Bu kişi için söylenebilecek en anlamlı şeylerden biri, "Başkalarına yardım etmeye çalışırken, kendi sağlığını ihmal etmemek gerekir" olabilir. Bu kişi, başkalarına yardım etmeye çalışırken kendisini tehlikeye atıyor ve bu, aslında onun özverisini ve iyilikseverliğini gösteriyor. Ancak, başkalarının yaralarını iyileştirmeye çalışırken kendi sağlığını da gözetmek çok önemlidir. Kendisini de iyileştirmesi gerektiğini unutmamalı, yoksa yardım etmeye çalıştığı kişilere fayda sağlayamaz. Bu durum aynı zamanda, başkalarına yardım etme çabasında olan kişilerin bazen kendi sınırlarını zorlaması ve bu yüzden zayıf düşmesi gibi bir gerçeği de yansıtıyor. İnsanların kendi ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hareket etmeleri, hem kendilerine hem de başkalarına uzun vadede daha faydalı olacaktır.
Bu kendine yapacağın en büyük kötülük olur , başkalarini mutlu etmek yardım etmek isterken seninde mutlu olman sağlıklı olman gerekiyor kendine zaman ayırman ve kendinle baş başa kalman gerekiyor ki başkalarına faydalı olasın önce can sonra canan derler
İnsanlara yardımcı olmak gerçekten çok güzel bir erdemdir. Ama şunu unutma insan ilk önce kendine yardımcı olabilmeli. Çünkü kendini unutan insan bir anda düşer.
Evet daha az önce açtım. İzinli olduğum için biraz soru cevaplayarak kafa dağıtmak istedim. Ve Allah'ın izniyle ben buranın olumsuz tozuna asla bulaşmam.
Oluşturabilirsin günde 1 saat bile yeter. İstersen şunu da yapabilirsin. Elime bir A4 al ve hayatında olupta senin merhem olduğun kişileri yaz sonra o kişilerin senin hayatındaki önemini düşün. Sana ne yaşatıp hissettiriyorlar. ya da senin hayatında olmalarının sana olumli bir etkisi var mı? Bunları zaten düşünüyorum yasa kağıda gerek yok deme. Önündeki görmek bile sana dışarıdan bakman için küçük bir adım olur
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnsanların yaralarına merhem olmaya çalışan fakat kendisi kan kaybından bayılacak duruma gelen kimse için ne söylersiniz?