Ortaokulda okul birincisiydim. Çok iyi bir lisede okudum. Şuanda iyi bir bölümde okuyorum ama 27 yaşımda olmama rağmen özel nedenlerden dolayı hala mezun olamadım.
Ortaokul ve lise zamanında abuk subuk insanlar olduğunu düşündüğüm kişiler ise hayatlarını bir şekilde yoluna koymuşlar hatta hayatta benden daha başarılı ( iş sahibi olmak ev araba sahibi olmak evlenmek çocuk sahibi olmak düzen kurmak gibi ) olduklarını düşünüyorum.
Ben ise vize final çalışıp bir yandan da part time angarya işler arıyorum.
Hayata çok geç atılmak zorunda kalacağımı bilmek ve elimden bir şey gelmemesi beni kötü hissettiriyor.
Daha pozitif bakabilmem için ne önerirsiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Belki de asıl sorun başkalarını "abuk subuk" olarak görüp kendini fazla yücelterek başladığın bu yolculuk olabilir. Hayat sadece akademik başarıdan ibaret değil, sen birinci olurken onlar belki de sosyal becerilerini geliştirdiler, risk aldılar, hata yaptılar ve düştükleri yerden kalkmayı öğrendiler. 27 yaşında mezun olamamış olabilirsin ama hala her şey bitmiş değil. Başkalarının nerede olduğuna takılmak yerine, kendi yolunu nasıl hızlandırabileceğine odaklansan daha iyi olmaz mı?
Abuk subuk insanlar derken akademik alan dışında yetenek sahibi olup bununla başarılı olanları kastetmiyorum. Ne iş yaptığı belli olmayan subuk insanları kastediyorum. Yoksa tabi ki herkes akademiş başarı ile biryere gelecek diye bir şey yok. Kendimi yücelttiğim filan yok sadece o zamanlar bu yaşlarımı hayal ettiğimde böyle hayal etmemiştim. Kaldı ki lise arkadaşlarım tam olmaları gereken yerdeler ben ise ta nerede kaldım
Senden bir kaç yaş büyük, yüzeysel olarak benzer yollardan geçmiş biriyim. Bir anda tepetaklak oldu her şey. Sonrası çıkmaz sokak ve tekrar ayağa kalkış. Herkesin kader çizgisi farklıdır. Başkalarını düşünmek seni daha da aşağı çeker. Okulunu bir an önce bitirip. Sağlıklı adımlar atmaya çalış. Allah yar ve yardımcın olsun.
Teşekkür ederim
Özel neden ne