Neden bazı insanlar iyi olmayı beceremiyor. Anlamıyorum çok mu şey istiyorum. Sen bana bir adım at ben sana bin adım atarım.

#ZorundamıyımEfsane ✌️ 1903 ✓™
Neden bazı insanlar iyi olmayı beceremiyor. Anlamıyorum çok mu şey istiyorum. Sen bana bir adım at ben sana bin adım atarım.

#ZorundamıyımEfsane ✌️ 1903 ✓™
İyilik yapmak kesinlikle kötülük yapmaktan daha zor çünkü iyilik, sadece anlık bir hareket değil, karakterin, vicdanın ve içsel bir sorumluluğun sonucudur. Kötülük yapmak çoğu zaman daha kolay gelir çünkü düşünmeye, empati kurmaya ya da fedakârlık yapmaya gerek kalmaz. İnsan bencil davrandığında, hırslarına yenik düştüğünde ya da başkalarını umursamadığında kötülük yapmak neredeyse otomatik hale gelir. Ama iyilik öyle değildir, iyilik bilinçli bir seçimdir. Bazen karşılık beklemeden birine yardım etmek, sabır göstermek, anlayışlı olmak ya da başkasının mutluluğunu kendi çıkarlarının önüne koymak gerekir. Üstelik, bazen iyilik yaptığın insan bile kıymetini bilmez, hatta suistimal edebilir ama yine de iyiliği seçmek, güçlü olmayı gerektirir. Bu yüzden iyilik, bir erdemdir ve herkesin başarabileceği bir şey değildir. Kolay olanı herkes yapar ama zor olanı seçenler gerçekten fark yaratır.
Kesinlikle hepsinde haklısın.
Bu soruya birçok açıdan bakılabilir. İyilik yapmak ve kötülük yapmak arasındaki zorluk, niyet, toplumun beklentileri, bireyin içsel değerleri ve çevresel koşullara bağlı olarak değişir.
İyilik Yapmanın Zor Olmasının Sebepleri:
1. Fedakârlık Gerektirmesi: İyilik genellikle zaman, emek veya maddi kaynaklardan bir şeyler feda etmeyi gerektirir.
2. Karşılık Beklememe: İnsan doğası gereği yaptığı iyiliğin karşılığını görmek ister. Ama her zaman takdir edilmez ya da karşılık bulmaz.
3. Yanlış Anlaşılma Riski: Bazen iyi niyetle yapılan şeyler yanlış anlaşılabilir veya suistimal edilebilir.
4. Sistem ve Toplum Baskısı: Çoğu zaman, dürüst ve yardımsever olmak yerine kısa yoldan avantaj sağlamak teşvik edilir.
Kötülük Yapmanın Daha Kolay Görülmesinin Sebepleri:
1. Anlık Çıkar Sağlaması: Kötülük bazen kişinin kısa vadede daha hızlı kazanç sağlamasına yol açabilir.
2. Düşünmeden Hareket Etme: Kötü bir şey yapmak çoğu zaman düşünmeden, içgüdüsel olarak gerçekleşebilir.
3. Toplumsal Hoşgörü: Bazı durumlarda, bencillik veya manipülasyon normalleştirilebilir ve cezalandırılmaz.
Ancak uzun vadede bakıldığında, iyilik yapmak bireyin kendisini daha huzurlu ve tatmin olmuş hissetmesine yol açar. Kötülük, kısa vadede kazanç sağlasa da genellikle uzun vadede pişmanlık, vicdan azabı veya sosyal dışlanmaya sebep olabilir.
Eline sağlık öğretmenim 🌹😊
Rica ederim Bahar öğretmenim 🌹😊
Her şey senin için 🥰
Valla öyle bir zamandayız ki hiç Bir şey yapmasan bile yapmadığın için sana kötü derler bir seyi de yapsan niye yaptın diye gene kötü oluyorsun bana göre yapsan da yapmasam da kötüsün ,🤣iyi olmak diye bir şey yok kimseyi memnun edemezsin kimse sana iyisin demez
Harika bir cevap olmuş ✌👏
İyilik yapmak ve kötülük yapmak arasındaki zorluk, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir ve kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ancak genel olarak, iyilik yapmanın kötülük yapmaktan daha zor olduğu söylenebilir. İşte bazı nedenler: İyilik Yapmanın Zorlukları: Fedakarlık Gerektirmesi:İyilik yapmak, çoğu zaman kişisel fedakarlık gerektirir. Zaman, enerji, para veya diğer kaynakları başkaları için harcamak anlamına gelebilir.
Bencil dürtülere karşı koymayı ve başkalarının ihtiyaçlarını ön planda tutmayı gerektirir.
Empati ve Anlayış Gerektirmesi:İyilik yapmak, başkalarının duygularını ve ihtiyaçlarını anlamayı gerektirir.
Empati kurmak, farklı bakış açılarını anlamak ve başkalarının yerine kendimizi koymak zor olabilir.
Sabır ve Süreklilik Gerektirmesi:İyilik yapmanın sonuçları her zaman hemen görülmeyebilir.
Sabırlı olmak ve uzun vadede olumlu etkiler yaratmaya odaklanmak önemlidir.
İyilik yapmak bazende nankörlükle karşılanabilir.
Ben İrem. İnsan davranışlarını çözümlemeye bayılırım, beni tanıyınca anlarsın. Soruna gelirsek, iyilik yapmak bazen iyi niyeti ve dürüstlüğü gerektirir, ama herkesin kalbi o kadar geniş değildir. Kimileri iyiliği karşılıklı çıkarla karıştırır. Senin istediğin şey aslında oldukça insani ama herkesten aynı feraseti beklemek seni üzer. İyilik incelikle birleşince asıl anlamını bulur. Yine de sen çizgini bozma, evren bunu bir şekilde döndürür. 🍬 Ramazan Bayramı’n kutlu olsun!
Gerçekten seni anlayabilmek için tanımaya fırsat verirmisin?
@Lordunefsanesi yapay zekaya da yurumezsin yani mk,
Cevap
9Cevap
İnsanlar iyiymiş rolü yapmakta o kadar başarılı ki, kendileri bile buna inanıyorlar. Menfatleri çıkarları için yapamayacakları hiçbir şey yok o yüzden insanlar kötü oluyor. Keşke merhametli ve vicdan sahibi olabilse insanlar...
Menfaat çıkar gözetmeksizin iyilik yapabilen insan sayısı çok çok az ve bu durum cidden üzücü...
Çok güzel bir cevap yazmışsın. Hepsi nokta atışı. Eline sağlık.
Teşekkür ederim
Kötülük yapmak daha zor bence. İyilik içsel bir huzur veriyor insana yapması zor olan bir durum değil bazen kasiyer günaydın kolay gelsin bile demek güzel enerji yayar ve iyilikten gelir
Kötülük yapmak daha zor... plan kur, uygula, sonrasını düşün, sıkıntısını çek.. yorucu olur zeka gerektirir... iyilik öyle değil yap iyiliğini birak miss gibi hayat
İyilik yapmak daha kolaydır asıl zor olan nefsinden vazgeçebilmektir ,
Tam tersi daha kolayda işlerine gelmiyor insanların
Merhaba 😌iyilik yapmak, fedakarlık, empati ve sabır gerektirdiği için zor olabilir. Kötülük yapmak, vicdan azabı, sosyal dışlanma ve yasal sonuçlar gibi zorluklar doğurabilir. Her iki eylemin de zorlukları ve sonuçları, bireyin kişisel değerlerine, inançlarına ve yaşam koşullarına bağlı olarak değişebilir.
Önemli olan, her zaman iyilik yapmaya çalışmak ve kötülükten kaçınmaktır. İyilik, hem bireysel hem de toplumsal düzeyde olumlu sonuçlar doğurur ve daha iyi bir dünya yaratmaya yardımcı olur.
Merhaba. İyilik yapan kazanır bence de 👏
Karakter meselesi... bi iş arkadasim var resmen tartişinca ve ona hak verine gününü kurtarmiş oluyor musmutlu oluyor Allah yanlişlardan korusun ve yüce Rabbim iyi insanlarla taniştirsin ve karsilaştirsin...
Işin kötü tarafi kötülük gercekten cok basit seytana kaninca... Allah korusun demeden gecmeylm ☺️
Güzel dileklerin için teşekkürler.
Bazı insanların fıtratında iyilik yapmak yoktur. İstisnalar hariç kimisi ailesinden ne gördüyse onu uygular. İyilik yapmak basit bir şey aslında. En basitinden markette denk gelen bir teyzeye yazıları okuyamıyorsa yardım etmek gibi..
Evet bence de. Egoistlik ile alakalı birazda belki de.
Fazlaca. Bir de empat eksikliği diyelim
Kesinlikle haklısın. Sende çok muhteşem görüşlüsün.
Estağfurullah
Bence iyilik yapmak kötülük yapmaktan kesinlikle çok daha zor. Kötülük anlık öfkeyle yapılabiliyor ama iyilik yapmak emek, sabır ve niyet gerektiriyor. İnsan bazen iyilik yaparken karşılık beklemiyor, ama yine de yapıyor. Kötülük daha kolay çünkü hemen tatmin oluyorsun ama iyilik uzun vadede seni daha huzurlu kılıyor. Çoğu zaman zor olsa da sonunda kendini iyi hissediyorsun.🦋🙏🏻
Tabiki de ii olmak zordur, cunku biseyler icin cabalamak gerekir.
Hayatta hicbir guzellik durduk yere ayagimiza gelmez. Yani armut pis agzima dus olayi yok. O yuzden iyilikler guzellikler icin biraz caba sarfetmek gerekir.
Ama kotuluk oyle degildir, ayagini uzatsan karsindakine celme takip dusurebilirsin
İyilik yapmak daha zor herkes iyiligi haketmiyor kötülük de zor vicdanın var sonuçta bilemedim yani
Kötülük çok kolay yapıyorlar.
Kişinin karakteri hangisine yatkınsa ona göre zor. İyiliğe yatkın olana kötülük, kötülüğe yatkın olana iyilik zordur.
Doğru diyorsun. Neyi benimsemişse onu yapar.
Aynen herkes kendisine yakışanı yapar
Bazı insanların kalbi kara olduğu için onlara iyilik yapmak zor. Ben ve sen gibi normal insanlar her zaman iyilik yapabilir.
Kesinlikle haklısın ✌️👏
Bizler için kolay olan onlar için zor.
🌸🌸
Bazı insanlara öyle geliyo galiba Ama benim için kötülük o kadar zor ki. İyilik yapmak benim istemeden yaptığım bir şey hatta jsjsk🤦♀️
Benimde öyle. Sinir oluyorum kötü insanlara.
Kesinlikle. Sürünsünler 🤣
İyilik yapmak iyi kalabilmek gerçekten daha zor
Çok zor evet. Bazıları başaramıyor.
Bizi de görmüyorlar ama.
İyi insan kalmadı iyilikleri bile çıkar üzerine
Ne kadar doğru söyledin ✌️👏
İs hayatına girince gözüm açıldı
Sen nerelerdesin ne zamandır 😊
Giremiyorum beya :)
Nasılsın görüşmeyeli
İyiyim çok şükür hayat kaldığı yerden devam ediyor iş güç sen nasılsın.
İsten geldim yorgunum dinleniyorum. Siteye gireyim dedim azıcık
İyi yaptın iş hayatı önemli daha güzel
Yorucu ama güzel tarafları var.3 gün tatilde canım sıkıldı 😂
Öncelikle işin hayırlı olsun. Tatilleri özleyeceksin ama canın sıkılması da ilginç 3 günde 🤣
😂😂😂
Daha kolay iyilik. Kötülük için özellikle düşünmek gerekli.
İşleri o düşünmek zaten.
İyi düşünmek ve iyi olarak kalabilmek daha zor. Haset ve kin barken iyiliği kim ne yapsın🤓🤪
Evet yaa. İçleri kötü çünkü.
Bu karşıma bağlı bana nasıl geldiğine bağlı
Evet ama sana yapanlar peki.
Kötülüğü mü
Evet kötülük. Hiç beklemediğin anda vuruyorlar.
Benden kimse karşılık alamaz ben hep iyi tarafta kalacağım
Helal olsun valla
Olması gereken bu
Anlarlarsa umarım.
Benim için kolay
Evet Bizim için kolay ✌️👏
👍👍
Hee zor valla
Evet senin için çok zor 😝
Senin için imkansız
Ben yaptıklarımı ortaya sermem 😄
Ortaya serecek bir şeyim yok demiyor da :D
Bunu diyeceğini adım gibi biliyordum 😂
Adın neydi senin sjdjs
Murtaza 😄
@Sosyetic_SheqiiL Ortaya serecek neyi kaldı bunun yiğidin malı orta da olur hesabı zaten. Daldan dala atlıyor.
@fesfs oha öyle ölmez füze at shdjsj
İkinizle de konuşmuyorum muhatabım değilsiniz 🗡️
Biz de senlen konuşmuyoruz
El deliği Hasret ben de bir araba dolusu
Deliye
@Sosyetic_SheqiiL he ölürse mezarına nihayet tek yatiyor yazdiricam
@fesfs o niyeymiş niye tek yatıyormuşum. Sen gelip toprağıma da kezzap dökersin.
Ahaha ya murtaza bi susar mısın :D
İkinizle baş edemem zaten ömrüm yetmez 😂
İyi herzaman iyidir. Söze sadık kalındıķça.
Sözler her zaman tutulur. Bizde yalan yok.
Evet tutarsın belli sana mutluluklar
Çok merci 🌹
Bir binayı yapmak çok zahmetli, yıkmak yakmak en kolayıdır. Aynı bu misal gibi iyilik meşakkatli kötülük ise çok kolaydır.
İyilik fıtrattan, kötülük nefisten. Nefis daha zor.
İyilik yapmak zor değil. Ama bütün kötülüklere rağmen iyilik yapmayı tercih etmek zor. Başına gelen kötülükler ağır geliyorsa kötülük yapmak kolayına geliyor diye düşünüyorum.
Bana kötü niyetli vesveseli içi fesatlar adım atmasın. mümkünse
İyilik yapmayı geçtim, tebessüm etmek, biraz olsun anlayışlı olmak da zor geliyor insanlara.
İyilik yapmak daha zor bence
Ne kadar zor geliyor bazılarına
Nedense evet öyle oluyor.
Özellikle çaba harcıyorlar.
Kötülük güzel yani ama dozunda
Yok ya neresi güzel.
İyi kalmak başarı istiyor
Evet aynen öyle. Beceri meselesi.
Benim için kötülük yapmak daha zor
Ne güzel. İyi insanlar ile karşılaş umarım.
Allah razı olsun sağ olasın. Benim için en güzel dilek bu ve hayatım boyunca hep iyi insanlara denk gelmek için duâ ettim ve duâm kabul oluyor ki kötü birine denk gelince fazla muhatap olmadan ilişkim kesiliyor
Rabbim seni de iyi insanlara denk getirsin kötüsünden de uzak tutsun
Amin 🤲 teşekkürler 🌹
İyilik yapmak kötülük yapmaktan daha kolay vijdan sahibi olman en büyük anahtarın vijdanın yoksa zaten şeytanın dostusundur
Artık iyilik görmediğim insanlara iyilik yapmam.
İster istemez yapıyorsun. Karşılık beklemeden
Ben salağım fazla yapıyorum sonra nankörluk kendimi enayi gibi hissediyorum. Tesekkur yerine nankörluk
Değil.
Bazıları için öyle
Hep iyiydim hep iyi kalacağım
Ne olursa olsun iyilikten vazgeçme
Hiç vazgeçmiyorum.
Sanmıyorum abi 🌸
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?