu kalpli insanlar.
Yaptığı yanlış hareket de kullandığı kırıcı sözden hiç rahatsız olmayan kişi ve bundan haz duyan kişidir
Farklı dönemlere, toplumlara ve mekânlara göre iyi ve kötü kavramlarının tanımlanışlarının değiştiğini düşünüyorum. Örneğin Tanrılara insan kurban eden bir toplumda, bunu yapmayan insan kötü olarak görülebilir.
Kendi istekleri için başkasına zarar verendir
İnsanlara karşı art niyetli olan insandır
egoist bencil kişiler
Kötü insan yoktur karaktersiz huyu kötüdür
Menfaatçi insan her şey beklenir ondan
Katılıyorum
Bencil yalancı sinsi
Bencillik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?