Çevremde var bir erkek arkadâşım bipolar biri ile evli, herkes ile problemliler , tedavisi mumkun terapilere ve ilaçlara devam edilmesi lazim, ama toplum bunu önemsemiyor sanırım...
Hasta kişi düşüncelerini pozitife çevirmesini bilecek beyine zarar vermekten vazgeçicek!
Zihinsel aktiviteler ile uğraşacak!
Kötü alışkanlıklarından vazgeçicek gıdadan bile...
Psikiyatristi ayrı canım psikoloğu ayrı canım!
İlaç beyin nöronlarının tamamını devre dışı bırakıp beyin çarklarının terse dönmesini sağlar ve rahatsız olan kişi asla iyileşemez ve ilaç yüzünden bütün duyuları kapanır bütün vücut error vermeye başlar...
Seçmeze karpuzum evet. Karpuz birine bu kadar uzun gorus yazdin eline sağlık. Bir sonraki sorumda. Daha genişlemiş topluma tepeden bakan aşağılayıcı kelimeler bekliyorum.
Yüzüne baktım şimdi hanfendicim ama seni karpuz olarak betimleyemedim affet!
İşime gelmedi daha doğrusu kardelen gibi birşeyler uyduralım da sana tepeden bakmadığımı ve hatta tanımıyor olsam bile öz kardeşim yerine koyabileceğimi bil yeter...
Bipoların farklı çeşitleri var. En bilinen manik ve hipomanik. Ben hipomaniğim. Hafif olan. Genelde depresifim çok konuşmam çabuk sıkılırım ilaç kontrolündeyken. Manik ise delilik hali. İlaç kontrolünde onlarda hayatını sürdürür. Ama yinede riskli. Amerikalı psikiyatri profösör ü var Jefferson. Duyulmayan beyin mi neydi kitabı
Bile bile evlenmekte bir tür psikolojik problem işaretidir sanrılar paranoyaklar anı iniş çıkışlar duygu durum bozukluğu çok ağır asla sosyal bir hayat olamaz hep diken üstünde bir yasam
Tabi ki herkesle araları açılır kim. Kabul eder böyle bir insanlar zmaan geçirmeyi heran herşeyi düşünüyor paranoyalari bitmiyor karşı taraf hep diken üstünde saplantilar yazık düzgün psikolojide birini bile deki edecek durumlar kabul eden kişinin de bence sorunları var
Bilmiyorum gelipte burad ahkam kesmek kolay, sonradan çıktıysa yapacak bir şey yok hayat arkadaşıyım, eğer gerçekten seviyorsamda yapacak bir şeyim yok
Bunu önceden biliyorsam kabul etmem , şahsen ama sonrasında bu rahatsızlık nuksetmişse kendisinde tabiki yanında olur tedavisi içinde elimden geleni yapmaya çalışırım
evet ben aşıksam evlenirdim tabi ki de.. önemli olan aşık olmak tabi ki de.. çünkü aşk ve sevgi varsa insanlar çoğu şeyin üstesinden gelebilir diye düşünüyorum ben.
Bipolar bozukluğu olan biriyle evlenmek zor bir karar. Hastalık kontrol altında tutulursa, terapi ve ilaçlar düzenli alınırsa ilişki yürüyebilir ama bu büyük bir sabır ve anlayış gerektirir. Çevremde bu durumda olan çiftler var, çoğu iniş çıkışlar yaşıyor. Benim için ekstra zor olurdu, çünkü zaten engelliyim ve kendi mücadelelerim var. Bir ilişkiyi sağlıklı yürütmek için iki tarafın da dengede olması önemli.
Duygu durum bozukluğu diye kibarlaştırsa da sevgili doktorum bu ben… ben kendimi evlilik yürütebilir gibi göremiyorum ki karşımdaki kişiye gelene kadar… ben kendimle yaşamakta zorlanıyorum… kimsenin o denli seveceğini de sanmam… belki başka bi zamanda… ama bu zaman yanlış zaman…
Kimse hasta olmaz hasta edilir psikoloji videolsrının çoğunu izledim hepsi vsr bende toplum sağlam insan ı hasta eder birazda ağır sakın hassas kişileri etkilio
Mesela tartışma vs bitmeyen bir şey gereksiz akraba eş dost komşu saygılı bir toplumda yaşaşaydık kimse bu hale gelmezdi sitede sorulan sorularda dahil
Hastalığı biz nişanlıyken başlarsa evlenirim ama önceden varsa evlenmem ama eğer çok şiddetli değilse evlenirim ve tedavisi, ilacı falan her neyse destek olurum
Hayır evlenmezdim. Benim artık kimsenin sağlık sorunları ile uğraşacak enerjim yok. Bu saatten sonra evlenirsen mutlu ve huzurlu bir yaşamı paylaşmak için evlenirim..
Siyah beyaz gibi. Gündüzleri biraz iyi oluyorum da akşam dünyam başıma yıkılıyor. Yatışımı istediler yattım biraz iyi hissetsem de yine kötü oldum. Kendimi dine verdim o da olmadı bazen Tanrı'ya isyan ettiğim günler de oldu. Yani çok kötüyüm anlayacağın. Bir sürü arkadaşlarım vardı kaybettim ve asosyal olmayı tercih ettim davranışlar yüzünden. Ben bütün bipolarlar adına konuşmuyorum kendi adıma konuşuyorum sadece. Herkeste epizodlar farklılık gösterebilir.
Öyle durumlar da , beyaz ve siyah renkli kağıt kullan iyi anları ni beyaza , kendini düşük hissettiğinde siyah deftere beyaz kalem ile yaz. Bu sana iyi gelir, ama hep pozitif düşünmeyi zorla, biri sana iyi geliyorsa ona güneş olduğun zamanlarda zaman ayır, 🙃🙃🙃iyi olmak elde çaresiz bir vaka değil sonuçta
teşekkür ederim ama iyi olacağımı sanmıyorum elimden geleni yaptım. Bu kadar artık. Yine de iyi niyetin için teşekkür ederim. Dua edeceğim senin için ^^
Sağlıklı beslenen eksik vitaminlerini tamamlayanlarda ruhsal sorunlar hariç bir çok şey çözülmekte. Oda sevgiyle aşkla ilgiyle konuşmayla aşılır ama atak geçirenler profesyonel tedavi almalı.
Bende bipolarim aşırı derecede kararsızlık duygularda iniş çıkış zor işler yani anlasabilen ya da az çok psikoloji hakkında bilgisi olan biri evlenebilir ama bilmiyorum
Hala ataklarım olsaydı kimseyi yakmak istemezdim ama şimdi çok iyim yani:)) ama ilaçlarımı aldığım taktirde 🥹evet olurum kendim gibi olurdu (: deliye hergün bayram demişler bizde iki deli 🤪 takılırdık😅