Kavga etmemek her zaman güç göstergesi değildir. Bir insanın güçlü olup olmadığı, kavga edip etmemesinden çok, olaylar karşısındaki duruşu, kendini nasıl savunduğu ve nasıl çözümler ürettiğiyle ilgili diye düşünüyorum.
Sizler ne düşünüyorsun?

Kavga etmemek her zaman güç göstergesi değildir. Bir insanın güçlü olup olmadığı, kavga edip etmemesinden çok, olaylar karşısındaki duruşu, kendini nasıl savunduğu ve nasıl çözümler ürettiğiyle ilgili diye düşünüyorum.
Sizler ne düşünüyorsun?

Sakindir bence güç çok ayrı bir olay. Misal bir gecenin sabahına sürekli acıyla nefesin kesilir gibi uyanıp duracak kadar üzgün çıktıysan ve o sabah artık yeni bir sene uyandıysan işte o zaman sen güçlüsün demektir.
Kavga etmeyen her insan güçlüdür diyemeyiz. Güç, sadece fiziksel kavgaya girmemekle ölçülmez. Aksine, bazı durumlarda kavga etmemek daha büyük bir güç göstergesi olabilir. İşte kavga etmeyen insanların güçlü olabileceğini gösteren bazı durumlar: Duygusal Zeka:Duygusal zekası yüksek olan insanlar, duygularını kontrol edebilir ve çatışmaları tırmandırmadan çözebilirler.
Empati kurarak, karşıdaki kişinin duygularını anlayabilir ve ona göre davranabilirler.
Öz Kontrol:Öz kontrolü yüksek olan insanlar, öfke ve agresif dürtülerini kontrol edebilirler.
Provokasyonlara karşı sakin kalabilir ve mantıklı düşünebilirler.
İletişim Becerileri:İyi iletişim becerilerine sahip olan insanlar, sorunları konuşarak çözebilirler.
Anlaşmazlıkları şiddete başvurmadan giderebilirler.
Kendine Güven:Kendine güvenen insanlar, başkalarına kendilerini kanıtlamak için kavgaya ihtiyaç duymazlar.
Kendi değerlerinin farkındadırlar ve başkalarının onayına ihtiyaç duymazlar. Bilgelik:Bilge insanlar, kavganın çoğu zaman gereksiz ve yıkıcı olduğunu bilirler.
Çatışmaları önlemek veya barışçıl bir şekilde çözmek için çaba gösterirler.
Kavga etmeyen her insanın güçlü olduğunu söylemek zor. Güç, sadece fiziksel ya da çatışma durumlarıyla ölçülmez. Güç, bazen içsel denge, sabır, empati ve duygusal olgunlukla da ilgilidir. Bir kişi kavga etmiyorsa, bu onun güçlü olduğu anlamına gelmeyebilir; bazen bir kişi, kendisini ya da başkalarını daha fazla zarardan korumak için kavgalardan kaçınmayı seçebilir. Diğer taraftan, kavga etmemek, birinin zayıf veya korkak olduğu anlamına da gelmez. Asıl güç, zor durumlar karşısında sakin kalabilmek, sağduyu ve hoşgörü gösterebilmektir.
Eic için teşekkür ederim öğretmenim 🌹😊
Rica ederim ne demek ☺💓
Kavga etmeyen her insanın güçlü olduğunu söylemek bence çok doğru olmaz. Güç, bazen sessizce durabilmekte, tartışmadan, kavga etmeden sabırlı olabilmekte gizlidir. Ama bu, her zaman kavga etmemekle güçlü olduğumuz anlamına gelmez. Bazen insanlar, kendi sınırlarını koruyarak, duygularını kontrol altında tutarak da büyük bir içsel güç gösterisi yaparlar. Yani, bazen susmak, kavgadan kaçmak gerçekten bir güç olabilir, ama her durumu birleştirip aynı kalıba sokmak doğru olmaz. Güç, her durumda farklı şekilde ortaya çıkabilir.
Rica ederim ne demek 🙏🏻☺
Cevap
12Cevap
Kısmen güçlüdür olgundur
Michele Morrone degil mi bu 🤭. Tabiki güçlüdür kavgaya falan ne gerek var. Kavga etmeyi falan hic sevmiyorum. Ben direkt aglarim 😂
Evet bu adama yakışıklı buluyorum 😌😁
Aynen kavga fiziksel değil duygusal anlamda nasıl biri olduğu daha önemlidir.
Ayyyy evet 🤭🍒
bence kavga etmeyen insan zekidir çünkü öyle bir toplumda yaşıyoruz ki artık neredeyse bütün insanlar tehlikeli yanlışlıkla göz teması kursan ne bakıyorsun diye sarkıntılık ederler başına iş alırsın
Ben de böyle düşünüyorum. Herkesin dengesizleştiği ve kavga edip karakolluk olmaya meraklı olduğu şu zamanda en iyisi he sensin deyip geçeceksin çok ciddi bir durum olmadığı müddetçe.
Yalnızlık daha iyi gibi bir fikir geliyor bana açıkçası.
Karşındaki kavga edilecek bir insan değilse de kavga etmezsin, bu senin güçlü oluşundan kaynaklı değil karşıdakinin rezil oluşundan kaynaklıdır.
Güçlü olup olmadığını bilemem ama kavgadan uzak durmak iyi birşeydir. Konuşup halletmek varken insan ne kavga eder ki?
Susmak daima cözüm değil susdukca insanin üzerine geline biliyor yerine göre konuşup taviri belirlemek gerek diye düsünüyorum
Kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Yalnızca fiziksel olarak değil, fikri, iletişim becerisi ve zekası da farklılık gösterebilir.
Bazıları edemediği için etmiyor ve daha çözümcül oluyor. Asıl mesele ölümcül olup kavgadan kaçınmak ve çözüm odaklı yaklaşmaktır...
Akıl yönünden güçlü bir donanıma sahiptir kavgadan sakınan yapıcı insanlar.
Toplum algısına göre hayır bilirsin sesi çıkmayanı ezmeye çalışırlar saf derler
Güçlü müdür bilmiyorum ama karşıdaki laftan anlamıyorsa insan kendini yormak istemiyo
Ya böyle bir insana güçlü bir insan da diyebiliriz vurdumduymaz bir insan da diyebilirsin
Hayır boş vermiştir çünkü bazen biliyorsun kavga etsen de boş etmesen de boş
Kavga derken saç baş bir birine girmek mi yoksa ağız dalışı mı
Genel bir kavga olabilir hem fiziksel hem de duygusal anlamda demektir.
Neden kavga edip de kendimizi yıpratalım ki? İnsanların kavga ettiği sebeplerin çoğu havadan sudan boş sebepler. Şu zamanın insanı kavga etmeye bile değmez.
Psikolojik olarak güçlü
İlk fırsatta ediyorum
Hayır bazıları korkaktır jxjd
Kesinlikle. Öfkesine hakim olan güçlüdür
Güçlüdür çünkü kavgaya ihtiyacı yoktur
Yaxşı kişidi,
Güçlüdür.
Korkaktir belkide
Bu fotodaki yakişikli kim
Güçlüdür
Hayır
Hayır ne alakası var